Τα 4 είδη ασφάλισης που χρειάζεστε σε κάθε φάση της ζωής σας
SMART LIVING

Τα 4 είδη ασφάλισης που χρειάζεστε σε κάθε φάση της ζωής σας

27.11.2023 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Οι ανάγκες που μπορεί να έχετε, αλλάζουν σύμφωνα με την ηλικία, την οικογενειακή σας κατάσταση και τον τρόπο ζωής σας. Ωστόσο, όλοι έχουμε ανάγκη από ασφάλεια και ποστασία, ανεξάρτητα από το σε ποια ηλικιακή ή κοινωνική ομάδα ανήκουμε. Υπάρχουν, λοιπόν, είδη ασφαλιστικών προγραμμάτων που μας παρέχουν προστασία για οτιδήποτε έκτακτο μπορεί να μας προκύψει στην καθημερινότητά μας αλλά κι άλλα που μας βοηθούν να χτίσουμε ένα πιο σίγουρο μέλλον.

Στον οδηγό που ετοιμάσαμε θα βρείτε τα τέσσερα είδη ασφάλισης, που προστατεύουν ολιστικά εσάς, την οικογένεια και την περιουσία σας και μπορεί να σας φανούν επωφελή σε κάθε φάση της ζωής σας. 

Agent

1. Ασφάλεια ζωής

Με την ασφάλεια ζωής καταβάλλεται στους δικαιούχους του ασφαλισμένου -σε περίπτωση θανάτου- ένα ποσό, ώστε οι δικαιούχοι του ασφαλισμένου να είναι καλυμμένοι ό,τι κι αν συμβεί. 

Ο τύπος ασφάλισης που θα επιλέξετε και το κόστος της εξαρτώνται από τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή σας. Επομένως, πριν αποφασίσετε να υπογράψετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη τις οικονομικές ανάγκες, τις δικές σας και των εξαρτώμενων μελών σας, όταν πια εσείς δεν θα είστε κοντά τους και θα αδυνατείτε να συμβάλλετε όπως πριν στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

2. Ασφάλιση υγείας

Η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση σάς εξασφαλίζει ότι θα λάβετε τη φροντίδα που έχετε ανάγκη, όποτε χρειαστε, ακόμη και με απευθείας κάλυψη των εξόδων σας από την ασφαλιστική σας εταιρεία. Ακόμη κι αν έχετε δημόσια ασφάλιση υγείας, αξίζει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της ιδιωτικής ασφάλισης, αν λάβετε υπόψη το εύρος των επιλογών περίθαλψης που θα μπορούσε να σας προσφέρει.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα εξωνοσοκομειακών παροχών, ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα ή ακόμη κι έναν συνδυασμό αυτών. Επίσης, σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε το εύρος των κεφαλαίων κάλυψής σας, σε περίπτωση ενός έκτακτου περιστατικού, καθώς ακόμη και να ασφαλίσετε όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, με ένα ενιαίο ασφαλιστήριο, επιβαρύνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

3. Ασφάλιση αποταμίευσης & επένδυσης

Η επιλογή ενός επενδυτικού-αποταμιευτικού προγράμματος είναι μία λύση που ουσιαστικά “δουλεύει” για εσάς, βοηθώντας σας να δημιουργήσετε με εύκολο και δομημένο τρόπο ένα κεφάλαιο για το μέλλον και την  αντιμετώπιση απρόβλεπτων γεγονότων (π.χ. υγεία, σπουδές, απώλεια σταθερού εισοδήματος). Ακόμη κι αν δυσκολεύεστε να αποταμιεύσετε χρήματα, τα περισσότερα προγράμματα αυτού του είδους έχουν χαμηλό ασφάλιστρο εισόδου, βοηθώντας σας να κάνετε την αρχή.
 
Επίσης, σας παρέχουν πολλαπλές επιλογές επενδυτικών στρατηγικών για μεγιστοποίηση της απόδοσης, σύμφωνα πάντα με το επενδυτικό σας προφίλ και σας δίνουν τη δυνατότητα μετατροπής του κεφαλαίου σας ακόμη και σε σύνταξη. 
 

4. Ασφάλιση κατοικίας

Το εύρος των καλύψεων που περιλαμβάνεται σε ένα τυπικό ασφαλιστήριο κατοικίας είναι μεγάλο και καλύπτει πλήρως την περιουσία σας. Με μία ασφάλιση κατοικίας έχετε προστασία από φυσικές καταστροφές και φυσικά φαινόμενα, αλλά και για ζημιές μεγαλύτερης συχνότητας όπως είναι η διαρροή σωληνώσεων, η κλοπή, το βραχυκύκλωμα ακόμη και γεγονότα και ζημιές που μπορεί να συμβούν τυχαία σε εσάς ή τρίτους εντός κι εκτός σπιτιού.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να ασφαλίσετε έναντι ζημιών εκτός από το κτήριο, και το περιεχόμενο της κατοικίας σας, δηλαδή τα περιουσιακά και προσωπικά στοιχεία, τον εξοπλισμό και τις ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και τους βοηθητικούς χώρους, δηλαδή την αποθήκη, ΒΒQ, γκαράζ, πέργκολες/ κιόσκια κ.λπ. Τέλος, θυμηθείτε ότι μέσω της ασφάλισης κατοικίας, δικαιούστε και έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ έως και 10%, αναλογική της διάρκειας του ασφαλιστηρίου σας,

Αυτοί ήταν οι τέσσερις τύποι ασφάλισης που θα χρειαστείτε, για να προστατεύσετε την υγεία και την περιουσία σας αλλά και να διασφαλίσετε ένα καλύτερο μέλλον.

Εσείς τι ασφάλιση έχετε;