Συμβουλές για καλή υγεία στη διάρκεια των γιορτών | Generali
LOVE U

Συμβουλές για καλή υγεία στη διάρκεια των γιορτών

22.12.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, είναι δύσκολο να αντισταθούμε στις γευστικές και μεθυστικές απολαύσεις των ημερών! Αν και η πανδημία δεν επιτρέπει εφέτος τα συνήθη εορταστικά γεύματα, είναι σίγουρο ότι τα γλυκά δε θα λείψουν από το τραπέζι σας. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε τη γραμμή σας, χωρίς στερήσεις, παρά τα …εορταστικά εδέσματα.

Τηρήστε τους βασικούς κανόνες

Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο κι επιλέξτε προσεκτικά τα ποτά σας. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και θυμηθείτε να πίνετε νερό στο ενδιάμεσο. Ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί.

Μην παραλείπετε να τρώτε πρωινό και για ενδιάμεσα γεύματα να καταναλώνετε μερικά υγιεινά σνακ. Τηρήστε την αναλογία 80:20, που σημαίνει να τρώτε υγιεινά το 80% του χρόνου, αφήνοντας τις λιχουδιές για το Σαββατοκύριακο ή για ιδιαίτερες περιστάσεις.

Μην αμελείσετε τη σωματική άσκηση

Προσπαθήστε να τηρήσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας όσο μπορείτε, για να συνδυάσετε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Εντάξτε στην καθημερινότητά σας έναν απογευματινό περίπατο ή γυμναστική από το σπίτι με την καθοδήγηση εξειδικευμένων trainers. Έτσι, δεν θα βγείτε από το πρόγραμμά σας και θα μπορέσετε να απολαύσετε χωρίς ενοχές τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Για να κάνετε τη γυμναστική ακόμη πιο ευχάριστη, ιδίως όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές άσκησης που θυμίζουν παιχνίδι. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι σας θέτουν μια καινούργια πρόκληση κάθε μέρα και σας παροτρύνουν με τις κατάλληλες ειδοποιήσεις. Η εφαρμογή My Health IQ για όσους διαθέτουν Πρόγραμμα Υγείας Life On, σας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθείτε σε προκλήσεις έχοντας τον ψηφιακό σας coach να σας παροτρύνει και να σας καθοδηγεί. 

Αν, πάλι, έχετε κονσόλα παιχνιδιών, μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να ασκηθείτε με ασφάλεια στο σπίτι αντί να κάθεστε αδρανής μπροστά από την τηλεόραση. Το Nintendo Wii, το Xbox και το Playstation διαθέτουν τα παιχνίδια που χρειάζεστε, όπως το Exerbeat, που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 ασκήσεις, χορό και πολεμικές τέχνες, και το Dance Central, που θα σας κάνει να στήσετε τρελό χορό μέσα στο σαλόνι σας!

Φερθείτε με επιείκεια στον εαυτό σας

Η περίοδος των γιορτών πρέπει να είναι και απολαυστική. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να μην επιδείξετε «μηδενική ανοχή» στο περιστασιακό ανθυγιεινό φαγητό ή γλυκό ούτε να νιώσετε άσχημα, αν περάσετε μερικές ώρες ραστώνης και απραγίας μπροστά από την οθόνη. Έτσι, προφυλάσσετε τον εαυτό σας από αρνητικά συναισθήματα, όπως τύψεις και ενοχές.