Απίθανα σημεία που κρύβουν μικρόβια στο σπίτι | Generali
SWEET HOME

Απίθανα σημεία που κρύβουν μικρόβια στο σπίτι

07.09.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Πολλές φορές, ακόμη και τα πιο καθαρά σπίτια έχουν σκόνη και μικρόβια σε σημεία που δεν θα περιμέναμε. Ας δούμε μερικά σημεία της κουζίνας, του μπάνιου και του σαλονιού που μπορεί να κρύβουν μικρόβια και τους καλύτερους τρόπους για να τα κρατήσετε μακριά.

Ανεπιθύμητα μικρόβια στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού και αυτός που βρομίζεται περισσότερο από όλους, καθώς εκεί μαγειρεύουμε για εμάς και την οικογένειά μας.Το σφουγγάρι των πιάτων είναι εστία μικροβίων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το αλλάζετε τακτικά ή να το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για να σκοτώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι βλαβεροί μικροοργανισμοί. Μην παραλείπετε επίσης, να καθαρίζετε σχολαστικά τις επιφάνειες κοπής μετά από κάθε χρήση και να απολυμαίνετε εκείνες που κόβετε κρέας και πουλερικά. Επιπλέον, μην αμελείτε να αντικαθιστάτε συχνά τις χρησιμοποιημένες πετσέτες με καθαρές. Οι διακόπτες του φούρνου, τα χερούλια των συρταριών και ο νεροχύτης είναι τα σημεία που λερώνονται περισσότερο, γι’ αυτό συνίσταται να τα απολυμαίνετε με σπρέι καθαρισμού συχνά.

Μικρόβια που κρύβονται στο μπάνιο

Παρότι είναι το δωμάτιο αφιερωμένο στην προσωπική υγιεινή και καθαριότητα, το μπάνιο μπορεί να είναι γεμάτο μικρόβια! Συνήθως βρίσκονται σε σημεία που αγγίζετε προτού πλυθείτε, όπως οι διακόπτες και ο νιπτήρας, αλλά και στις πετσέτες χεριών. Για να καθαρίσετε σε βάθος το χώρο, ψεκάστε τις επιφάνειες με απολυμαντικό σπρέι και αλλάξτε συχνά τις πετσέτες των χεριών. Το καθημερινό νεσεσέρ καλλυντικών σας μπορεί επίσης να φιλοξενεί άφθονα βακτήρια, ειδικά πάνω στα σφουγγαράκια και τα πινέλα του μακιγιάζ, τα οποία πρέπει να καθαρίζετε με ειδικό καθαριστικό. Μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε τα παλιά προϊόντα σε υγρή ή στερεά μορφή όταν φτάσει η ημερομηνία λήξης τους. Τέλος, μην ξεχνάτε την συχνή αλλαγή της οδοντόβουρτσας. 

Σκόνη στο σαλόνι

Τα μικρόβια μπορούν να κρύβονται σε πολλά σημεία στο σαλόνι, όπως το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Γι’ αυτό, πρέπει να καθαρίζετε όλες τις επιφάνειες που αγγίζετε καθημερινά και συχνά, όχι μόνο εσείς αλλά και όλοι οι επισκέπτες σας. Μία καλή ιδέα θα ήταν να πάρετε αφαιρούμενα καλύμματα για τα μαξιλάρια του καναπέ, ώστε να μπορείτε να τα πλένετε στο πλυντήριο καθαρίζοντάς τα σε βάθος. Αν το πάτωμα είναι στρωμένο με μοκέτα ή χαλιά, καλό είναι να τα καθαρίζετε με ατμό μία ή δύο φορές τον χρόνο. Τέλος, αν έχετε τετράποδους φίλους που αφήνουν χνούδι και τρίχες και φέρνουν ακαθαρσίες απ’ έξω, πρέπει να καθαρίζετε ακόμα συχνότερα.