Τρόποι φροντίδας των ηλικιωμένων κατά τη καραντίνα | Generali
SMART LIVING

Τρόποι φροντίδας των ηλικιωμένων κατά τη καραντίνα

01.05.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Στις δύσκολες περιόδους, οι σκέψεις μας επικεντρώνονται στους πιο ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.

Καθώς όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να διατηρούμε στο ελάχιστο τις αλληλεπιδράσεις της «πραγματικής ζωής» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, υπάρχουν πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσετε τους γονείς, τους παππούδες και τους γείτονές σας σε αυτήν την αβέβαιη στιγμή.
Ωστόσο, υπάρχουν 5 + 1 τρόποι που θα σας επιτρέψουν να έρθετε κοντά με το μεγαλύτερο σε ηλικία κόσμο, μένοντας παράλληλα μακριά.

Ψωνίστε τους
Ένα γεμάτο ψυγείο και καλά εφοδιασμένα ντουλάπια μπορούν να προσφέρουν ηρεμία στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να βγουν και να πάνε οι ίδιοι στα supermarkets. Μπορείτε να βοηθήσετε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς ή γείτονές σας που φοβούνται να βγουν από το σπίτι, αναλαμβάνοντας να κάνετε εσείς για αυτούς τα ψώνια της εβδομάδας -τηρώντας φυσικά όλες τις προφυλάξεις. Ας σας δώσουν τη λίστα με τα πράγματα που χρειάζονται και όταν τελειώσετε με τις αγορές αφήστε τις σακούλες μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους.

Διατηρήστε την επαφή
Ανακαλύψτε ξανά τη χαρά του να γράφετε ένα γράμμα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Ενθαρρύνετε όλους στην οικογένειά σας να συμμετάσχουν και ζητήστε από τα μικρά παιδιά να συμβάλλουν ενεργά σε αυτό σας το σχέδιο. Επίσης, καθιερώστε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας για να τηλεφωνείτε στους ηλικιωμένους συγγενείς σας ώστε και αυτοί να διατηρούν την αίσθηση της ρουτίνας και να έχουν και κάτι να περιμένουν.

Δείτε το …ψηφιακά
Τώρα είναι η ώρα να μυήσετε τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς σας στα τεχνολογικά εργαλεία που μπορούν να υποστηρίξουν την ψηφιακή επαφή. Δημιουργήστε μια ομάδα στο WhatsApp ή σε μια σελίδα Facebook όπου θα μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους βίντεο και φωνητικά μηνύματα.

Κάντε θελήματα
Η καραντίνα και ο συνακόλουθος περιορισμός στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσεις δυσκολίες σε μια σειρά από πράγματα που έως τώρα φαίνονταν ασήμαντα. Μπορείτε να προσφέρετε τη βοήθειά σας κάνοντας μια σειρά από «θελήματα» όπως το να πάτε βόλτα το σκύλο του ηλικιωμένου σας γείτονα, να ποτίσετε τον κήπο του ή να πάτε στο φαρμακείο για να πάρετε τα φάρμακά του.

Ενθαρρύνετε τη δραστηριότητα
Η παραμονή στο σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική και σωματική υγεία ενός ατόμου, επομένως ενθαρρύνετε τους ηλικιωμένους να ασχοληθούν με κάποιο χόμπι – όπως παζλ, πλέξιμο, σταυρόλεξα ή ό,τι προτιμούν – και να συνεχίσουν να κινούνται όσο μπορούν.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας
Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους, αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε μια θετική προοπτική όταν μιλάτε με φίλους, γείτονες και συγγενείς. Μένοντας εσείς αισιόδοξοι θα δείτε ότι θα έχετε εξίσου ευεργετική επίδραση στους οικείους σας.