Διατηρήστε ασφαλή τα κατοικίδια ζώα και το σπίτι σας | Generali
SMART LIVING

Διατηρήστε ασφαλή τα κατοικίδια ζώα και το σπίτι σας

01.10.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Τα κατοικίδια ζώα είναι υπέροχοι σύντροφοι που γεμίζουν τη ζωή μας με αγάπη και χαρά.

Χρειάζονται, ωστόσο, τη σωστή φροντίδα και την κατάλληλη μεταχείριση για να είναι και αυτά ευτυχισμένα. Και δεν εννοούμε μόνο το φαγητό, τις αγκαλιές και τις βόλτες τους. Είναι επίσης απαραίτητο, να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα νιώθουν άνετα και ασφαλή. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί πρωτότυποι τρόποι για να μετατρεψέτε το σπίτι σας σε μια φιλόξενη φωλιά για το ζωάκι σας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε συμβιβασμούς στο στιλ και τη διακόσμησή σας.

Πατώματα

Ένα κομψό χαλί μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά τον χώρο σας, προστατεύοντας παράλληλα το πάτωμά σας από τις τρίχες και τα κοφτερά νύχια του κατοικιδίου σας. Ιδανικά για όσους έχουν κατοικίδια ζώα είναι τα σχετικά λεπτά χαλιά, έτσι ώστε να μην μπορούν να μπήξουν τα νύχια τους σε αυτά καθώς και τα σκούρα χρώματα με έντονα μοτίβα ώστε να κρύβουν τους λεκέδες. Δυστυχώς, τα χαλιά με μεγάλα σχέδια και ανοιχτά χρώματα θα φαίνονται λερωμένα πολύ πιο γρήγορα.

Τα χαλιά που προορίζονται τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους, είναι επίσης μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για σπίτια με κατοικίδια ζώα, καθώς είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα χαλιά εσωτερικών χώρων. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολος ο καθαρισμός και η φροντίδα τους.

Ταπετσαρίες επίπλων

Οι περισσότερες γάτες και σκύλοι απεχθάνονται τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών, που σημαίνει ότι, αν ψεκάσετε τα έπιπλα σας με τέτοιο άρωμα, θα καταφέρετε να κρατήσετε τα κατοικίδιά σας μακριά από τα αγαπημένα σας έπιπλα. Απλώς ρίξτε λίγες σταγόνες του αρώματός σας, χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό χώρου ή αραιώστε λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων εσπεριδοειδών σε νερό. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να κρατήσετε ανέπαφα τα έπιπλά σας. Και αν τελικά δεν προλάβετε και γίνει το ατύχημα, αναμείξτε ένα μέρος λευκό ξίδι με ένα μέρος νερό για να απομακρύνετε την όποια μυρωδιά.

Έπιπλα

Τα ανοιχτά ράφια, τα συρτάρια και τα ντουλάπια μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα όταν έχετε κατοικίδια ζώα στο σπίτι. Εάν δεν θελήσουν να τα γρατζουνίσουν, τότε σίγουρα θα προσπαθήσουν να κρεμαστούν από κάθε λογής στολίδια ή διακοσμητικά που έχετε εκτεθειμένα. Τα κλειστά ντουλάπια και ράφια δεν δίνουν μόνο μια πιο τακτική εικόνα, αλλά είναι και ένας καταπληκτικός τρόπος για να προστατέψετε τα έπιπλα και τα πολύτιμα αντικείμενά σας από τα αιχμηρά τους νύχια. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφανείς προστατευτικές μεμβράνες για να προστατέψετε την επιφάνεια των επίπλων σας από γρατζουνιές.

Άλλοι χώροι του σπιτιού

Μία καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε έναν φιλικό χώρο παιχνιδιού για το κατοικίδιό σας σε ένα σημείο του σπιτιού σας. Τοποθετήστε έναν κορμό για ξύσιμο νυχιών ή ένα ονυχοδρόμιο, μαλακά παιχνίδια για μασούλημα, καθώς και την τουαλέτα του για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις! Μπορείτε να εγκαταστήσετε επίσης, μικρά πορτάκια για να αποκλείσετε χώρους όπως την κουζίνα, που μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοικίδιών σας.

Χρήσιμες εφαρμογές

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για το κατοικίδιο ζώο σας. Εφαρμογές όπως το PupTox, που περιέχει μία λίστα 250 πραγμάτων, από τρόφιμα έως φυτά, που μπορεί να βλάψουν το κατοικίδιό σας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 214.000 περιπτώσεις δηλητηρίασης κατοικίδιων ζώων μονάχα στις ΗΠΑ, πολλές από τις οποίες προκαλούνται από χημικές ουσίες οικιακής χρήσης, όπως τα φάρμακα.

Άλλες εφαρμογές, όπως το Tractive, σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις κινήσεις του κατοικίδιού σας. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι αδύνατο να προστατέψετε τα ζώα συντροφιάς από όλους τους κινδύνους. Δυστυχώς, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αρρωστήσουν ή να τραυματιστούν. 

Ασφαλιστικό Tip: Συγχρόνως, διασφαλίστε ότι ενώ απολαμβάνετε τη συντροφιά του κατοικιδίου σας θα έχετε συγχρόνως χαρίσει στο σπίτι σας την προστασία που του αξίζει. Ρίξτε μια ματιά στην ασφάλιση κατοικίας και καλύψτε όλες σας τις ανάγκες.