Χριστουγεννιάτικα δώρα: 3 συμβουλές για οικονομικές αγορές
LOVE U

Χριστουγεννιάτικα δώρα: 3 συμβουλές για οικονομικές αγορές

10.12.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Τα Χριστούγεννα είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου γιατί μαζί με αυτήν έρχονται και τα χριστουγεννιάτικα δώρα! Για αρκετούς όμως, είναι και μια περίοδος άγχους, ιδίως αν πρέπει να προσέξουν τα έξοδά τους. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να απολαύσουμε όλοι τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τα Χριστούγεννα, ακόμη και αν τα οικονομικά μας δεν είναι στα καλύτερά τους. Δείτε παρακάτω τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας και να μοιραστείτε τη χαρά των Χριστουγέννων με τους αγαπημένους σας, χωρίς να σας φύγει μια περιουσία.

1. Καθορίστε το budget

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, είναι σημαντικό να αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε και μπορείτε να ξοδέψετε συνολικά χωρίς να ζοριστείτε. Εξάλλου, τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν θα ήθελαν να καταχρεωθείτε μόνο και μόνο για να τους αγοράσετε δώρα! Αφού καταλήξετε σε ένα ποσό, μοιράστε το κατάλληλα μεταξύ των ατόμων στα οποία σκοπεύετε να αγοράσετε δώρο. Να θυμάστε ότι δεν έχει σημασία πόσο ακριβό είναι ένα δώρο αλλά η χαρά της προσφοράς. 

2. Ψωνίστε στις εκπτώσεις

Οι γιορτινές εκπτώσεις έχουν πραγματικά τις καλύτερες προσφορές! Επιπλέον, η Black Friday, που έχει καθιερωθεί πλέον και στην Ελλάδα, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνουμε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και δώρα. Μην ξεχάσετε όμως, να τσεκάρετε και τις ημέρες με προσφορές που διοργανώνει κάθε κατάστημα χωριστά. Σκεφτείτε και αποφασίστε από πριν τι θα αγοράσετε και προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό να ψωνίσετε περισσότερα. Όσο καλή δικαιολογία και αν είναι οι χαμηλότερες τιμές, συγκρατηθείτε, μόνο προς όφελός σας θα είναι! Γι’ αυτό, κάντε πολύ καλή έρευνα αγοράς online, συγκρίνοντας τιμές από διάφορα καταστήματα ή χρησιμοποιώντας ειδικές υπηρεσίες και sites που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις καλύτερες προσφορές. Τέλος, παραγγείλτε από όσο λιγότερα καταστήματα γίνεται, για να μην επιβαρυνθείτε πολλές φορές με έξοδα αποστολής. Εναλλακτικά, βρείτε και προτιμήστε sites που προσφέρουν δωρεάν αποστολή.

3. Ξεκινήστε νωρίς

Αν αφήσετε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μέχρι τελευταία στιγμή, μπορεί εύκολα να κάνετε βιαστικές αγορές χωρίς πολλή σκέψη και να υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας. Αρχίστε από νωρίς, ώστε να έχετε όσο περισσότερο χρόνο χρειάζεστε. Έτσι, θα βρείτε σε καλή τιμή δώρα που θα δείξουν το ενδιαφέρον σας και θα αγαπηθούν από τους αποδέκτες τους. Εάν νιώθετε δημιουργικοί, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ιδιαίτερα, πρωτότυπα και μοναδικά δώρα, με λίγα ή και μηδενικά έξοδα! Βγάλτε τον καλλιτέχνη που κρύβετε μέσα σας και προσφέρετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, ένα χειροποίητο άλμπουμ φωτογραφιών, το οποίο έχετε γεμίσει με τις αγαπημένες σας κοινές αναμνήσεις! Θα μπορούσατε επίσης να αναδείξετε τις δυνατότητές σας στην ζαχαροπλαστική! Φτιάξτε σπιτικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες ή ακόμη και βασιλόπιτα με τη δική σας προσωπική πινελιά και ξετρελάνετε τους πάντες με τις γλυκές σας δημιουργίες. Ό,τι κι εάν αποφασίσετε, να θυμάστε πως το πιο σημαντικό πράγμα πίσω από ένα δώρο, είναι η σκέψη για τον παραλήπτη του! Καλές γιορτές!

Ασφαλιστικό Tip: Τίποτα δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στα όνειρα και στους στόχους σας. Ανακαλύψτε σήμερα κι όλας τα αποταμιευτικά προγράμματα της Generali και επενδύστε στα όνειρά σας.