Προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι & νέα high-tech όργανα
LOVE U

Προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι & νέα high-tech όργανα

13.05.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Για τους περισσότερους, η γυμναστική στο σπίτι συνεπάγεται με μία περιοριστική και μονότονη μορφή άσκησης. Όσοι το έχουν προσπαθήσει, συχνά αναφέρονται στο ποδήλατο – κρεμάστρα ρούχων ή το όργανο γυμναστικής κοιλιακών που σκονίζεται στην αποθήκη. Με αφορμή την πανδημία Covid-19, την αύξηση της τηλεργασίας και τον αποκλεισμό πολλών μορφών γυμναστικής, έχει γίνει δυναμική αλλαγή τόσο της νοοτροπίας για τη γυμναστική στο σπίτι όσο και των διαθέσιμων μορφών και επιλογών γυμναστικής. Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε την τελευταία τάση στις τεχνολογίες και μορφές άσκησης που υπόσχονται να φέρουν στο σπίτι σας μια προσωπική εμπειρία εφάμιλλη του γυμναστηρίου.

Ποδηλασία

Από τα πρώτα όργανα που κυκλοφόρησαν στην αγορά των έξυπνων τεχνολογιών για το σπίτι ήταν το ποδήλατο της Peloton. Αξιοποιώντας το διαδίκτυο, προσφέρει καθοδηγούμενα προγράμματα γυμναστικής σύμφωνα με την ικανότητα και τον διαθέσιμο χρόνο σας. Μπορείτε να επιλέξετε μαθήματα live ή on demand. Αν βρίσκετε το ποδήλατο της Peloton κάπως ακριβό, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια έξυπνη συσκευή προπόνησης («smart turbo trainer»). Αυτές προσαρμόζονται σε ένα απλό στατικό ποδήλατο, συνδέονται με προγράμματα ποδηλασίας όπως το Zwift και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την ταχύτητα και την αντίσταση.

Μαθήματα γυμναστηρίου

Το My e-Gym της Generali σας επιτρέπει να γυμναστείτε από όπου και αν βρίσκεστε με τους γυμναστές των Holmes Place, ακολουθώντας μία ποικιλία προγραμμάτων, από Yoga και Pilates μέχρι Cross training και HIIT. Τα εβδομαδιαία open gym sessions είναι ανοιχτά προς όλους ενώ η βιβλιοθήκη με τα on demand video γυμναστικής προσφέρεται δωρεάν στους ασφαλισμένους του Οικοσυστήματος Υγείας Life On. 

Συνδυάστε το e-Gym με τον προσωπικό γυμναστή με τεχνητή νοημοσύνη (AI coach) που σας προσφέρει το My Health IQ της Generali με τη βοήθεια του οποία μπορείτε να βελτιώσετε συνολικά την υγεία σας, σώμα και πνεύμα! Όσο εσείς καταγράφετε τις δραστηριότητές σας και τη διατροφή σας, τόσο ο προσωπικός γυμναστής θα σας παρακινεί να πετύχετε τους διατροφικούς και σωματικούς στόχους σας. Επιπλέον επιβραβεύει τις επιλογές που προάγουν την υγεία και την ευεξία σας με πόντους στο Club Red.

Health

Τρέξιμο

Οι διάδρομοι γυμναστικής εταιρειών όπως η Nordic Track και η Peloton προσφέρουν ζωντανές διαδραστικές συνεδρίες τρεξίματος, προσωπικούς γυμναστές και διαδρομές σε όλο τον κόσμο, τις οποίες ακολουθείτε χάρη σε μια διαδραστική οθόνη. 

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι υπάρχουν νέες εταιρείες οι οποίες έχουν δημιουργήσει όργανα γυμναστικής που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες στο σπίτι αλλά δεν είναι διαθέσιμα (ακόμα) στην Ελλάδα, όπως το μηχάνημα κωπηλατικής Hydrow, το ψηφιακό σύστημα μυϊκής ενδυνάμωσης Tonal και η αμφίδρομη και διαδραστική συσκευή που μοιάζει με καθρέπτη όταν δεν χρησιμοποιείται Mirror.