Διαρροή νερού από το πλυντήριο ρούχων: Τι να κάνετε
SWEET HOME

Διαρροή νερού από πλυντήριο ρούχων: Τι να κάνετε

08.03.2023 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Φανταστείτε να επιστρέφετε στο σπίτι σας μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και να το βρίσκετε πλημμυρισμένο λόγω διαρροής του πλυντηρίου. Η ταλαιπωρία που σας περιμένει είναι τεράστια. Πραγματικός εφιάλτης! Επειδή λοιπόν όλοι, παθόντες και μη, απεύχονται ένα τέτοιο σενάριο, διαβάστε σε αυτόν τον οδηγό τις κυριότερες αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε διαρροή νερού από το πλυντήριο και τα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για την πρόληψή της.

Γιατί βγαίνουν νερά από το πλυντήριο  ρούχων;

Τα πλυντήρια ως συσκευές είναι ογκώδη και σύνθετα, αποτελούμενα από πολλά διαφορετικά μέρη και εξαρτήματα. Ωστόσο, οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση διαρροών είναι συχνά παρεμφερείς: ηλεκτρικές βλάβες, σπασμένοι, φθαρμένοι ή βουλωμένοι σωλήνες, πόρτες που είτε δεν ασφαλίζουν επαρκώς λόγω φθαρμένου λάστιχου είτε δεν έχουν κλείσει σωστά επειδή υπάρχουν χνούδια, τρίχες ή άλλα υπολείμματα, ή γενικότερη φθορά λόγω χρήσης.

Μερικές φορές, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε την πηγή της διαρροής. Μερικά πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε είναι τα εξής:

  1.  Ελέγξτε και καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου
  2. Ελέγξτε μήπως έχει τρυπήσει ή φθαρεί κάποια από τις σωληνώσεις της παροχής νερού και της αντλία αποχέτευσης

Τέτοιου είδους βλάβες και άλλες παρόμοιες παρουσιάζονται συχνά στα νοικοκυριά, με το κόστος της επισκευής τους αρκετά συχνά να είναι πολύ υψηλό. Επιλέγοντας το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας προστατεύετε τον εξοπλισμό και τις ηλεκτρικές σας συσκευές από πολλαπλούς κινδύνους. Επίσης, με την ασφάλιση περιεχομένου της Generali, λαμβάνετε δωρεάν και την υπηρεσία Άμεσης Τεχνικής Βοήθειας η οποία σας παρέχει 24/7 τεχνικούς για την αποκατάσταση ή περιορισμό της ζημιάς σας για να έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο!

Home

Εάν έχετε την ατυχία να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια λίμνη από νερά και αφρούς, σας προτείνουμε να καλέσετε έναν επαγγελματία.

kvar ves masine

Μέτρα πρόληψης για την καλή λειτουργία του πλυντηρίου ρούχων

Το αρχαίο ρητό του Ιπποκράτη «κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν» ισχύει ακόμη και για τα πλυντήρια! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε τις διαρροές. Φροντίστε να ελέγχετε τους σωλήνες και τους αγωγούς για τυχόν διαρροές, ρωγμές ή βλάβες (ειδικά μετά από περιόδους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) και τα στεγανοποιητικά λάστιχα της πόρτας του πλυντηρίου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κάνετε τυχόν απαραίτητες επισκευές και αντικαταστάσεις, πριν παρουσιαστεί η διαρροή! Σας συνιστούμε, επίσης, να απομακρύνετε συστηματικά τα χνούδια και τις τρίχες που μπορεί να συσσωρεύονται μετά τις πλύσεις στον κάδο, την πόρτα ή τον σωλήνα του πλυντηρίου, ειδικά εάν έχετε κατοικίδια. Στις μεγάλες οικογένειες, όπου είναι αναμενόμενο το πλυντήριο να χρησιμοποιείται πολύ συχνότερα στη διάρκεια της εβδομάδας, η φθορά μπορεί να επέλθει πιο γρήγορα. Συνεπώς, λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές, ασυνήθιστους θορύβους, οσμές ή μικρές διαρροές και δεν δράσετε έγκαιρα, η έκταση της βλάβης μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Τέλος, προτείνεται να χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό απορρυπαντικό και σε κατάλληλη ποσότητα. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχειλίσει σαπουνάδα από το συρτάρι του απορρυπαντικού ή να διαρρεύσει από την πόρτα του πλυντηρίου και να βρείτε το πάτωμά σας καλυμμένο με ένα ολόλευκο «χαλί» αφρού!