Μυστικά για έναν οικονομικό γάμο | Generali
SMART LIVING

Μυστικά για έναν οικονομικό γάμο

22.03.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η οργάνωση ενός γάμου για τους περισσότερους μπορεί να είναι μια αγχωτική διαδικασία στην πράξη όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην απολαύσετε κάθε δευτερόλεπτο της προετοιμασίας! Είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να δείτε τα έξοδα να απογειώνονται, ωστόσο μην ξεχνάτε πως οι πιο προσωπικοί γάμοι με «Do It Yourself» στοιχεία είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και μένουν πραγματικά αξέχαστοι. Παρακάτω ακολουθούν κάποια μικρά μυστικά ώστε να έχετε τον γάμο που ονειρεύεστε κρατώντας το κόστος όσο γίνεται πιο χαμηλά.

Νυφικό

Η αγορά ενός νυφικού φορέματος από κάποιον οίκο μπορεί να έχει εξωφρενική τιμή. Σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα νυφικό ή να αγοράσετε κάποιο από δεύτερο χέρι. Ακόμα, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τις πωλήσεις των νυφικών δειγμάτων όπου μπορείτε να αποκτήσετε το νυφικό ενός γνωστού σχεδιαστή σε πολύ προνομιακή τιμή.

Φορέματα Παρανύμφων

Αποφύγετε τα νυφικά atelier! Αντίθετα, βγείτε βόλτα στα μαγαζιά. Δώστε στις φίλες σας την επιλογή ενός χρώματος ή μερικές βασικές προτιμήσεις σας για το στυλ και αφήστε τες να επιλέξουν τα φορέματα που οι ίδιες επιθυμούν. Μπορούν να σας στείλουν φωτογραφίες πριν τα αγοράσουν για να είναι σίγουρες ότι θα σας αρέσουν, αλλά με αυτόν τον τρόπο και αυτές θα έχουν ένα φόρεμα που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέλλον και εσείς θα έχετε γλιτώσει αρκετά χρήματα.

Προσκλητήρια

Εξετάστε την πιθανότητα να σχεδιάσετε το δικό σας προσκλητήριο αξιοποιώντας websites όπως το Canva, που παρέχουν δωρεάν εξαιρετικά προσχέδια που μπορείτε να επεξεργαστείτε και να στείλετε για εκτύπωση. Εναλλακτικά, γιατί να μην στείλετε ηλεκτρονικά όλες σας τις προσκλήσεις; Έτσι, θα αποφύγετε τόσο το κόστος της εκτύπωσης όσο και της αποστολής!

Κέντρο Δεξίωσης, Φαγητό & Ποτό

Ο χώρος όπου θα γίνει το γαμήλιο πάρτι, μαζί με το φαγητό και το ποτό είναι συνήθως το μεγαλύτερο έξοδο. Τα περισσότερα μέρη έχουν περιορισμούς όπως η υποχρεωτική συνεργασία με την κουζίνα τους ή τον προμηθευτή τους. Ευτυχώς, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να κρατήσετε το κόστος χαμηλά! Για παράδειγμα, αντί για επιδόρπιο προσφέρετε τη γαμήλια τούρτα. Ακόμα, εντάξτε ένα χορτοφαγικό πιάτο στο μενού που θα είναι σίγουρα πιο οικονομικό ή επιλέξτε να έχετε μπουφέ αντί καθιστού δείπνου. Τέλος, αν ο χώρος δεξιώσεως σας το επιτρέπει μπορείτε να φέρετε εσείς τα αναψυκτικά και τα ποτά που θα έχετε προμηθευτεί μαζικά από supermarket.  Έτσι, η τιμή θα είναι σίγουρα πολύ πιο προνομιακή!

Φωτογραφίες και videos

Οι φωτογράφοι τείνουν να χρεώνουν με την ώρα, οπότε μια καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν επαγγελματία για την τελετή και να αξιοποιήσετε τους φίλους σας και τους συγγενείς για τη δεξίωση. Ζητήστε τους να μοιραστούν τις φωτογραφίες που θα τραβήξουν στα social media χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο hashtag ώστε να μπορέσετε μετά να τις εντοπίσετε εύκολα. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε φωτογραφικές μηχανές μίας χρήσης στα τραπέζια και να προτρέψετε τους καλεσμένους σας να τις χρησιμοποιήσουν! Έτσι, και αυτοί θα διασκεδάσουν και εσείς θα εμφανίσετε μετά το φιλμ και θα κρατήσετε τις φωτογραφίες!

Μουσική

Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσετε τις μουσικές δεξιότητες των φίλων και συγγενών σας. Αν κάποιος από τους καλεσμένους σας παίζει κάποιο μουσικό όργανο, γιατί να μην ανοίξει τη δεξίωση παίζοντας με αυτό; Για το χορό, μπορείτε να γλιτώσετε τον DJ και να φτιάξετε εσείς τις δικές σας playlists με τα αγαπημένα σας κομμάτια!

 

Στολισμός – Διακόσμηση

Ο ανθοστολισμός σχεδόν ποτέ δεν είναι απαραίτητος αλλά πάντα είναι ακριβός. Γιατί να μην κανονίσετε μια βόλτα στην εξοχή με τους δικούς σας ώστε να μαζέψετε άγρια λουλούδια; Θα είναι υπέροχα και της εποχής. Επίσης, αν θέλετε ντε και καλά να έχετε διακοσμητικά στα τραπέζια, τώρα είναι η στιγμή να επισκεφτείτε τα παλαιοπωλεία ή τα καταστήματα από δεύτερο χέρι. Θα εκπλαγείτε από το τι μπορείτε να βρείτε!

Γαμήλια Δωράκια

Τα δωράκια δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητα αλλά σίγουρα αποτελούν μια πολύ όμορφη πινελιά! Αν θέλετε να προσφέρετε κάτι τέτοιο, διασκεδάστε δημιουργώντας κάτι εσείς οι ίδιοι παρέα με τους αγαπημένους σας κρατώντας το κόστος χαμηλά. Ωραία ιδέα είναι οι σπιτικές μαρμελάδες ή μέλια, τα βραχιόλια ή κολιέ.

 

Καλεσμένοι

Οι γάμοι σε στενό κύκλο είναι πιο προσωπικοί και δίνουν στο ζευγάρι τη δυνατότητα να αφιερώσουν χρόνο στον κάθε καλεσμένο ξεχωριστά. Προσκαλώντας μόνο τους κοντινούς φίλους και συγγενείς σας μπορεί να σας δώσει ακόμα περισσότερες επιλογές αναφορικά και με το χώρο της δεξίωσης.

Τέλος, έχετε ποτέ σκεφτεί να επικοινωνήσετε με μια σχολή και να δείτε κατά πόσο οι σπουδαστές της μπορούν να σας παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε χαμηλότερο κόστος από τους επαγγελματίες; Για παράδειγμα, γιατί να μην καλύψουν το γάμο σας φοιτητές φωτογραφίας! Έτσι και εσείς δε θα ξοδευτείτε και ποιος ξέρει; Μπορεί να είστε τυχεροί και να ανακαλύψετε ένα νέο ταλέντο!