Virtual Tours στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα | Generali
SMART LIVING

Virtual Tours στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα

24.03.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Είτε δυσκολευόμαστε να ταξιδέψουμε λόγω της πανδημίας Covid-19 είτε για προσωπικούς λόγους, είναι πολύ σημαντικό να εκτιθόμαστε εμείς και τα παιδιά μας σε πολιτιστικά ερεθίσματα και να γνωρίζουμε τον κόσμο γύρω μας.

Χάρη στο διαδίκτυο είναι πιο εύκολο από ποτέ να επισκεφτούμε κορυφαία μνημεία και αξιοθέατα, χωρίς να σηκωθούμε από τον καναπέ μας. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μία περιπέτεια χωρίς σύνορα από την άνεση του σπιτιού σας, ηλεκτρονικά και κυρίως, πάντα ανοιχτά. 

Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Θαυμάστε τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής με ένα κλικ στον Κόμβο παγκόσμιας κληρονομιάς του National Geographic. Εδώ και μερικά χρόνια, ομάδες φωτογράφων και κινηματογραφιστών καταγράφουν πολλές από τις 1121 τοποθεσίες που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να περάσετε από την πήλινη πόλη του Τιμπουκτού στο Μάλι και να διασχίσετε την Κίνα βλέποντας από ψηλά το εμβληματικό Σινικό Τείχος

Στο μεταξύ, με τις Διαδρομές Street View της Google μπορείτε να επισκεφτείτε την Πέτρα της Ιορδανίας, μια πόλη με ιστορία 2000 ετών. Περιπλανηθείτε στην αρχαία πόλη και μάθετε την ιστορία και σημασία κάθε σημείου του μνημείου. 

Τα θαύματα της φύσης

Η εξέλιξη της εικονικής πραγματικότητας έχει επιτρέψει σε χιλιάδες εξερευνητές να ζήσουν περιπέτειες μέσω διαδικτύου, χάρη στο AirPiano. Στις καλύτερες εμπειρίες συγκαταλέγονται η βόλτα με ελικόπτερο πάνω από τους Καταρράκτες Ιγκουασού, στα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας, και η περιήγηση στις απόκρημνες ακτές της Βόρειας Ιρλανδίας που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, πάνω από το Μονοπάτι του Γίγαντα.

Χάρη στην εικονική πραγματικότητα και στα πλάνα υψηλής ανάλυσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον καιρό. Για παράδειγμα, στο Εθνικό Πάρκο Αμπίσκο, στη Σουηδία μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας να εμφανίζεται σε έναν καθαρό ουρανό κάθε νύχτα του χρόνου. Αυτό, βέβαια, αφού πρώτα θαυμάσετε το χιονισμένο τοπίο με μια εικονική βόλτα με έλκηθρο με σκύλους. 

Συναρπαστικές εμπειρίες

Όταν βλέπετε τον κόσμο από τον χώρο σας, παραμένετε στην άνεση του σπιτιού σας. Έτσι, αν και μπορεί να μη θέλατε να κολυμπήσετε με μεγάλους λευκούς καρχαρίες στην πραγματική ζωή, μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία χωρίς καν να βραχείτε. Επίσης, μπορείτε να κάνετε κατάδυση στο πλευρό του David Attenborough καθώς προσκαλεί τους θεατές να τον συνοδεύσουν σε μια διαδραστική ξενάγηση στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Στη συνέχεια, από τα βάθη της θάλασσας περάστε σε υψόμετρο 900 μέτρων και ανεβείτε στο βραχώδες όρος El Capitan στο Yosemite National Park. Για κάτι πιο χαλαρωτικό αλλά εξίσου εντυπωσιακό, δοκιμάστε ένα από τα διαδραστικά ταξίδια της UNESCO στην Ευρώπη που μπορείτε να φιλτράρετε κατά θεματική κατηγορία. Επιλέξτε την κατηγορία Ρομαντική Ευρώπη και περιπλανηθείτε στα κανάλια του ιστορικού κέντρου της Μπριζ. Επιλέξτε Βασιλική Ευρώπη και εξερευνήστε τα παλάτια της Πορτογαλίας ή Αρχαία Ευρώπη και δείτε τα ρωμαϊκά ερείπια στην Ισπανία και το αμφιθέατρο της Επιδαύρου στην Ελλάδα.

Ασφαλιστικό Tip: Σύντομα θα μπορούμε και πάλι να ταξιδεύουμε χωρίς περιορισμούς. Φροντίστε την προστασία της υγείας της οικογένειας σας με το οικοσύστημα υγείας Life On  με κάλυψη σε Ελλάδα και Εξωτερικό και την ταξιδιωτική ασφάλεια Fly Away της Generali.