Όμιλος Generali: Οικονομικά αποτελέσματα 2017
ΟΜΙΛΟΣ GENERALI

Όμιλος Generali: Οικονομικά αποτελέσματα 2017

21.03.2018 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Καθαρά κέρδη άνω των €2,1 δις και αύξηση μερίσματος κατά 6% σε €0.85 ανά μετοχή.

Tα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής του Ομίλου.

Μιλάνο – Στις 15 Μαρτίου 2018, σε συνέλευση υπό την προεδρία του κ. Gabriele Galateri di Genola, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Assicurazioni Generali ενέκρινε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2017.

Ρεκόρ λειτουργικού αποτελέσματος στα €4,89 δις (+2,3%), χάρη στις επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Επενδύσεων, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, και τη μείωση εξόδων που επιτεύχθηκε νωρίτερα από την ημερομηνία του στόχου.

  • Καθαρά κέρδη άνω των €2,1 δις (+1,4%)
  • Λειτουργικό RoE (Return on Equity) 13,4%, βάσει στόχου (>13%)
  • Αύξηση στην κερδοφορία των προϊόντων Ζωής, με αύξηση 53,8% στο New Business Value (NBV). €9,7 δις καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής, ένα από τα υψηλότερα νούμερα στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το απόθεμα στον ίδιο κλάδο αυξήθηκε κατά 4,2%.
  • Ο δείκτης Combined Ratio στο 92,8%, ένας από τους καλύτερους στην ασφαλιστική αγορά.
  • Η κεφαλαιακή θέση του Ομίλου ενισχύεται, μέσω του δείκτη Κανονιστικής Φερεγγυότητας (Regulatory Solvency), στο 208%, και του δείκτη Οικονομικής Φερεγγυότητας (Economic Solvency), στο 230%.
  • Μέρισμα ανά μετοχή €0,85, με αύξηση 6% (από €0,80 το 2016)

Ο CEO του Ομίλου Generali, κ. Philippe Donnet, δήλωσε:

«Τα εξαιρετικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στις 15 Μαρτίου επιβεβαιώνουν την ορθότητα και αποτελεσματικότητα του στρατηγικού πλάνου μας, στο σημερινό περιβάλλον της ασφαλιστικής αγοράς. Έχουμε την κατάλληλη στρατηγική για να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει για το 2018. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει μέρισμα €0,85 ανά μετοχή, δηλαδή μέρισμα με αύξηση 6% σε σχέση με το 2016 (€0,80).

 

Εστιάζοντας στην τεχνική αρτιότητα και πετυχαίνοντας τη μείωση εξόδων δυο έτη νωρίτερα από το πλάνο, καταφέραμε ένα λειτουργικό αποτέλεσμα – ρεκόρ. Το 2017 εφαρμόσαμε μια σειρά από σημαντικά project, όπως τη νέα Στρατηγική Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, την ορθολογικοποίηση του παγκόσμιου αποτυπώματός μας και την αναδιαμόρφωση της Generali στη Γερμανία. Οι κινήσεις αυτές συνέβαλαν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του Ομίλου. Τα αποτελέσματα του 2017 επιτεύχθηκαν χάρη στην καθημερινή δέσμευση και το πάθος των συναδέλφων και συνεργατών μας και μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε στο μέλλον με αισιοδοξία, να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για όλους τους εργαζόμενους, συνεργάτες, πελάτες, μετόχους και τα μέλη της κοινότητας.»

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Ομίλου Generali εδώ.

Παρακολουθήστε το video με τις δηλώσεις του κ. Philippe Donnet, εδώ.