Μείωση εξόδων: 6 tips που θα σας βοηθήσουν | Generali
SMART LIVING

Μείωση εξόδων: 6 tips που θα σας βοηθήσουν

10.10.2023 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για το 93% των Ευρωπαίων, οι οποίοι αναγκάζονται περισσότερο από ποτέ άλλοτε να αναθεωρήσουν την καταναλωτική συμπεριφορά τους. Μάλιστα, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ (46%) δηλώνει ότι το βιοτικό του επίπεδο έχει, ήδη, μειωθεί.

Αν κι εσείς ανησυχείτε εξίσου, υπάρχουν διάφορα μέτρα, τα οποία μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε άμεσα, προκειμένου να ενισχύσετε τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας και να διαφυλάξετε τις οικονομίες σας. 

Στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής, η οικονομία γενικότερα και η υγεία αποτελούν τη βασική πηγή ανησυχίας, πλήθος πολιτών αλλάζει ήδη τις καταναλωτικές του συνήθειές τους, για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τα καθημερινά βασικά έξοδα. Για παράδειγμα, περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες (83%) αναβάλλουν τις αγορές μέχρι τις εκπτώσεις, 56% –σε σύγκριση με το 41% το 2021– έχουν αλλάξει τις μάρκες που αγοράζουν θέλοντας να μειώσουν τα έξοδά τους, ενώ ένας στους δύο (49%) αναφέρει ότι αγοράζει μόνο τα απαραίτητα.

Από την αγορά τροφίμων μέχρι τα έξοδα μετακίνησης, επανεξετάστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στα οποία επενδύετε και αναζητήστε τρόπους να μειώσετε τα χρήματα που ξοδεύετε. Μήπως υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές ή περισσότερο βιώσιμες αγοραστικές επιλογές που δεν έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα; Σκεφτείτε, λοιπόν, πώς θα μπορούσατε να περιορίσετε κάποιες μη βασικές δαπάνες, να προστατευτείτε από έκτακτα έξοδα, ακόμη και να εξασφαλίσετε μια επιπλέον πηγή εισοδήματος με μια περιστασιακή ή παράλληλη απασχόληση. 

Στο ενημερωτικό γράφημα που ακολουθεί συνοψίζονται με πρακτικό τρόπο οι βασικοί τομείς, στους οποίους θα μπορούσατε να περιορίσετε τις καθημερινές δαπάνες. Επομένως, διαβάστε παρακάτω, για να ανακαλύψετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Generali_Cybersecurity_Infographic_v4.png