Πορτοφολάδες: Πώς να τους αποφύγετε στις διακοπές σας | Generali
LOVE U

Πορτοφολάδες: Πώς να τους αποφύγετε στις διακοπές σας

05.08.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Το ευχάριστο και χαλαρό κλίμα των διακοπών μπορεί γρήγορα να ανατραπεί, αν πέσετε θύμα πορτοφολάδων.

Αν και πολλά περιστατικά κλοπής δεν αναφέρονται στις αρχές, το ένα τρίτο από τα αιτήματα αποζημίωσης σε προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης αφορούν απολεσθέντα ή κλαπέντα αντικείμενα. Μάλιστα, ο κίνδυνος κλοπής σε κάποιες πόλεις είναι μεγαλύτερος. Όμως, όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός οι πιθανότητες να καραδοκούν «ελαφροχέρηδες» αυξάνονται, επειδή η πολυκοσμία δημιουργεί ιδανικές συνθήκες περισπασμού και προσέγγισης των θυμάτων. Ευτυχώς, αν γνωρίζετε μερικές βασικές συμβουλές, μπορείτε να τους αποφύγετε και να κάνετε διακοπές με ασφάλεια.

Οι περισσότεροι, πριν φύγουμε για διακοπές, ξεχνάμε να βάλουμε στη λίστα των απαραίτητων την προστασία των προσωπικών αντικειμένων μας. Υπάρχουν, όμως, μερικά απλά μέτρα, ώστε όλοι να μπορούν να προστατευτούν και να μην πέσει κανείς θύμα κλοπής. Η προετοιμασία που απαιτούν είναι μικρή και παρέχουν ασφάλεια σε εσάς, τους αγαπημένους σας και τα υπάρχοντά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο κλοπής, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάτε διαρκώς τρομαγμένοι πίσω σας, εφαρμόζοντας μερικά απλά μέτρα, όπως π.χ. να έχετε μαζί σας φωτοαντίγραφα σημαντικών εγγράφων ή να κρατάτε την τσάντα ώμου μπροστά σας, με το χέρι πάνω στο άνοιγμά της. Ανακαλύψτε στο βίντεο παρακάτω ακόμη περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προφυλαχτείτε από επίδοξους πορτοφολάδες.

Και μην ξεχνάτε! Αποκτήστε το Fly Away της Generali και απολαύστε ξέγνοιαστοι τα ταξίδια σας.