Ιδιωτική Ασφάλιση και Υγεία - Συνέντευξη της κας Ελένης Μάνου
25.07.2015 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Ιδιωτική Ασφάλιση και Υγεία - Συνέντευξη της κας Ελένης Μάνου

Ιδιωτική Ασφάλιση και Υγεία - Συνέντευξη της κας Ελένης Μάνου

Συνέντευξη κας Ελένης Μάνου, Τεχνικής Διευθύντριας Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής της Generali
Περιοδικό «Insurance World», Ιούλιος 2015

 

Εμπιστεύονται οι πολίτες τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας;

 

Η επικρατούσα κατάσταση στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει όλο και περισσότερους καταναλωτές να στραφούν  προς τις υπηρεσίες της Ιδιωτικής Ασφάλισης  και να βασιστούν στην αξιοπιστία του χώρου. Η συνεχής αύξηση των ασφαλισμένων καθώς και η διατήρηση των ασφαλιστηρίων τους, αποδεικνύει ότι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, οι οποίοι απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρο, γεγονός που καθιστά την ιδιωτική ασφάλιση μια “value-for-money” επιλογή.

 

Τα προγράμματα των εταιρειών στην Ελλάδα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών;

 

Η ανταγωνιστικότητα και η αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων Υγείας καθώς και οι συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες, αλλά και η συνεχής εξέλιξη στoν τομέα της Υγείας, έχουν ανεβάσει όσο σε κανένα άλλο κλάδο την ποιότητα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα Νοσοκομειακά Προγράμματα. Τα προϊόντα που υπάρχουν στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά ανταγωνίζονται επάξια, και σε κάποιες περιπτώσεις   ξεπερνούν αντίστοιχα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η Generali αποτελεί παράδειγμα αυτής της εξέλιξης, έχοντας ήδη διαθέσει στην αγορά πρωτοποριακά και ευέλικτα προϊόντα  που ο κύριος στόχος τους είναι η παροχή πληρέστατων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, που καλύπτουν από την πρόληψη μέχρι την Γ’βάθμια περίθαλψη. Σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των προγραμμάτων είναι η ελευθερία επιλογών καθώς ο σχεδιασμός του προγράμματος γίνεται από τον ασφαλισμένο, ώστε να ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες. Επιπλέον, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει, από μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, αυτό που κρίνει ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις οικονομικές του δυνατότητες. Η ευελιξία, λοιπόν, και το εύρος κάλυψης είναι θα έλεγα οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η ελληνική αγορά προκειμένου να καλύψει τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.

 

Είναι ακριβά για τον μέσο καταναλωτή τα προγράμματα υγείας; Τι επιλέγουν ισόβια ή ετήσια, και ποια προγράμματα προωθούν οι εταιρείες;

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό και ταυτόχρονα εκείνο που απαιτεί τις πιο ακριβές υπηρεσίες για να διασφαλιστεί. Η Ιδιωτική Ασφάλιση στον τομέα της Υγείας αποτελεί την επιτομή του λειτουργήματος, εφόσον διασφαλίζει την Υγεία αλλά και την οικονομική  θωράκισή των συνανθρώπων μας.

 

Από τη στιγμή που υπάρχουν και διατίθενται στην αγορά οικονομικά και προσιτά Νοσοκομειακά προγράμματα, τα οποία μάλιστα προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασφαλισμένου, θα ήταν κρίμα  ο Έλληνας καταναλωτής  να μην επωφεληθεί από το προνόμιο της διασφάλισης μιας αξιοπρεπούς και ποιοτικής ιατρικής περίθαλψης.

 

Όσον αφορά στα Ισόβια και Ετήσια Νοσοκομειακά Προγράμματα η σύγκριση αφορά και περιορίζεται μόνο στον μηχανισμό ελέγχου Solvency. Λόγω της μη επιβάρυνσης με μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια, τα ετήσια Νοσοκομειακά Προγράμματα παρέχουν περισσότερες και εξελιγμένες Ιατρικές Υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος, γεγονός που τα εντάσσει σε ανώτερα Νοσοκομειακά Προγράμματα.

 

Οι Ασφαλιστικές Εταιρίες που σέβονται τους ασφαλισμένους και το έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου, δεν θα διακινδυνεύσουν την αξιοπιστία τους, εκμεταλλευόμενες την δυνατότητα να προβούν σε αλλαγές όρων ή παράλογες αυξήσεις.

 

Ο Έλληνας καταναλωτής είναι ενήμερος και αυστηρός κριτής των ενεργειών των εταιριών και όποια εταιρία δεν το σεβαστεί ή δεν το αντιληφθεί  εγκαίρως, θα υποστεί τις συνέπειες.

