Ενοικίαση σπιτιού: Βρείτε το σπίτι των ονείρων σας!
SMART LIVING

Ενοικίαση σπιτιού: Βρείτε το σπίτι των ονείρων σας!

05.02.2024 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης ή ένα άνετο σπίτι στην ύπαιθρο; Η εύρεσή του, σε καμιά περίπτωση, δεν είναι εύκολο εγχείρημα! Αντίθετα, μπορεί να είναι μια μακρόχρονη και συχνά αγχωτική διαδικασία. Βελτιστοποιήστε την αναζήτησή σας και ανακαλύψτε το σπίτι που ονειρεύεστε να ενοικιάσετε γρήγορα, ακολουθώντας τις συμβουλές μας. Έχουμε συμπεριλάβει τα σημαντικότερα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για να διαπρέψετε στην αναζήτηση και να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις σε μεσίτες ή ιδιοκτήτες, κατά την επίσκεψη στο ακίνητο.

Οργανωθείτε εκ των προτέρων

Επιταχύνετε τη διαδικασία αναζήτησης συγκεντρώνοντας εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα έγγραφα, πριν ακόμη ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Η καλή και έγκαιρη οργάνωση απλοποιεί τη διαδικασία και σας δίνει το προβάδισμα στην επικοινωνία με μεσίτες και ιδιοκτήτες, έναντι άλλων υποψήφιων ενοικιαστών. Επίσης, με καλό και οργανωμένο οικονομικό προγραμματισμό, μπορείτε να προετοιμαστείτε για ποικίλες και απρόβλεπτες δαπάνες, όπως εγγυήσεις και έξοδα μετακόμισης. Έτσι, ελαχιστοποιείτε την πιθανότητα δαπανηρών εκπλήξεων. 

Home

Κάντε την έρευνά σας

Η έρευνα για την εύρεση κατοικίας ποτέ δεν είναι αρκετή! Ελέγξτε τις περιοχές που πιθανώς σας ενδιαφέρουν στο διαδίκτυο και, αν είναι δυνατόν, με αναζήτηση επιτόπου. Γενικά, προσπαθήστε να σκεφτείτε με ευελιξία και εξετάζετε περιοχές που ίσως δεν είχατε σκεφτεί προηγουμένως. Μην θέτετε πολλούς όρους και περιορισμούς, ειδικότερα αν εστιάζονται σε αισθητικές λεπτομέρειες.

Συγκρίνετε διάφορα ακίνητα, για να υπολογίσετε τον τρέχοντα μέσο όρο της αγοράς και να διαμορφώσετε ρεαλιστικά τον προϋπολογισμό σας. Έτσι, θα μπορέσετε ίσως να διαπραγματευτείτε ευκολότερα μια αρχικά ασύμφορη προσφορά. Διευρύνετε την έρευνά σας, χρησιμοποιώντας κι άλλες επιλογές, όπως διαδικτυακά εργαλεία και αγγελίες που αναρτώνται σε ιστότοπους, τοπικά μεσιτικά γραφεία, εφαρμογές και πολλά άλλα, αντί να ενημερώνεστε μόνο από έναν ιστότοπο ή ένα μεσιτικό γραφείο.. 

Καταγράψτε τις σωστές ερωτήσεις σε μια λίστα

Πριν επισκεφθείτε το ακίνητο, κάντε μια λίστα με όλες τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις που είναι σημαντικές για εσάς. Επίσης, καταγράψτε όλες τις σημαντικές ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στους ιδιοκτήτες και τους μεσίτες, εκτός από το ενοίκιο, όπως αν υπάρχουν τυχόν κοινόχρηστα, αν περιλαμβάνεται οτιδήποτε άλλο στο ενοίκιο και αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με το ακίνητο. Η ύπαρξη λίστας θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στον στόχο. Να έχετε υπόψη ότι πολλές φορές η εντυπωσιακή διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιείται σαν καμουφλάζ για διάφορα προβλήματα, όπως τα υδραυλικά. Βγάλτε φωτογραφίες για να θυμάστε τους χώρους και να μπορείτε να παρατηρήσετε με την ησυχία σας αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα, ιδίως αν πρέπει να αποκατασταθούν πριν μετακομίσετε. Και ποτέ μην καταβάλλετε εγγυήσεις σε μετρητά!