Ιδέες για γραφείο στο σπίτι: Πώς να το διαμορφώσετε
SWEET HOME

Ιδέες για γραφείο στο σπίτι: Πώς να το διαμορφώσετε

03.07.2023 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, πολλοί εργάζονται από το σπίτι, και, όπως φαίνεται πρόκειται για μία πρακτική που ήρθε για να μείνει. Σύμφωνα με μια μελέτη, πολλά γραφεία στην Ευρώπη είναι πιο μικρά, ώστε η χωρητικότητά τους να καλύπτει έως και έως το 30% των εργαζομένων τους. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι 16% των εταιρειών παγκοσμίως λειτουργούν 100% εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα, ίσως η εργασία από το σπίτι να είναι πιο δύσκολη. Συχνά, δεν επαρκεί ο χώρος ή ο προϋπολογισμός για τη διαμόρφωση ενός γραφείου εντός σπιτιού. Έτσι, η εργασία επιτελείται από ένα γραφείο στο καθιστικό ή από μια γωνιά στο υπνοδωμάτιο. Κατά την απομακρυσμένη εργασία, κρίνεται ζωτικής σημασίας να διατηρείτε μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η έλλειψη, όμως, φυσικού διαχωρισμού μεταξύ εργασίας και σπιτιού μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη τη μετάβαση από τη δουλειά στην ξεκούραση. Επίσης, ίσως διαπιστώσετε ότι μειώνεται η παραγωγικότητά σας εξαιτίας περισπασμών ή ότι η θέση του γραφείου επιβαρύνει τα μάτια ή τη μέση σας.

Παρακάτω θα βρείτε τα πιο βασικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη, προκειμένου να μετατρέψετε το γραφείο του σπιτιού σας σε έναν χώρο ήσυχο, υγιή και παραγωγικό, που να δείχνει εμφανώς διαχωρισμένος από το υπόλοιπο σπίτι, ακόμη και αν απέχει ελάχιστη απόσταση από το κρεβάτι! Έτσι, με μικρές βελτιώσεις που στοχεύουν στην ευεξία και την ευελιξία, μπορείτε να αλλάξετε άρδην την καθημερινή εργασιακή εμπειρία σας.

Generali_Infographic_HomeOffice_V2.png

Τώρα που έχετε συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία για να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο γραφείου στο σπίτι σας, κάντε και το σχετικό quiz για να δείτε τι ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες! Παράλληλα, ανατρέξτε στο Home On και εξασφαλίστε όσα είναι σημαντικά για εσάς με ένα μόνο πρόγραμμα.