Συναυλίες: Τα dos & don’ts | Generali
SMART LIVING

Συναυλίες: Τα dos & don'ts

27.05.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που εκπέμπουν τα μουσικά φεστιβάλ. Η απόλαυση του να βλέπει κανείς τον αγαπημένο του καλλιτέχνη ή συγκρότημα, μαζί με τους φίλους ή την οικογένεια του είναι ανυπέρβλητη!

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σας καταστρέψουν αυτή την υπέροχη εμπειρία, όπως το να βρεθείτε ξαφνικά χωρίς κινητό τηλέφωνο ή πορτοφόλι ή να υποφέρετε από παπούτσια που αποδείχτηκαν ακατάλληλα για την ορθοστασία και τον ξέφρενο χορό. Μπορείτε όμως, να απολαύσετε στο έπακρο τη φετινή φεστιβαλική σεζόν ακολουθώντας τις παρακάτω δοκιμασμένες οδηγίες!

Ντυθείτε κατάλληλα για την περίσταση

Καταρχάς, επιλέξτε ρούχα και παπούτσια που θα σας κάνουν να νιώθετε άνετα. Η εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντική αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι να μη βρεθείτε να κρυώνετε ή ακόμα χειρότερα να πονάτε λόγω ακατάλληλων για ορθοστασία και χορό παπουτσιών. Πέραν της άνεσης, συνυπολογίστε και τον παράγοντα ασφάλεια. Δηλαδή, τα ρούχα σας ή η τσάντα σας να έχουν τσέπες που να κλείνουν ερμητικά με φερμουάρ. Κρατήστε κινητά ή πορτοφόλια στις μπροστινές πάντα τσέπες και αν σας το επιτρέπει η ενδυμασία σας, τοποθετήστε σε ένα μικρό τσαντάκι ή πουγκί τα λεφτά σας και τις κάρτες σας και τοποθετήστε το μέσα από τα ρούχα σας ή καταχωνιάστε το βαθιά μέσα στην τσάντα σας.

Ακόμα, μοιράστε τα χρήματα ή τις κάρτες σας σε διαφορετικά σημεία ώστε στη δυσάρεστη περίπτωση που σας κλέψουν, να μη βρεθείτε ξαφνικά χωρίς τίποτα.

Φερθείτε έξυπνα – Μην κουβαλάτε πράγματα αξίας

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν προετοιμάζεστε για μια συναυλία είναι να μην έχετε μαζί σας τίποτα μεγάλης αξίας, οικονομικής αλλά και συναισθηματικής.

Σκεφτείτε αντί του νέου και ακριβού μοντέλου κινητής τηλεφωνίας για το οποίο είστε πολύ χαρούμενοι, να έχετε μαζί σας ένα παλιό μοντέλο κινητού τηλεφώνου. Έτσι, ναι μεν θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε με τους φίλους και γνωστούς σας χωρίς ωστόσο να έχετε διαρκώς στο μυαλό σας τον κίνδυνο απώλειας ή και κλοπής.

Πάρτε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα και καλύτερα να αποφύγετε παντελώς να έχετε μαζί σας αντικείμενα αξίας, όπως είναι τα κοσμήματα. Αφήστε επίσης στο σπίτι, σημαντικά έγγραφα όπως ταυτότητες ή διαβατήρια. Η απώλεια τους μπορεί να σας βάλει σε μεγάλους μπελάδες.

Έχετε ένα backup σχέδιο

Καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο. Οπότε ρυθμίστε την οθόνη του κινητού σας ώστε να δείχνει τον αριθμό τηλεφώνου ενός φίλου σας. Με αυτόν τον τρόπο το κάνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολο, σε περίπτωση απώλειας, για όποιον τυχόν το βρει να σας εντοπίσει και να σας το παραδώσει.

Και καλή σας διασκέδαση!