Στρες: Αντιμετώπιση με 5 χρήσιμες συμβουλές | Generali
LOVE U

Στρες: Αντιμετώπιση με 5 χρήσιμες συμβουλές

07.12.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Κατά καιρούς όλοι αισθανόμαστε στρες.

Σε μικρές δόσεις αυτό όχι μόνο δεν είναι επιβλαβές αλλά μπορεί να είναι και ευεργετικό, ειδικά όταν πυροδοτεί συναισθήματα ευτυχίας και ενθουσιασμού, χάρη στα οποία γινόμαστε πιο παραγωγικοί και νιώθουμε καταξίωση. Ωστόσο, ορισμένα δυσάρεστα συμβάντα μπορούν να μας προκαλέσουν στρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία και την ευεξία μας. Σε αυτό το άρθρο, προτείνουμε απλούς, καθημερινούς τρόπους αντιμετώπισής του.

Από τι προκαλείται το στρες;

Το αίσθημα του στρες είναι σύνηθες, αφού το αισθάνεται η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, σχεδόν 74% των ανθρώπων ένιωσαν κατά το περασμένο έτος τόσο στρες που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 77% των ανθρώπων έχουν σε τακτά διαστήματα σωματικά συμπτώματα του στρες, ενώ 73% εμφανίζουν ψυχολογικά συμπτώματα. 

Το στρες συχνά πυροδοτείται από γεγονότα που προκαλούν μεγάλες αλλαγές, χρονικές περιόδους αβεβαιότητας ή πολλή πίεση. Παρότι τα αίτια διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ορισμένα από τα πιο κοινά είναι τα εξής: μακροχρόνια ασθένεια ή τραυματισμός, πένθος, απόκτηση παιδιού για πρώτη φορά, απώλεια θέσης εργασίας, προετοιμασία για εξετάσεις στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, προβλήματα στη δουλειά, οικονομικές δυσκολίες.

Συμβουλές αντιμετώπισης του στρες

Πολλοί εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι το στρες εκδηλώνεται όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. Την κακή διάθεση και την ευερεθιστότητα μπορεί να συνοδεύουν η δυσκολία συγκέντρωσης, τα προβλήματα ύπνου, οι στομαχικές διαταραχές και οι χρόνιοι πονοκέφαλοι. Όλα είναι τρόποι με τους οποίους το σώμα εκφράζει την ανάγκη του για ξεκούραση και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην τους αγνοήσετε, αλλά να ενεργήσετε κατάλληλα.

Αν και δεν είναι πάντα δυνατό να εξαλείψετε τους στρεσογόνους παράγοντες ή να μεταβάλετε τις περιστάσεις που σας προκαλούν στρες, μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο σας επηρεάζει. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να θυμάστε ότι στην ίδια θέση με εσάς βρίσκονται πολλοί άλλοι άνθρωποι. Παρακολουθήστε το βίντεο και ανακαλύψτε πέντε εύκολους τρόπους μείωσης της έντασης του στρες. Αν αποκτήσετε αυτές τις καλές καθημερινές συνήθειες, σύντομα θα νιώσετε μεγαλύτερη ηρεμία και αυτοέλεγχο.

Your browser doesn’t support the HTML5 video tag.

Άριστη μέθοδος αποβολής του στρες είναι να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε καλά χέρια και να νιώθετε τη σιγουριά ότι θα λάβετε την απαραίτητη στήριξη και φροντίδα για κάθε σας ανάγκη. Αυτά ακριβώς μπορεί να προσφέρει η Generali με το οικοσύστημα υγείας Life On, το οποίο διαθέτει πέντε άξονες προστασίας και προσαρμόζεται στα δικά σας μέτρα, για ένα πλήρως εξατομικευμένο πακέτο καλύψεων και υπηρεσιών.