“Στην Generali αφουγκραζόμαστε τις εξελίξεις.” | Generali
02.10.2018 - 5 λεπτά ανάγνωσης

"Στην Generali αφουγκραζόμαστε τις εξελίξεις."

Οι δηλώσεις του CEO της Generali, κ. Πάνου Δημητρίου στο Next Deal, Σεπτέμβριος 2018, no 411, Αφιέρωμα Ασφαλιστικό Συνέδριο Costa Navarino

 

Ποιους θεωρείτε ως  σημαντικότερους σταθμούς της εταιρείας σας τα 20 τελευταία χρόνια;

 

Η Generali διαγράφει μία σταθερή αναπτυξιακή τροχιά τα τελευταία 20 χρόνια, αυξάνοντας κάθε χρόνο το μερίδιο της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, το οποίο έχει τριπλασιασθεί από τις αρχές του 2000 και κατέχει πλέον την 6η θέση στον πίνακα κατάταξης των Ασφαλιστικών Εταιριών.

 

Το Διεθνές Ασφαλιστικό και Αντασφαλιστικό Συνέδριο, που διοργανώνει 20 χρόνια τώρα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ξεκίνησε σε μία χρονιά σταθμό και για την Generali Hellas . Ήταν το 1999 όταν ολοκλήρωνε ένα κύκλο εξαγορών και χαρτοφυλακίων άλλων ασφαλιστικών εταιρειών και έθετε τις βάσεις της περαιτέρω ανάπτυξης της στην εγχώρια αγορά.  Στη συνέχεια, όπως άλλωστε έκανε και τα προηγούμενα εκατό και πλέον έτη που ήταν παρούσα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά η εταιρεία συνέδεσε πιο στενά το όνομα της με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας προσφέροντας ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις σε μεγάλα τεχνικά έργα αλλά και βιομηχανικούς κινδύνους, που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά τους  Ολυμπιακούς Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

 

Ο ηγετικός της ρόλος στις corporate ασφαλίσεις παραμένει ακόμη και την περίοδο της οικονομικής κρίσης όμως συνοδεύεται τώρα από μία ισχυρή παρουσία της και στις ατομικές ασφαλίσεις ζωής και ζημιών, και μία σημαντική άνοδο του μεριδίου της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

 

Επιπλέον, η Generali παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και την τεχνολογική επανάσταση που συντελείται τα τελευταία χρόνια, επισπεύδει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και ψηφιοποιεί σταδιακά τις λειτουργίες της, δημιουργώντας πρωτοποριακά εργαλεία για τους συνεργάτες της ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και τους πολίτες που της εμπιστεύονται την ασφαλιστική τους κάλυψη.

 

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια η Generali που αλλάζει διαρκώς και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα παραμένει  πιστή  σε μία στρατηγική της επιλογή, στην ανάπτυξη της σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

 

Ποιοι είναι οι κεντρικοί στόχοι της εταιρείας σας στη νέα εποχή της τεχνολογίας και των αυξημένων απαιτήσεων των καταναλωτών;

 

Ο κόσμος αλλάζει. Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Στην Generali αφουγκραζόμαστε τις εξελίξεις, αισιοδοξούμε για το μέλλον και θέλουμε να το υποδεχθούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Συμφωνούμε ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης θα αλλάξει ριζικά και ο πελάτης θα έχει πολύ περισσότερες αλλά και διαφορετικές απαιτήσεις. Καταλύτης όλων αυτών των εξελίξεων είναι βεβαίως η τεχνολογία.

 

Τα προϊόντα και οι ασφαλιστικές λύσεις ευρύτερα θα είναι πιο άπλες και πιο έξυπνες. Η Generali παρακολουθεί τις τάσεις και δεσμεύεται να παρέχει προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στην αρχή Smart & Simple.  Επίσης, δεσμεύεται ότι θα προσφέρει στους συνεργάτες της  τεχνολογικά εργαλεία και λύσεις που θα ενισχύουν τις εργασίες τους που θα τους αφήνουν απερίσπαστους να διευρύνουν το πελατολόγιο τους, ενισχύοντας το συμβουλευτικό επαγγελματικό τους ρόλο.

 

Επωνυμία Εταιρείας

Generali Hellas ΑΑΕ

 

Παραγωγή Ασφαλίστρων (σε εκατ. ευρώ):

2016: 183.752,69  

2017: 200.163,49  

 

Κλάδοι Δραστηριότητας

Ατομικές Ασφαλίσεις Ζωής,  Ατομικές Γενικές Ασφαλίσεις, Εταιρικές Ασφαλίσεις, Ομαδικές Ασφαλίσεις

 

Αριθμός Εργαζομένων: 255

 

Αριθμός Συνεργαζόμενων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών: 2.778 Συνεργάτες

 

 

Next Deal