Έξυπνες κλειδαριές για μέγιστη ασφάλεια στο σπίτι | Generali
SWEET HOME

Έξυπνες κλειδαριές για μέγιστη ασφάλεια στο σπίτι

16.03.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η συνδεσιμότητα έχει μπει και στον τομέα της ασφάλειας! Οι σύγχρονες έξυπνες κλειδαριές δεν κλειδώνουν απλώς την πόρτα σας. Ορισμένες σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε ψηφιακά κλειδιά, ενώ άλλες συνδέονται με έξυπνες συσκευές του σπιτιού, ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε τη θέρμανση, τον κλιματισμό ή τον φωτισμό ολόκληρου του σπιτιού. Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις έξυπνων κλειδαριών για μέγιστη ασφάλεια και επιπλέον ανέσεις.

Βιομετρικές κλειδαριές δακτυλικού αποτυπώματος

Αυτές οι κλειδαριές ενεργοποιούνται με δακτυλικό αποτύπωμα, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε το συνθηματικό ή χάσετε τα κλειδιά. Η Samsung διαθέτει μεγάλη ποικιλία βιομετρικών κλειδαριών, οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με έξυπνα οικιακά προϊόντα, όπως φωτιστικά, ηχεία και θερμοστάτες. Έτσι, όταν φεύγετε από το σπίτι, μπορείτε να κλειδώσετε τις πόρτες αυτόματα, να σβήσετε όλα τα φώτα, να χαμηλώσετε τη θέρμανση, ακόμη και να θέσετε σε λειτουργία τις κάμερες ασφαλείας!

Έξυπνες κλειδαριές με Bluetooth και WiFi

Αυτές οι κλειδαριές είναι πολύ καλές για ξεκλείδωμα χωρίς χρήση χεριών, αφού δεν χρειάζονται κλειδιά ή κωδικούς πρόσβασης. Κλειδώνετε και ξεκλειδώνετε με το smartphone σας, το οποίο βολεύει απίστευτα όταν έχετε φορτωθεί με σακούλες, τσάντες ή βαλίτσες. Συνήθως επιτρέπουν τη χρήση εικονικών κλειδιών και μπορούν να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν αυτόματα. Πολλές συνδέονται με έξυπνες συσκευές, όπως θερμοστάτες. Ρίξτε μια ματιά στις August Smart Lock και Kwikset Kevo Lock.

Home

Κλειδαριές με κάρτα

Αν σας αρέσει να έχετε κλειδί, αλλά προτιμάτε ένα σε πιο βολικό σχήμα για μεταφορά στην τσάντα ή στην τσέπη, πολύ καλή περίπτωση είναι οι κλειδαριές με RFID. Επιτρέπουν την πρόσβαση πατώντας ένα κουμπί σε χειριστήριο ή σαρώνοντας μια κάρτα, ενώ πολλές διαθέτουν δευτερεύουσα μέθοδο κλειδώματος, για την περίπτωση που χάσετε την κάρτα. Η Samsung Ezon είναι μια πολύ εύχρηστη κλειδαριά με RFID, η οποία περιλαμβάνει αισθητήρα φωτιάς, για πρόσθετη ασφάλεια.

Κλειδαριές με πληκτρολόγιο

Τέλος, υπάρχουν κλειδαριές με πληκτρολόγιο, το οποίο εμφανίζεται σε οθόνη αφής. Πολλές μπορούν να συνδεθούν με έξυπνα οικιακά συστήματα. Με κλειδαριές όπως η  Schlage, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα φθαρούν τα κουμπιά από την επανειλημμένη χρήση, ώστε να μη φαίνονται ποιοι αριθμοί περιλαμβάνονται στον κωδικό.

Χάρη στις έξυπνες κλειδαριές, μπορείτε να ξεχάσετε την εποχή που κουβαλούσατε πολλά κλειδιά, που σπεύδατε στο σπίτι για να ανοίξετε σε φίλους ή συγγενείς που έφτασαν νωρίτερα και τότε που γυρίζατε σε ένα κρύο σπίτι. Ποιος να το φανταζόταν ότι οι κλειδαριές θα γίνονταν τόσο εξυπηρετικές!