Σπάστε τη καθημερινή ρουτίνα με ένα νέο χόμπι! | Generali
SMART LIVING

Σπάστε τη καθημερινή ρουτίνα με ένα νέο χόμπι!

08.11.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Τα χόμπι είναι πολύ παραπάνω από μία δραστηριότητα.

Είναι μία ευκαιρία να γνωρίσετε καινούργιο κόσμο, να αναπτύξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας και να παραμείνετε υγιείς σωματικά και πνευματικά. Παρόλο που μερικές φορές είναι απολύτως κατανοητό να έχετε ανάγκη να χουζουρέψετε στον καναπέ ή απλά να χαζέψετε στον υπολογιστή, αν έχετε αποφασίσει ότι είστε έτοιμοι για μία καινούργια πρόκληση, παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε.

Πεζοπορία ή περπάτημα στη φύση

 

Έρευνες δείχνουν  πως ακόμα και 20 λεπτά επαφής με τη φύση αρκούν για να μας χαλαρώσουν. Αν σας αρέσουν τα ταξίδια και με κάθε ευκαιρία προγραμματίζετε μικρές εκδρομές, κάντε το επόμενο βήμα και αναζητείστε έναν Πεζοπορικό Όμιλο ή ομάδες που οργανώνουν μικρές ή μεγαλύτερες πεζοπορίες. Επιπλέον, είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να συνδυαστεί και με το άλλο σας μισό, τους φίλους σας ή ακόμα και τα παιδιά σας. Ομάδες όπως το Trekking Hellas, έχουν σχεδόν Πανελλαδική παρουσία, αλλά φυσικά μην διστάσετε να αναζητήσετε μία ομάδα κοντά σας.

Ακονίστε το μυαλό σας με σταυρόλεξα ή Sudoku

 

Αποκτείστε καλύτερη μνήμη, προστατέψτε το μυαλό σας από την ηλικιακή κατάπτωση και λύστε πολυσύνθετα ζητήματα μέσα από το παιχνίδι. Έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι που συμμετέχουν σε πνευματικά διεγερτικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση εξασκούν το μυαλό και επιβραδύνουν το χρόνο κατάπτωσής του σε μεγαλύτερη ηλικία. Δεν σας αρέσουν τα σταυρόλεξα; Ενδώστε στα επιτραπέζια παιχνίδια ή ακόμα και σε παιχνίδια με χαρτιά.

Ακούστε Podcast

 

Τα Podcast είναι ηχογραφημένες εκπομπές διαφόρων θεμάτων διαθέσιμες online 24/7. Ένα Podcast μπορεί να είναι από ένα ηχογραφημένο βιβλίο μέχρι μία εκπομπή για την ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο και στην Ελλάδα με εκπομπές για όλα τα γούστα. Διευκολύνουν πολύ καθώς μπορείτε να τα ακούσετε στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, ενώ κάνετε δουλειές ή γυμναστική. Ένα ενδιαφέρον ελληνικό Podcast είναι το Brain Hacking Academy με συμβουλές για να βελτιώσετε τη ζωή σας και να κατακτήσετε τους στόχους σας.

Μάθετε Brazilian jiu jitsu

 

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αθλήματος είναι η ισότητα, καθώς με τη σωστή τεχνική ακόμα και ένας μικρόσωμος άνθρωπος μπορεί να αμυνθεί απέναντι σε έναν σωματικά μεγαλύτερο και πιο δυνατό. Επιπλέον, είναι μία πολύ καλή φυσική δραστηριότητα που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία σας με έναν εναλλακτικό τρόπο, αλλά και να κάνετε νέες γνωριμίες – ακόμα και αν μερικές φορές θα πρέπει να δεχτούν την πικρή γεύση της ήττας από εσάς. Αν η περιγραφή του δε σας συγκινεί, δεν πειράζει… Διάλεξτε ένα άθλημα που να ταιριάζει στα γούστα σας!