Στον Dow Jones Sustainability World Index ο όμιλος Generali
17.09.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Στον Dow Jones Sustainability World Index ο όμιλος Generali

Στον Dow Jones Sustainability World Index ο όμιλος Generali

Τεργέστη– Στον δείκτη Dow Jones Sustainability World Index (DJSI), συμπεριλήφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Generali, ενώ για πρώτη φορά ο Όμιλος συγκαταλέγεται και στον δείκτη Dow Jones Sustainability Europe Index (DJSI Europe).

 

Αυτή η σημαντική αναγνώριση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Generali για βιώσιμη ανάπτυξη, γεγονός που παίζει καταλυτικό ρόλο στo στρατηγικό πλάνο του Ομίλου “Generali-2021”.

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των πρωτοβουλιών της Generali προς αυτή την κατεύθυνση αφορούν: η δέσμευσή της να διαθέσει 4,5 δις ευρώ έως το 2021 σε «πράσινες» και βιώσιμες επενδύσεις και να αυξήσει τον αριθμό των προϊόντων με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ο σχεδιασμός Προγράμματος Υπεύθυνου Καταναλωτή, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των καταναλωτών ως προς τη βιωσιμότητα και η καθιέρωση του επιχειρηματικού βραβείου για τις βιώσιμες SMEs.

 

Ο DJSI, που ξεκίνησε το 1999 ως ο πρώτος παγκόσμιος δείκτης βιωσιμότητας, παρακολουθεί και καταγράφει τις αειφόρες εταιρείες με βάση την ανάλυση RobecoSAM των κριτηρίων οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης και της μεθοδολογίας του δείκτη S&P του DJI.