Τρόποι προστασίας του σπιτιού σας στις διακοπές | Generali
SWEET HOME

Τρόποι προστασίας του σπιτιού σας στις διακοπές

11.08.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η περίοδος των διακοπών χαρακτηρίζεται από ξεκούραση και χαλάρωση, μακριά από το σπίτι. Τίποτα δεν θέλετε να διακόψει αυτό το συναίσθημα, ειδικά ένα τηλέφωνο από το γείτονα για να σας ενημερώσει ότι έχουν διαρρήξει το σπίτι σας. 

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας και να διασφαλίσετε ξεγνασιά και ηρεμία, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.  

Ξεκινήστε κάνοντας έρευνα αγοράς για ένα σύστημα ασφαλείας στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση όπου και να είστε. Η λέξη κλειδί εδώ είναι το WiFi, δηλαδή να συνδέεται με το internet. Το δίκτυό σας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολλαπλά αξεσουάρ ασφαλείας τα οποία συνδέονται με εφαρμογές στο κινητό σας. 

Εγκαταστήστε αισθητήρες φωτός και κίνησης

Καταρχήν μπορείτε να αξιοποιήσετε αισθητήρες για την προστασία σας τόσο έξω αλλά και μέσα στο σπίτι. Τοποθετήστε προβολείς ή φώτα με αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης έξω από το σπίτι σας αλλά και αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης στα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού σας, οι οποίοι σας ειδοποιούν σε πραγματικό χρόνο για τυχόν παραβίαση. Τοποθετήστε τους με προσοχή και όχι σε εμφανές σημείο ώστε να μην μπορούν να παραληφθούν. 

Extra tip: Μπορείτε να τους προγραμματίσετε ώστε σε τυχόν ανίχνευση κίνησης να ανάβουν τα φώτα δωματίων μέσα στο σπίτι, δίνοντας μία επιπλέον αίσθηση ότι δεν είναι άδειο. 

Τοποθετήστε μία κάμερα παρακολούθησης

Εγκαταστήστε μία ασύρματη κάμερα παρακολούθησης ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στο χώρο σας από το κινητό σας, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά του σπιτιού. Κάντε προσεκτικά την επιλογή σας ώστε να σας προσφέρει και επιπλέον δυνατότητες όπως η ανίχνευση κίνησης και ενημέρωση με notification στο κινητό σας, ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο ώστε να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία και νυχτερινή λήψη.  

Ενημερώστε την εταιρεία security

Εάν έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε σύστημα συναγερμού συνδεμένο με εταιρεία security, ενημερώστε τους για την απουσία σας.

Κλειδώστε καλά και μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι πριν φύγετε οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα. Μην αφήσετε στο σπίτι σας χρηματικά ποσά ή πολύτιμα μικροαντικείμενα – τοποθετήστε τα στην τράπεζα ή αφήστε τα σε ένα έμπιστο πρόσωπο. 

Μην αφήνετε αντικείμενα εκτός σπιτιού

Μην αφήσετε εκτός σπιτιού αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν τόσο ως.. θελκτικά αντικείμενα προς κλοπή όσο και βοηθήματα για τους διαρρήκτες, όπως μία σκάλα ή εργαλεία κήπου. 

Ασφαλίστε το σπίτι σας για κλοπή και όχι μόνο

Εάν θέλετε να νιώθετε εξασφαλισμένοι για ό,τι και αν συμβεί, επιλέξτε να ασφαλίσετε το σπίτι σας με την Ασφάλιση Κατοικίας Home Made, η οποία σας παρέχει προστασία από κάθε απρόοπτο με βασικές και προαιρετικές καλύψεις για το περιεχόμενο και την υλικοτεχνική υποδομή του σπιτιού σας.