Προτάσεις διακοπών για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας | Generali
LOVE U

Προτάσεις διακοπών για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

07.06.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Με τους σημερινούς συνταξιούχους να είναι υγιέστεροι και σε καλύτερη φόρμα από ποτέ, μπορούν να γυρίζουν τον κόσμο και να απολαμβάνουν μια ζωή έξω από τα συνηθισμένα. Υπάρχει πληθώρα συναρπαστικών και προσβάσιμων προορισμών για τις μεγαλύτερες ηλικίες που ανάλογα με τη φυσική τους κατάσταση, την οικονομική τους ευχέρεια και την όρεξη τους μπορεί να περιλαμβάνουν από πεζοπορία στο Πάντα Βρέχει στο Καρπενήσι μέχρι ιστιοπλοΐα στην Αίγυπτο!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις για συναρπαστικές διακοπές!

Για τους λάτρεις της φύσης

Ταξιδιωτικοί προορισμοί που να έχουν στο πρόγραμμά τους πεζοπορία ή και ορειβασία αποτελούν μία υπέροχη ιδέα για τους μεγαλύτερους ηλικιακά λάτρεις της υπαίθρου. Υπάρχει μεγάλη γκάμα προορισμών για κάθε τύπο φυσικής κατάστασης. Είσαστε σε άριστη φυσική κατάσταση; Γιατί να μην δοκιμάσετε λοιπόν, μια βόλτα στο μαγευτικό Καρπενήσι ή την ανάβαση στη Δρακόλιμνη; Προτιμάτε κάτι λιγότερο απαιτητικό; Τότε κάντε μια βόλτα από τα 3-5 Πηγάδια.

Καλύπτοντας αποστάσεις

Εντωμεταξύ, εάν είστε λάτρεις των ταξιδιών, δεν σας απασχολούν ιδιαίτερα οι πολύωρες πτήσεις και η τσέπη σας το επιτρέπει, υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφτείτε! Σκεφτείτε κάτι επικό όπως ένα ταξίδι με τρένο που να περνάει από τα Βραχώδη Όρη ή κάτι πιο νοσταλγικό όπως το να διασχίσετε την Ευρώπη με το Όριεντ Εξπρές. Στο τέλος τέλος ακόμα και η διαμονή σε ποταμόπλοιο στο Νείλο ποταμό ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Όλα τα ταξίδια μπορούν να διαμορφωθούν πάνω στις ανάγκες σας και στη διάθεσή σας για εξερεύνηση ενώ ακόμα και οι singles μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο γκρουπ και να έχουν ευκαιρία για νέες γνωριμίες!

Για τους πιο περιπετειώδεις

Τέλος, υπάρχουν και επιλογές για ακόμα πιο τολμηρούς που δε διστάζουν να κάνουν rafting στα ορμητικά νερά των ποταμών ή να κάνουν αναρρίχηση στα βράχια της Καλύμνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Είτε είστε λάτρης της περιπέτειας είτε της καλοπέρασης και των απολαύσεων, είναι πλέον όλα πολύ εύκολα. Απλά επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς ταξίδι με βάση την υγεία σας και την ικανότητά σας!

Ασφαλιστικό Tip: Για να μη σας αποσπάσει τίποτα από το σκοπό του ταξιδιού σας (όποιος και αν τελικά είναι αυτός), δείτε και το πρόγραμμα Fly Away ώστε να έχετε ολοκληρωμένη κάλυψη για οποιαδήποτε ζημιά, απώλεια ή καθυστέρηση, που μπορεί να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.