Τσιμπολόγημα (Snacking): Πώς να το αποφύγετε | Generali
LOVE U

Τσιμπολόγημα (Snacking): Πώς να το αποφύγετε

27.10.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Όλοι μας ενδίδουμε καμιά φορά στα σνακ.

Χωρίς να το καταλάβουμε, μπορεί να φάμε όλο το πακέτο με τα μπισκότα ή την πιατέλα με το κέικ. Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε πώς μπορείτε να μειώσετε την επιθυμία για σνακ και πώς να επιλέξετε υγιεινά σνακ όποτε χρειάζεστε ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα.

1. Μην τρώτε μπροστά την τηλεόραση ή τον υπολογιστή

Αν τρώτε μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, μπορεί να μην καταλαβαίνετε πόσο φαγητό καταναλώνετε. Για αυτό, να απομακρύνεστε από τις οθόνες και να τρώτε συνειδητά, δίνοντας προσοχή στις γεύσεις και στις υφές και απολαμβάνοντας την τροφή. Σύμφωνα με έρευνες, όταν τσιμπολογάμε ασυναίσθητα μπορεί να καταναλώσουμε έως 69% περισσότερη τροφή και τις περισσότερες φορές δεν είναι υγιεινά σνακ!

Health

2. Κοιμηθείτε αρκετά

Συνήθως, το μυαλό αναζητά ένα γλυκό σνακ όταν νιώθει κούραση ή πλήξη. Επομένως, φροντίστε να κοιμάστε αρκετά. Αν έχετε επαρκή ενέργεια, δεν θα χρειάζεστε φαγητό για να παραμείνετε σε εγρήγορση. Στη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να μη σκέφτεστε το φαγητό, κάνοντας τακτικά διαλείμματα από την οθόνη.

3. Πιείτε νερό πριν το φαγητό

Η πείνα συχνά συγχέεται με τη δίψα, άρα φροντίστε να έχετε ένα μπουκάλι νερό κοντά σας ανά πάσα στιγμή. Πριν φάτε ένα σνακ, πιείτε μερικές γουλιές, έτσι ίσως σας περάσει η επιθυμία για φαγητό. Αν όχι, δοκιμάστε να υποκαταστήσετε ένα σνακ με ένα ζεστό ρόφημα, όπως καφέ ή τσάι.

Απλοί τρόποι για να αποφεύγετε τα ανθυγιεινά σνακ

4. Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη 

Αποφύγετε τις διακυμάνσεις ενέργειας επιλέγοντας τα κατάλληλα τρόφιμα. Για πρωινό, επιλέξτε τρόφιμα που θα κρατήσουν το στομάχι γεμάτο για περισσότερη ώρα, όπως βρώμη, γιαούρτι, φρούτα, αβγά. Για μεσημεριανό, ιδανική επιλογή θα ήταν μια άπαχη πρωτεΐνη μαζί με δημητριακά και γλυκοπατάτες. Έχετε διαθέσιμα υγιεινά σνακ για όταν θελήσετε να φάτε κάτι ενδιάμεσα.

5. Επιλέξτε υγιεινά σνακ

Τέλος, να πούμε πως δεν πειράζει αν τρώτε κάποιο σνακ μία στο τόσο. Ο ανθρώπινος οργανισμός καμιά φορά λαχταρά εκείνο ακριβώς που έχει ανάγκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βοηθά να καταναλώσετε σνακ, όπως μπάρες ενέργειας, στραγγιστό γιαούρτι (σκέτο ή με λίγο μέλι), χούμους, κρακεράκια, ξηρούς καρπούς. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε συστατικά της μεσογειακής διατροφής όπως ψωμί, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές και φρέσκα φρούτα. Δημιουργήστε τα δικά σας υγιεινά σνακ εμπνευσμένα από τη μεσογειακή διατροφή με ντόπια ελληνικά προϊόντα.

Απλοί τρόποι για να αποφεύγετε τα ανθυγιεινά σνακ