Η Generali δημιουργεί Έκτακτο Διεθνές Ταμείο για τον Covid-19
ΟΜΙΛΟΣ GENERALI

Η Generali δημιουργεί Έκτακτο Διεθνές Ταμείο για τον Covid-19

13.03.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ενός Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2

Μέχρι 30 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία

Το ταμείο θα βοηθήσει επίσης στην ανάκαμψη της οικονομίας

Τορίνο – Το Διοικητικό Συμβούλιο της Generali, υπό την προεδρία του Gabriele Galateri di Genola, ενέκρινε τη δημιουργία Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου ύψους έως 100 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη του αγώνα και την αντιμετώπιση του Covid-19 που έχει ξεσπάσει σε διεθνές επίπεδο. Το Ταμείο, το οποίο θα βοηθήσει κυρίως την Ιταλία αλλά θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η Generali, θα προσφέρει άμεση βοήθεια σε αυτή την ταχέως εξελισσόμενη κρίση και μεσοπρόθεσμα αποσκοπεί στη στήριξη των προσπαθειών οικονομικής ανάκαμψης στις πληγείσες χώρες. Οι εργαζόμενοι της Generali θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στο ταμείο.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Generali Gabriele Galateri di Genola και ο Διευθύνων Σύμβουλος Philippe Donnet, δήλωσαν: «Με αυτό το Έκτακτο Ταμείο, δεσμευόμαστε άμεσα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Covid-19. Η Generali επιθυμεί να είναι ηγέτης στη διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπίσει τόσο την κρίση υγείας, όσο και την οικονομική κρίση που συνδέεται με τον κορωνοϊό. Όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για να δώσουμε αυτήν τη μάχη. Είμαστε μέρος τόσο της ιταλικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας και σύμφωνα με την κληρονομιά μας πρέπει και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ωφελήσουμε την ευημερία της κοινότητάς μας».

Σύμφωνα με το σχέδιο:

  • Μια πρώτη δόση ύψους μέχρι 30 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία. Οι επενδυτικές προτεραιότητες θα αποφασιστούν μαζί με το ιταλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τον Επίτροπο που ορίστηκε από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Covid-19.
  • Η υπόλοιπη χρηματοδότηση θα στοχεύσει σε περιπτώσεις όπου ο Όμιλος θα μπορέσει να έχει σημαντικό άμεσο αντίκτυπο: σε πελάτες της Generali που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της κρίσης, όπως οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις των κλάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, καθώς και των υπαλλήλων τους.

Αυτή η πρωτοβουλία ενσαρκώνει τις Αξίες και τον Σκοπό του Ομίλου Generali – να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να διαμορφώσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον φροντίζοντας για τη ζωή και τα όνειρά τους – και την επιθυμία μας να γίνουμε Lifetime Partner των πελατών μας.