Σχεδιάστε την τέλεια εξόρμηση για του Αγίου Βαλεντίνου!
SMART LIVING

Σχεδιάστε την τέλεια εξόρμηση για του Αγίου Βαλεντίνου!

07.02.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Είναι υπέροχο να «κακομαθαίνουμε» τους συντρόφους μας με σοκολάτες και λουλούδια. Όμως οι σοκολάτες καταναλώνονται γρήγορα και τα λουλούδια μαραίνονται. Γιατί λοιπόν αντί για ένα κουτί γλυκά σε σχήμα καρδιάς, να μη δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μία ζωή περνώντας δημιουργικό χρόνο με τον/την σύντροφό σας,; Με αφορμή λοιπόν αυτή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ακολουθούν μερικές οδηγίες που θα σας επιτρέψουν για να σχεδιάσετε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο μακριά από την καθημερινότητα.

Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε που θα μπορούσατε να πάτε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πάτε σε έναν προορισμό που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Εναλλακτικά, γιατί δεν σχεδιάζετε μία εκδρομή σε έναν προορισμό που πάντα θέλατε να πάτε, αλλά δεν είχατε βρει ακόμα το χρόνο;

Η διαμονή είναι κλειδί για την επιτυχία της απόδρασης. Σκεφτείτε τις ανάγκες του/της συντρόφου σας αυτή την περίοδο. Εάν έχει ανάγκη να μη βγει από το δωμάτιο, τότε ξενοδοχεία που προσφέρουν room service είναι ό,τι χρειάζεστε! Εάν πάλι αποζητάει στιγμές περιποίησης και χαλάρωσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κλείσετε ένα ξενοδοχείο με σπα.

Βήμα τρίτο. Σχεδιάστε το μενού. Είτε πρόκειται για σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο με αγάπη στο Airbnb σας είτε για ένα μοναδικό εστιατόριο, όλοι γνωρίζουμε ότι… ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Η ατμόσφαιρα είναι σημαντική, γι’ αυτό ακόμα και αν μείνετε μέσα για φαγητό, αφιερώστε  λίγο χρόνο για να ανάψετε κεράκια και να βάλετε μουσική.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε μία λίστα δραστηριοτήτων. Για να μην περιπλανιέστε άσκοπα ή να μην βρίσκετε τραπέζι στα τοπικά εστιατόρια, κάντε την έρευνά σας πριν την αναχώρησή σας και βγάλτε εισιτήρια στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν και στα μέρη που σας ενδιαφέρουν. Κάντε μία λίστα με τις προτάσεις σας και εκπλήξτε τον/την σύντροφό σας.

Τέλος, μην ξεχάσετε να βάλετε την προσωπική σας νότα! Σκεφτείτε τα πράγματα που το άλλο σας μισό αγαπά να κάνει και βρείτε τρόπους να τα εντάξετε στην εκδρομή σας. Για παράδειγμα εάν είναι λάτρης του καφέ γιατί να μην επισκεφτείτε μία καφετέρια τύπου roastery εκεί που θα πάτε; Θα είναι κάτι που και θα εκτιμήσει και θα το θυμάται!

Τέλος, μην ξεχνάτε. Όσο κοινότυπη και αν φαίνεται σε κάποιους η γιορτή, δεν παύει να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα πιο αγαπημένα σας πρόσωπα. Εκμεταλλευτείτε την!