6 συμβουλές για έξυπνη αγορά σχολικών ειδών τη νέα χρονιά
SMART LIVING

6 συμβουλές για έξυπνη αγορά σχολικών ειδών τη νέα χρονιά

25.08.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η επιστροφή στο σχολείο δεν σηματοδοτεί μόνο το τέλος των διακοπών, αλλά και τον ερχομό πολλών αναγκαστικών και μεγάλων εξόδων. Καινούργια ρούχα και παπούτσια, σχολικές τσάντες, ατελείωτες λίστες σχολικών ειδών, αθλητικά είδη, μουσικά όργανα και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστούν τα παιδιά σας για τη νέα σχολική χρονιά. Προφανώς, λοιπόν, πρέπει να διαχειριστείτε τις αγορές σας έτσι, ώστε να καλύψετε αποτελεσματικά όλες τις ανάγκες χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία για σχολικά είδη. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα, χωρίς να συμβιβαστείτε σε θέματα ποιότητας. Διαβάστε στον οδηγό μας πώς θα αγοράσετε έγκαιρα και έξυπνα τα σχολικά είδη της νέας χρονιάς.

1. Κάντε μια λίστα με τα σχολικά είδη που χρειάζεστε

Μην βγείτε για ψώνια χωρίς να γνωρίζετε ακριβώς τι σχολικά είδη έχετε ή και τι σας λείπει! Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε σχολικά ήδη από την προηγούμενη χρονιά αν είναι σε καλή κατάσταση. Αντικαταστήστε ό,τι σας λείπει ή ό,τι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Επίσης, αναζητήστε σχολικά είδη σε σετ καθώς συνήθως κοστίζουν λιγότερο από το να αγοράσετε κάθε είδος χωριστά. Αναζητήστε πολυσυσκευασίες ειδών γραφικής ύλης, έτσι θα σας κοστίσουν λιγότερο και θα σας κρατήσουν για όλη τη σχολική χρονιά.

2. Προτιμήστε τα διάφανα σχολικά είδη

Οι μεγάλες, διαφανείς κασετίνες θα χωρέσουν όλη τη γραφική ύλη που χρειάζονται τα παιδιά σας και θα βλέπετε τι ακριβώς έχουν βάλει μέσα (και τι όχι). Τα διαφανή κουτιά και οι διαφανείς θήκες είναι εξαιρετικά για αρχειοθέτηση και τακτοποίηση γιατί μπορείτε να δείτε εύκολα τι περιέχουν.

Savings

3. Αγοράστε ρούχα ένα νούμερο μεγαλύτερα

Τα παιδιά σας μεγαλώνουν γρηγορότερα από ό,τι φαντάζεστε, επομένως καλό είναι να μεριμνάτε για ρούχα που μπορούν να φορεθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, η ανάγκη νέων αγορών θα είναι λιγότερο συχνή. Εξαίρεση αποτελούν τα παπούτσια, τα οποία είναι σημαντικό να έχουν τέλεια εφαρμογή.

4. Αναζητήστε αξιολογήσεις άλλων καταναλωτών

Μια καλή πηγή πληροφοριών σχετικά με τις εταιρείες, τα μαγαζιά με σχολικά είδη και τα προϊόντα τους είναι τα διαδικτυακά φόρουμ για γονείς. Ρίχνοντας μια ματιά μπορείτε γρήγορα να ξεχωρίσετε ποια είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα και γιατί, και ποια προτείνονται ως πιο αξιόλογα από άλλους γονείς. Χρειάζεται όμως επιφυλακτικότητα και προσοχή γιατί όσα προβάλλονται από bloggers και influencers, ενδέχεται να αποτελούν διαφήμιση, δηλαδή να έχουν λάβει αμοιβή για να προωθήσουν συγκεκριμένα προϊόντα.

5. Επενδύστε σε ρούχα από φυσικά υλικά

Τα μάλλινα και βαμβακερά υφάσματα είναι συνήθως ανθεκτικότερα και πιο ζεστά ή δροσερά σε σύγκριση εκείνα από συνθετικές ίνες. Το ήπιο πλύσιμο (σύμφωνα με τις οδηγίες πλύσης και φροντίδας) παρατείνει επίσης τη διάρκεια ζωής τους. Για πιο άνετη εφαρμογή και ελαστικότητα, ώστε τα παιδιά σας να μην αρχίζουν να ασφυκτιούν μόλις πάρουν λίγα εκατοστά, αναζητήστε είδη ρουχισμού με σύνθεση που να περιέχει μικρό ποσοστό lycra ή ελαστάνης.

6. Τα τρία απαραίτητα χαρακτηριστικά μιας καλής σχολικής τσάντας

Κάθε σχολική τσάντα, όπως και κάθε άλλη τσάντα για τη μεταφορά εξοπλισμού, πρέπει να είναι ανθεκτική (με μεγάλες λαβές και γερές ραφές), ευρύχωρη (δηλαδή αρκετά μεγάλη για να χωράει όλα τα απαραίτητα) και κατάλληλη (ιδανικά, σκουρόχρωμη και αδιάβροχη). Τα παιδιά σας μπορεί να θέλουν να αγοράσουν την τσάντα με τον αγαπημένο τους ήρωα, αλλά να τα αποθαρρύνετε από επιλογές που ενδεχομένως να μην τα εκφράζουν μετά από λίγο καιρό. Οι απλές τσάντες με μερικές στιλάτες πινελιές αντέχουν στον χρόνο πολύ περισσότερο από όλες τις τελευταίες τάσεις.