Προστασία σπιτιού με οικονομικά και αξιόπιστα μέτρα
SMART LIVING

Προστασία σπιτιού με οικονομικά και αξιόπιστα μέτρα

30.03.2024 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η προστασία του σπιτιού δεν χρειάζεται ακριβά συστήματα παρακολούθησης, είσοδο με δακτυλικό αποτύπωμα ή παγίδες με λέιζερ.

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψετε το σπίτι σας θέλουν απλώς σκέψη και σχέδιο. Σε αυτό μας το άρθρο θα βρείτε Παρακάτω, υπάρχουν 20 από τις καλύτερες συμβουλές για ένα ασφαλές σπίτι, καμιά από τις οποίες δεν κοστίζει ακριβά.

1. Δημοσιεύστε υλικό από τις διακοπές σας μόνο αφού επιστρέψετε σπίτι

Με το να μοιράζεστε στιγμιότυπα από τις διακοπές σας, δεν δείχνετε απλώς πόσο ωραία περνάτε· δείχνετε και ότι το σπίτι σας είναι άδειο, πληροφορία χρήσιμη για επίδοξους διαρρήκτες. Αν θέλετε οπωσδήποτε να μοιραστείτε τις ωραίες στιγμές σας, πράξτε το ιδιωτικά, σε κοντινούς φίλους και συγγενείς.

2. Ζητήστε από έναν γείτονα να δίνει την εντύπωση ότι είστε σπίτι

Αν πρόκειται να λείψετε, μπορείτε να ζητήσετε από έναν γείτονα να ανάβει τα φώτα του σπιτιού σας το βράδυ, να αφήνει το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ σας ή να μαζεύει την αλληλογραφία και τα δέματά σας. Έτσι, θα φαίνεται πως είστε ακόμη εκεί.

 

Home

3. Απομακρύνετε από τα εμφανή σημεία τα ακριβά αντικείμενα και τα κλειδιά

Οι διαρρήκτες συχνά επιθεωρούν μια ολόκληρη γειτονιά προτού επιλέξουν στόχο. Μην τους διευκολύνετε τραβώντας την προσοχή τους στο σπίτι σας!

4. Ελέγξτε το εξωτερικό του σπιτιού για τρωτά σημεία

Βλέπετε το σπίτι σας τόσο συχνά που μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε ορισμένα κενά ασφάλειας. Επομένως, καλό είναι να ελέγχετε τους διάφορους χώρους τακτικά, προσπαθώντας να διαπιστώσετε ατέλειες.

5. Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα

Αυτό είναι τόσο προφανές που δεν το σκεφτόμαστε συνειδητά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι εύκολο να το ξεχάσουμε. Κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειδωμένα.

6. Αλλάζετε τον κωδικό του συναγερμού τακτικά

Έτσι, αν ο κωδικός πέσει στα λάθος χέρια, δεν θα είναι χρήσιμος για πολύ καιρό.

7. Ρυθμίζετε τον συναγερμό πάντα

Ίσως σκεφτείτε ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τον συναγερμό αν πρόκειται να λείψετε για λίγο. Κι όμως, οι διαρρήκτες ίσως περιμένουν αυτήν ακριβώς την ευκαιρία για να κάνουν κίνηση, κλέβοντας τα υπάρχοντά σας μέσα σε λίγα λεπτά.

8. Προσποιηθείτε ότι έχετε σύστημα παρακολούθησης

Κύριος στόχος ενός ακριβού συστήματος παρακολούθησης είναι να αποτρέπει τους κλέφτες. Το ίδιο αποτέλεσμα, όμως, μπορείτε να πετύχετε αν νομίζουν ότι έχετε τέτοιο σύστημα. Με φθηνές, ψεύτικες κάμερες ή αυτοκόλλητα που προειδοποιούν ότι ο χώρος παρακολουθείται, ένας διαρρήκτης δεν θα τολμήσει εύκολα να μπει στο σπίτι σας.

