Tips για τη φροντίδα του νέου σας τατουάζ | Generali
LOVE U

Tips για τη φροντίδα του νέου σας τατουάζ

05.10.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Κάποτε η ιδέα της απόκτησης ενός τατουάζ, ήταν συνυφασμένη με την υποκουλτούρα και την εγκληματικότητα.

Με την πάροδο των ετών ωστόσο, η δερματοστιξία απέκτησε ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα στον πληθυσμό. Πλέον, πολλοί αποφασίζουν να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός τατουάζ ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Η εστίαση είναι στην αναζήτηση του ιδανικού σχεδίου και της εύρεσης των πιο αξιόπιστων στούντιο ώστε να πληρούνται οι κανόνες υγιεινής και να διασφαλιστεί ότι το έργο τέχνης που θα κοσμεί το σώμα τους θα διατηρήσει αναλλοίωτη τη γοητεία και την ένταση των χρωμάτων του. Στο άρθρο μας θα βρείτε βασικές συμβουλές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε τις πρώτες ημέρες και τις αμέσως επόμενες εβδομάδες για τη φροντίδα του τατουάζ σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνει τέλειο και το δέρμα σας υγιές.  

Τις πρώτες μέρες του καινούργιου τατουάζ

Μόλις ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, οι tattoo artists καλύπτουν την επιφάνεια του τατουάζ με μια μεμβράνη ή επίδεσμο. Είναι σημαντικό να αντισταθείτε στον πειρασμό να το αφαιρέσετε προκειμένου να θαυμάσετε το αποτέλεσμα καθώς είναι σημαντικό να παραμείνει καλυμμένη η περιοχή για τη σωστή επούλωση του δέρματος. Διατηρήστε τη μεμβράνη για το διάστημα που σας έχει συμβουλεύσει ο καλλιτέχνης. Θα έχετε όσο χρόνο θέλετε, για να το περιεργαστείτε αργότερα. Όταν έρθει η ώρα, αφαιρέστε τη μεμβράνη και πλύντε το δέρμα πολύ απαλά με χλιαρό νερό και σαπούνι χωρίς άρωμα. Στεγνώστε την περιοχή με χαρτί και απλώστε μια στρώση υποαλλεργικής ενυδατικής κρέμας ή λάδι καρύδας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον καλλιτέχνη να σας προτείνει προϊόντα ενυδάτωσης.

Health

Τις πρώτες εβδομάδες του τατουάζ

Τις πρώτες εβδομάδες είναι σημαντικό να πλένετε απαλά, να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε το τατουάζ σας τακτικά, όπως και όταν αφαιρέσετε τη μεμβράνη, ειδικά αν ζείτε σε περιοχή με υψηλές θερμοκρασίες. Μην τραβάτε τυχόν κομμάτια δέρματος που ξεφλουδίζουν. Αφήστε τα να πέσουν μόνα τους και μην ξύνετε το δέρμα σας. Αποφύγετε επίσης την άμεση έκθεση στον ήλιο. Το πολύ νερό δεν κάνει καλό, οπότε προσπαθήστε να μην βρέχετε υπερβολικά την περιοχή του τατουάζ ενώ κάνετε ντους. Είναι ίσως μεγάλη θυσία, αλλά για λίγο θα πρέπει να στερηθείτε τα μπάνια σε θάλασσες και πισίνες. 

Μετά την επούλωση του τατουάζ

Μόλις ολοκληρωθεί η επούλωση, συνεχίστε να ενυδατώνετε τακτικά την περιοχή του τατουάζ και προστάτευστέ την από τον ήλιο, επειδή οι ακτίνες του μπορεί να αλλοιώσουν τα χρώματα. Αν δεν το κάνετε ήδη, τώρα επιβάλλεται να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50. Θα πρέπει να το απλώσετε πάνω στο τατουάζ και στη γύρω περιοχή. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιεσδήποτε ασυνήθιστες αντιδράσεις ή ενοχλήσεις, θα πρέπει να επισκεφτείτε δερματολόγο. Αν μετά τις έξι εβδομάδες το τατουάζ έχει ξεθωριάσει περισσότερο από όσο θα θέλατε, ρωτήστε τον tattoo artist μήπως θα μπορούσε να το ανανεώσει. Τώρα, το μόνο που μένει να κάνετε, είναι να απολαμβάνετε με καμάρι το νέο σας έργο τέχνης!