Ασφάλιση κατοικίας για κάθε ενδεχόμενο & κάλυψη Αστικής Ευθύνης
SWEET HOME

Ασφάλιση κατοικίας για κάθε ενδεχόμενο & κάλυψη Αστικής Ευθύνης

16.05.2024 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η ασφάλιση της κατοικίας σας, παρέχει προστασία από μια πληθώρα αιτιών, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν υλική ζημιά στο σπίτι σας και στους ασφαλισμένους χώρους.

Ωστόσο, μπορεί συχνά να προκύψουν απρόοπτα γεγονότα, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού, που δεν οφείλονται απαραίτητα σε κάποιον από τους καλυπτόμενους κινδύνους. Για το λόγο αυτό έχει προβλεφθεί και περιλαμβάνεται στην ασφάλισή σας, η κάλυψη της Αστικής Ευθύνης. Η συγκεκριμένη κάλυψη διέπεται από τις αρχές του αστικού κώδικα και ορίζεται ως:

  • η ευθύνη που έχει καθένας απέναντι σε τρίτα πρόσωπα, όταν τους προκαλεί κάποιου είδους σωματική ή/ και υλική ζημιά και είναι υποχρεωμένος να την αποκαταστήσει.  

Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεστε για κάθε απρόοπτο, που καθιστά είτε εσάς είτε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας υπεύθυνο για μία σωματική βλάβη ή/ και υλική ζημιά που θα προκληθεί σε τρίτο πρόσωπο ή στην περιουσία του.

Στην Generali γνωρίζουμε ότι το σπίτι το κάνουν οι άνθρωποι και σε ένα σπίτι γεμάτο ζωή, μπορεί να προκύψουν απρόοπτα. Επίσης, το ενδιαφέρον με την κάλυψη της Αστικής Ευθύνης είναι ότι σας ακολουθεί και σας προστατεύει ακόμη κι εκτός σπιτιού. Για να μπορείτε να επιστρέφετε στη θαλπωρή και την ηρεμία του ό,τι κι αν συμβεί.

Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Τι καλύπτεται μέσω της Αστικής Ευθύνης

Πόσες φορές δεν έχει συμβεί να φιλοξενήσετε μία οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση στο σπίτι σας και να γίνετε αυτόπτες μάρτυρες κάποιου μικροατυχήματος; H Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης σάς καλύπτει αν κριθείτε νομικά υπεύθυνος σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα για γεγονότα όπως: 

Σωματικό τραυματισμό επισκέπτη

Παράδειγμα:

  • Καλείτε φίλους στο σπίτι σας για φαγητό και κάποιος γλιστρά στις σκάλες και ευθύνεστε εσείς γιατί π.χ. υπάρχουν νερά στο δάπεδο και δεν είχατε λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Yλικές ζημιές τρίτων

Παράδειγμα:

  • Τo παιδί σας ρίχνει, κατά λάθος, από το τραπέζι και σπάει το κινητό του επισκέπτη σας, το οποίο πρέπει πλέον να αντικαταστήσετε.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, καλύπτονται μέσω της συγκεκριμένης κάλυψης, η αξία των αντικειμένων καθώς και τα έξοδα υγείας, που θα προκύψουν από υλικές ή σωματικές βλάβες σε τρίτους.

Ακόμη κι αν βρίσκεστε εκτός της κατοικίας σας, η κάλυψη Αστικής Ευθύνης, η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά με την ασφάλιση περιουσίας σας, συνεχίζει να σας προστατεύει για ζημιές και σωματικές βλάβες προς τρίτους.

Έτσι για παράδειγμα:

  • Εάν κατά τη διάρκειας μίας βόλτας με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, αυτό τραυματίσει έναν περαστικό ή προκαλέσει κάποια υλική φθορά σε τρίτο, η αστική ευθύνη ενεργοποιείται για την κάλυψη των εξόδων.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις για τις οποίες σας καλύπτει η ασφάλισή σας, παρέχοντάς σας ολιστική προστασία για κάθε ενδεχόμενο, ώστε να ζείτε ξέγνοιαστα την κάθε σας στιγμή, εντός κι εκτός σπιτιού.