Mumpreneurship: Και μητρότητα και επιχειρηματικότητα | Generali
SMART LIVING

Mumpreneurship: Και μητρότητα και επιχειρηματικότητα

05.03.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Ο συνδυασμός γυναικείας επιχειρηματικότητας και μητρότητας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.

Υπάρχουν πολλά επιτυχημένα παραδείγματα, όπως αυτό της Χριστίνας Μαρτίνη, μητέρας δύο παιδιών σήμερα, η οποία σχεδιάζει τη δική της συλλογή σανδαλιών, Ancient Greek Sandals, έχοντας αρχικά εργαστεί στο εξωτερικό για λογαριασμό μεγάλων οίκων μόδας. Και γυναικών που μετέτρεψαν το πάθος τους για τη μαγειρική και την υγιεινή διατροφή σε επιχειρηματική δραστηριότητα, κατακτώντας βραβεία και αναγνώριση. Σας εμπνεύσαμε; Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε.

Ανακαλύψτε το πάθος σας

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο για να ανακαλύψετε τι σας γεμίζει ψυχικά. Ίσως αποφασίσετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με κάποιο χόμπι σας. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να φτιάχνετε πράγματα, ίσως θα μπορούσατε να πουλήσετε τα προϊόντα σας online ή εάν είστε ενθουσιώδης συγγραφέας, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή ως freelancer. Ξεκινήστε γράφοντας δωρεάν για εκδότες που ενδιαφέρονται για άρθρα από τοπικούς συγγραφείς και σύντομα θα έχετε την απαραίτητη εμπειρία, ώστε να διεκδικήσετε αμειβόμενη εργασία.

Αξιοποιήστε τις δεξιότητές σας

Το πιο απλό βήμα για να ξεκινήσετε είναι να αξιοποιήσετε τις δεξιότητες που ήδη έχετε. Τις σπουδές και την πρότερη εργασιακή εμπειρία σας καθώς και τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει από τη φροντίδα της οικογένειάς σας όπως τον υπολογισμό εσόδων και εξόδων, τη διαχείριση ανθρώπων και τις διαπραγματεύσεις, και κυρίως με την παράλληλη εκτέλεση πολλαπλών καθηκόντων! Κάντε μια λίστα των δεξιοτήτων σας και διερευνήστε πώς θα μπορούσατε να τις παρουσιάσετε και να τις προσφέρετε σε άλλους.

Η φροντίδα των παιδιών δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τον χώρο που χρειάζεστε για να διευθύνετε την επιχείρησή σας, αν έχετε μικρά παιδιά να κρέμονται συνεχώς από πάνω σας! Ωστόσο, η φροντίδα των παιδιών δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του γυναικείου φύλου. Κάντε ένα νέο προγραμματισμό του χρόνου σας, που να λαμβάνει υπόψιν τα επιχειρηματικά σχέδιά σας και μαζί με τον σύντροφό σας ορίστε εκ νέου τη διαθεσιμότητά σας. Μπορείτε ακόμα να αναζητήσετε βοήθεια στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον σας ή ακόμα και σε επαγγελματίες του χώρου από εφαρμογές όπως το  Nannuka

Καλλιεργείστε την αυτοπεποίθησή σας

Πολλές φορές αφηνόμαστε περισσότερο στους φόβους μας παρά στο ένστικτό μας για καθοδήγηση. Καταπολεμήστε κάθε αμφιβολία που έχετε για τις δυνατότητές σας και υιοθετήστε μια θετική προσέγγιση. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε είναι να έρθετε σε επαφή με άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις με εσάς, επομένως αναζητήστε τοπικές εκδηλώσεις δικτύωσης, workshops και πρωινές συναντήσεις για καφέ. Εάν η αυτοπεποίθησή σας δεν βρίσκεται στα ύψη, προτιμήστε πρώτα να μοιραστείτε τις ιδέες σας με ανθρώπους που θα μπορέσουν να σας συμβουλεύσουν και θα κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Μυηθείτε στον ψηφιακό κόσμο

Το διαδίκτυο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, προσφέροντας άπειρες δυνατότητες για την εξ αποστάσεως έναρξη μιας επιχείρησης. Από ηλεκτρονικά καταστήματα μέχρι ιστοσελίδες εμπορικής προώθησης, το διαδίκτυο σας επιτρέπει να προσεγγίσετε απεριόριστους δυνητικούς πελάτες με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορείτε επίσης, για αρχή, να παρακολουθήσετε έναν σύντομο κύκλο μαθημάτων για τη δημιουργία ιστοσελίδων ή τις τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ.

Οργάνωση και πειθαρχία

Οι καλύτερες ιδέες έρχονται, όταν έχουμε χρόνο να κάνουμε ένα διάλειμμα και να σκεφτούμε ελεύθερα. Να τηρείτε το ωράριο ύπνου, για να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας τα βράδια και να καθιερώσετε μια εργασιακή ρουτίνα που θα σας επιτρέπει να διατηρείτε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής. Προσπαθήστε να μην μπερδεύετε αυτές τις δύο πλευρές της ζωής σας, ορίζοντας μια συγκεκριμένη ώρα που θα σταματάτε τη δουλειά τα βράδια. 

Μη φοβάστε την αποτυχία

Η επιχειρηματικότητα είναι ένας ανώμαλος δρόμος με αναποδιές και αποτυχίες, επομένως η υπομονή και η επιμονή είναι καθοριστικής σημασίας.

Μην ξεχνάτε ότι η μέχρι τώρα πορεία σας σας έχει εξοπλίσει με πολλές από τις ικανότητες που απαιτούνται για να γίνετε αφεντικό του εαυτού σας και σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές δεξιότητές σας, έχετε όλα τα εφόδια για να τα καταφέρετε. Ποτέ δεν είναι αργά για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση, ώστε να απολαμβάνετε την ευελιξία και τον έλεγχο του χρόνου σας. Ο συνδυασμός γυναικείας επιχειρηματικότητας και μητρότητας δεν ήταν ποτέ τόσο ελκυστικός!

Ασφαλιστικό Tip: Και επειδή είναι σημαντικό να νιώθετε πάντα ασφάλεια για την οικογένειά σας με ό,τι άλλο και αν καταπιάνεστε, προστατέψτε την οικογένειά σας με τα προγράμματα της Generali