 

Πως σκοπεύετε να διευρύνετε εργασίες και πελατολόγιο;

 

Η πρώτη και σημαντικότερη προτεραιότητα για την Generali είναι η προσφορά των πληρέστερων και συγκριτικά ανώτερων λύσεων Υγείας για τον καταναλωτή. Η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, η κάλυψη αναγκών που δεν ήταν στην ατζέντα των Ασφαλιστικών Εταιριών  έως σήμερα, όπως π.χ. η πρόληψη και όχι μόνο η κάλυψη Ασθένειας ή Ατυχήματος, η διάθεση προγραμμάτων για ειδικές ομάδες με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες τους, όπως π.χ. κάλυψη όλης της Οικογένειας σε Προγράμματα τόσο Α΄βάθμιας περίθαλψης όσο και Β΄βάθμιας, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που ήδη διαθέτουμε και τις οποίες θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε στο μέλλον.

 

Ένας άλλος εξίσου σημαντικός τομέας στον οποίο θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η Εξυπηρέτηση. Ένας ικανοποιημένος πελάτης είναι η περιουσία κάθε εταιρίας που διαθέτει όραμα, σχέδιο και στρατηγική για το μέλλον. Όλες μας οι ενέργειες, αποφάσεις, και βελτιώσεις τόσο στην προϊοντική μας βάση, όσο και στις δομές λειτουργίας μας, θα έχουν ως στόχο τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης του πελάτης μας.

 

Θεωρούμε ότι η καινοτομία στην ανάπτυξη προϊόντων και στο service, αλλά κυρίως ο σεβασμός προς τον συνεργάτη και τον τελικό καταναλωτή, είναι τα σημεία εκείνα που θα μας απογειώσουν δυναμικά και με διάρκεια στην ελληνική αγορά.

 

 

Οι λύσεις της Generali για την  Υγεία

 

Πρόληψη & Προστασία της Υγείας

 

Health Keeper: Ο “Φύλακας” της Υγείας

 

Προσφέρει:

 • Απεριόριστο αριθμό Ιατρικών Επισκέψεων σε ιατρούς του δικτύου και των Εξωτερικών ιατρείων συνεργαζόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
 • Κάλυψη σε Πανελλαδικό Δίκτυο.
 • Διαγνωστικές Εξετάσεις στα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτικά ιδρύματα με ανταγωνιστικές τιμές και 100% κάλυψη των δαπανών με χρήση ταμείου.
 • Ιατρικές Πράξεις με Ειδικό Προνομιακό Τιμοκατάλογο.
 • Φυσικοθεραπείες.
 • Νοσηλεία κατ’ οίκον & εκπτώσεις στις δαπάνες νοσηλείας για τα νοσηλευτικά ιδρύματα του δικτύου.
 • Δωρεάν μεταφορά με ασθενοφόρο εντός Αττικής προς τα συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα για επείγοντα περιστατικά.
 • Υπηρεσίες τεχνητής γονιμοποίησης.

 

Καινοτόμος Νοσοκομειακή Κάλυψη

 

Medical Safety: Ένα ολοκληρωμένο «σύστημα υγείας» που ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη, από την πρόληψη έως και την αποθεραπεία

 

Προσφέρει:

 • Πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες στα κορυφαία ιατρικά κέντρα.
 • 100% κάλυψη σε όλα τα νοσηλευτικά κέντρα.
 • Πλήρης γκάμα υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και εξειδικευμένους προληπτικούς ελέγχους.
 • Πρωτοποριακές παροχές και ένα πρόγραμμα που προχωράει πέρα από τις βασικές ανάγκες, καλύπτοντας ακόμη και συγγενείς παθήσεις.
 • Άμεση πρόσβαση και 24ωρη εξυπηρέτηση.

 

Οδοντιατρική Φροντίδα

 

Dental Protection: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που καλύπτει από τον αρχικό διαγνωστικό οδοντιατρικό και ακτινολογικό έλεγχο, την εξειδικευμένη περιοδοντολογική κάλυψη, μέχρι και τη δυνατότητα πραγματοποίησης χειρουργικών και προσθετικών οδοντιατρικών πράξεων. Στο πακέτο καλύψεων περιλαμβάνεται επίσης η προληπτική και παιδοδοντική φροντίδα ενώ καλύπτονται και τα υλικά των οδοντιατρικών πράξεων.

 

Λύσεις για Ολόκληρη την Οικογένεια

 

H έξυπνη “Οικογενειακή Σειρά” της Generali περιλαμβάνει ασφαλιστικά προγράμματα Υγείας που συγκεντρώνουν όλες τις πρωτοποριακές καλύψεις των ατομικών, αλλά καλύπτουν πλήρως όλα τα μέλη κάθε οικογένειας. Με ένα συμβόλαιο, ενιαίους ξεκάθαρους όρους και ενιαίο ασφάλιστρο, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης ολόκληρης της οικογένειας στον τομέα της πρόληψης, της εξωνοσοκομειακής, νοσοκομειακής αλλά και τριτοβάθμιας υγείας.