Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες την περίοδο των διακοπών

Η περίοδος των διακοπών έφτασε και τι θα μπορούσε να είναι πιο χαλαρωτικό από το να κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία, μακριά από το σπίτι;

 

Τίποτα! Εκτός κι αν ένας γείτονας σας τηλεφωνήσει για να σας ενημερώσει ότι  κάποιος έχει διαρρήξει το σπίτι σας και οι χαλαρωτικές σας διακοπές πάνε…περίπατο.

 

Ωστόσο, χάρη στο διαδίκτυο, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να εφαρμόσετε ένα πανέξυπνο σύστημα ασφαλείας, το οποίο θα μπορείτε να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή από την αγαπημένη σας παραλία.

 

Είστε πιθανώς, ήδη, πολύ εξοικειωμένοι με το πόσα μπορείτε να κάνετε από το κινητό σας στο σπίτι. Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν πλέον να ενεργοποιούν και να ρυθμίζουν αυτόματα το σύστημα θέρμανσης και ταΐστρες των κατοικιδίων. Κι αυτό χάρη στο γεγονός ότι πλέον, και οι συσκευές εκτός από τους ανθρώπους, μπορούν να επικοινωνούν on-line.

 

Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευτείτε  αυτήν την τεχνολογική καινοτομία για την προστασία του σπιτιού σας;

 

Είναι καιρός να ανακαλύψετε έξυπνα συστήματα ασφαλείας, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους και μαζί σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

 

Το κλειδί για όλα αυτά είναι το Wi-Fi. Το οικιακό σας δίκτυο μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να συνδέει αισθητήρες ασφαλείας σε ένα διανομέα,  ο οποίος συνδέεται με τη σειρά του με μια εφαρμογή, που σας ειδοποιεί μέσω του κινητού σας, σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης.

 

Εάν, λοιπόν, το πρόγραμμα διακοπών σας περιλαμβάνει απόλυτη αποτοξίνωση από την τεχνολογία…ξανασκεφτείτε το, γιατί το κινητό σας μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο φύλακα του σπιτιού σας.

 

Ξεγελάστε τους διαρρήκτες

 

Αρχικά, χρειάζεστε αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν τις δονήσεις, τοποθετημένους στις πόρτες και τα παράθυρα και στο εσωτερικό του σπιτιού για να ανιχνεύουν την κίνηση. Φροντίστε να τους τοποθετήσετε προσεκτικά, έτσι ώστε να μην μπορούν να αφαιρεθούν ή να καταστραφούν. Οι ειδικοί αισθητήρες υποήχων ανιχνεύουν τις δονήσεις που μεταφέρονται .μέσω του αέρα, αλλά είναι αρκετά «έξυπνοι» ώστε να μην ενεργοποιούνται κάθε φορά που χτυπά το κουδούνι της πόρτας ή που ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει.

 

Ειδικοί αισθητήρες μπορεί να ενεργοποιήσουν προβολείς και να φωτίσουν εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας ή να ανάψουν την κατάλληλη στιγμή τα φώτα στο εσωτερικό τους σπιτιού, δίνοντας την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται εκεί.

 

Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε μικροσκοπικές κάμερες, οι οποίες ξεκινούν να καταγράφουν μόλις ανιχνεύσουν κίνηση στο χώρο. Οι πιο προηγμένες από αυτές διαθέτουν κα δυνατότητα αναγνωρίσης προσώπων και χαρακτηριστικών και μπορούν να σας ειδοποιούν όταν κάποιος ξένος εισβάλλει στο σπίτι σας.  Ακόμη, μπορείτε να τις ρυθμίσετε, ώστε να ξεκινούν την καταγραφή συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας. Και μπορεί το υλικό της καταγραφής να μην είναι το πιο διασκεδαστικό θέαμα, ωστόσο θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στο σπίτι σας, ακόμη κι από το κινητό σας, όπου κι αν βρίσκεστε. Το υλικό αποθηκεύεται στον ψηφιακό “χώρο” του cloudκι έτσι μπορείτε να το δείτε όποια στιγμή θέλετε, χωρίς να ανησυχείτε για τη χωρητικότητα της συσκευής σας.

 

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε αισθητήρες που σας ειδοποιούν σε περίπτωση πυρκαγιάς, διαρροής νερού ή μονοξειδίου του άνθρακα. Μέσω μιας εφαρμογής που θα έχετε εγκαταστήσει πριν στο κινητό σας, θα μπορείτε να λαμβάνετε επείγουσες ειδοποιήσεις, ακόμη και να ενεργοποιείτε αυτόματα το κλείδωμα/ξεκλείδωμα κάποιας πόρτας.

 

Για ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση, τόσο από τον κίνδυνο κλοπής όσο κι από μια σειρά άλλων αιτιών που μπορεί να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο σπίτι σας, διαβάστε σχετικά με την ασφάλεια κατοικίας που σας προσφέρει η Generali.