Εξαγορά της Cattolica di Assicurazione από την Generali
ΟΜΙΛΟΣ GENERALI

Εξαγορά της Cattolica di Assicurazione από την Generali

10.11.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης
  • Eθελοντική προσφορά που προκήρυξε η Αssicurazioni Generali S.p.A. για το σύνολο των μετοχών της Società Cattolica di Assicurazione S.p.A.
  • Philippe Donnet: “Η επιτυχία της συναλλαγής ενισχύει την ηγετική θέση της Generali στην Ιταλία και την Ευρώπη και της επιτρέπει να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη”
  • Marco Sesana: “Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση των τοπικών κοινοτήτων με όρους βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης”

Τεργέστη, 4 Νοεμβρίου 2021 – Η επιτυχής προσφορά της Generali για το σύνολο των μετοχών της Cattolica ευθυγραμμίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο «Generali 2021» και επιβεβαιώνει την αυστηρή και πειθαρχημένη προσέγγιση του Ομίλου στην αναζήτηση και υλοποίηση επιτυχών συγχωνεύσεων και εξαγορών. Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Generali να συνεχίσει να διαφοροποιεί τις δραστηριότητές της, ιδίως στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου για κερδοφόρο ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους πελάτες, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της Generali να λειτουργεί ως ένας Lifetime Partner.

Σε συνέχεια της προσφοράς, έχει θεσπιστεί ένα σαφώς καθορισμένο σχέδιο ενσωμάτωσης – με τον καθορισμό συγκεκριμένων βημάτων – ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας. Η Generali διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων συγχωνεύσεων και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές συνέργειες, μέσω της εξοικονόμησης λειτουργικού κόστους, αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνικές δυνατότητες του Ομίλου και την αύξηση των εσόδων.

Η Generali υποστηρίχθηκε από την BofA Securities, την Equita, τη Mediobanca – Banca di Credito Finanziario και την Rothschild & Co ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, και τους Gianni & Origoni ως νομικούς συμβούλους.

Ο Group CEO της Generali, Philippe Donnet, δήλωσε: “Η επιτυχία αυτής της συναλλαγής θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της Generali στην ιταλική ασφαλιστική αγορά και τη θέση της μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ομίλων, σύμφωνα με τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021». Τα συντριπτικά θετικά σχόλια που έχουμε λάβει από την εξαγορά καταδεικνύουν την ελκυστικότητα της προσφοράς μας, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία σύμφωνα με τους όρους και το χρονοδιάγραμμά μας. Η συναλλαγή θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω ενσωμάτωση των επιχειρηματικών μοντέλων της Generali και της Cattolica, όπως έχει ήδη προκύψει από τη δημιουργία της εταιρικής σχέσης που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2020 και θα προσφέρει σημαντικό επιχειρηματικό όφελος σε όλους τους εμπλεκόμενους”

Ο CEO της Generali Italia & Global Business Lines, Marco Sesana, σχολίασε: Η συναλλαγή με την Cattolica θα παρέχει στήριξη στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα οφέλη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδίως για τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Η συναλλαγή θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω ενίσχυση των διακριτικών δυνατοτήτων της Cattolica, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας της Generali Italia. Θέλω να καλωσορίσω θερμά όλους τους συναδέλφους και τους πράκτορες της Cattolica. Τους επόμενους μήνες θα είναι προτεραιότητα για εμάς να ενωθούμε και να μοιραστούμε τα οφέλη του να ανήκουμε σε έναν παγκόσμιο οργανισμό. Παραμένουμε επίσης πλήρως προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση των τοπικών κοινοτήτων και στην προώθηση της αριστείας, πέραν της προώθησης της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στα κριτήρια ESG“.