9. Απομακρύνετε ό,τι θα μπορούσε να χρησιμεύσει για διάρρηξη του σπιτιού

Οι διαρρήκτες καμιά φορά χρησιμοποιούν τα εργαλεία των ιδιοκτητών εναντίον τους. Αν έχετε πράγματα τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας διαρρήκτης για να μπει στο σπίτι σας (π.χ. μια σκάλα για μαστορέματα), καλό θα ήταν να μην τα αφήνετε σε ευπρόσιτο σημείο.

10. Διατηρήστε τον κήπο περιποιημένο 

Με αυτόν τον τρόπο, δείχνετε ότι είστε στο σπίτι σας συχνά, ενώ παράλληλα αφήνετε λιγότερες πιθανές κρυψώνες για τους επίδοξους διαρρήκτες.

11. Καταγράψτε όλα τα είδη αξίας

Αν έχετε έναν κατάλογο με όλα τα είδη που θα άξιζε να κλέψει κανείς, θα διευκολύνετε πολύ το έργο της αστυνομίας αν συμβεί το χειρότερο.

12. Μην αφήσετε αντικλείδι σε κρυψώνα έξω από το σπίτι

Οι διαρρήκτες ξέρουν πού να ψάξουν. Αν ανησυχείτε μήπως κλειδωθείτε έξω από το σπίτι, αφήστε ένα αντικλείδι σε έναν έμπιστο γείτονα ή θάψτε το σε ένα τυχαίο σημείο στον κήπο. Φροντίστε μόνο να μην το ξεχάσετε ακόμη κι εσείς …

13. Δοκιμάστε να κάνετε διάρρηξη στο σπίτι σας

Μπαίνοντας στο μυαλό ενός διαρρήκτη, ίσως φανερωθούν τυχόν αδυναμίες τις οποίες δεν είχατε αντιληφθεί ποτέ.

14. Μείνετε σε εγρήγορση για ανθρώπους με ύποπτη συμπεριφορά

Όσοι σκέπτονται να κάνουν μια διάρρηξη, συχνά επισκέπτονται πολλές φορές την περιοχή που έχουν βάλει στο μάτι. Αν παρατηρήσετε άγνωστα άτομα να εξετάζουν με ύποπτο τρόπο το εξωτερικό ενός σπιτιού, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον γείτονα που κατοικεί σε αυτό.

15. Βάψτε τις λαβές ακριβών εργαλείων

Ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά οι διαρρήκτες συχνά αποφεύγουν να κλέψουν όσα αντικείμενα μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα.

16. Ζητήστε διαπιστευτήρια από όσους χτυπούν το κουδούνι

Αγαπημένη τακτική των διαρρηκτών είναι να προσποιούνται υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος ή τηλεφωνικών υπηρεσιών, για να ζητήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας, δήθεν, για τεχνικό έλεγχο. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που θέλουν είναι να εντοπίσουν «τρύπες» στην ασφάλειά του και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι, μην τους επιτρέψετε την είσοδο.

17. Αν η πόρτα έχει αλυσίδα και ματάκι, χρησιμοποιήστε τα

Πριν ανοίξετε την εξώπορτα του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το άτομο που βρίσκεται πίσω της. 

18. Στάξτε καλάι στις κεφαλές των βιδών στις κλειδαριές των παραθύρων

Με αυτόν τον τρόπο, ένας διαρρήκτης θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από ένα απλό κατσαβίδι για να παραβιάσει τα παράθυρα.

19. Αποθηκεύετε τα έγγραφα σε ασφαλές σημείο και καταστρέφετε όσα πετάτε

Πλέον, οι πληροφορίες και τα δεδομένα μπορεί να είναι πιο πολύτιμα από τα υλικά αγαθά

20. Τοποθετήστε μια μεταλλική ράβδο στις ράγες κάθε μπαλκονόπορτας

Αυτή η χαμηλής τεχνολογίας λύση είναι απρόσμενα αποτελεσματική και κάνει τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού σας απροσπέλαστες.