Οι 7 τεχνολογίες υγείας που θα αλλάξουν τη ζωή σας | Generali
LOVE U

Οι 7 τεχνολογίες υγείας που θα αλλάξουν τη ζωή σας

21.09.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η πανδημία αν και ήταν μια δοκιμασία για την ανθρωπότητα, μας δίδαξε ωστόσο ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε, να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε γρήγορα ιδίως όταν χρειάζεται να ξεπεράσουμε προβλήματα.

Ειδικά, ο τομέας της φροντίδας της υγείας επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά την περίοδο του λοκντάουν. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ραγδαία αύξηση στα ιατρικά ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης καθώς και στα διαδικτυακά τμήματα γυμναστηρίου. Επίσης, πολλοί επένδυσαν σε wearables (φορητές συσκευές ευεξίας) ενώ άλλοι κατέβασαν εφαρμογές παρακολούθησης κατάστασης υγείας.

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της υγείας

Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι η υγεία συνδυάζεται τόσο καλά με την επιστήμη των υπολογιστών και των δεδομένων. Οι νέες τεχνολογίες στην υγεία μπορούν να επεξεργαστούν περισσότερες πληροφορίες από ό,τι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Έτσι μπορούν να εντοπίσουν μοτίβα και να δώσουν απαντήσεις σε πολύ μικρότερο χρόνο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι κρίσιμη για την προστασία της υγείας.

Από την άλλη, κατανοούμε όσους έχουν αμφιβολίες για το ενδεχόμενο να γίνει η υγεία υπόθεση της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ και να ειδοποιούμαστε με μήνυμα στις έξυπνες συσκευές μας παρά με ένα φιλικό τηλεφώνημα. Όμως, οι νέες τεχνολογίες στην υγεία είναι εδώ για να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, να μας βοηθήσουν να ζούμε, να τρώμε, να κοιμόμαστε και να ασκούμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην υγεία

Μπορούμε να τοποθετήσουμε αισθητήρες κίνησης στα παπούτσια μας για να καταγράφουμε την ταχύτητα, την απόσταση και τον ρυθμό που ασκούμαστε, και να φορέσουμε μια κορδέλα στο κεφάλι, όπως εκείνη της Muse, για να καταγράφουμε το πώς κοιμόμαστε και πώς διαλογιζόμαστε.

Σύμφωνα με μελέτες, συσκευές τεχνολογίας, όπως τα έξυπνα ρολόγια, μπορούν να παρακολουθούν με ακρίβεια την καρδιαγγειακή υγεία και να προλάβουν την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Έρευνες έχουν καταδείξει ότι τα smartwatch είναι κατά 95% ακριβέστερα στον προσδιορισμό και την αναγνώριση διαφόρων τύπων καρδιακής προσβολής. 

Οι νέες τεχνολογίες στην υγεία μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες περιπτώσεις στη ζωή μας. Για παράδειγμα, μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στις γυναίκες στη διάρκεια του τοκετού. Αντί να τους λένε να παίρνουν βαθιές ανάσες όταν νιώθουν έντονο πόνο, θα τις συνδέουν με μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Έτσι θα μεταφέρονται σε ένα χαλαρωτικό τοπίο, με τη βοήθεια του οποίου θα καταπολεμούν τον πόνο της γέννας. Αυτό κι αν είναι έξυπνο!

Εκτός του ότι βελτιώνουν το παρόν, οι νέες τεχνολογίες υγείας μπορούν να προβλέψουν και να βελτιώσουν το μέλλον μας. Με μικρό κόστος και μια μπατονέτα μπορείτε να κάνετε γενετικό τεστ, όπως γενετική αποτύπωση (fingerprinting). Η γενετική αποτύπωση μπορεί να προβλέψει σε ποιες ασθένειες είστε επιρρεπείς και να αποκαλύψει μυστικά για το DNA σας που δεν θα μπορούσατε να μάθετε παρά μόνο με πολύ σύγχρονες και ακριβές μεθόδους.

Στο παρακάτω χρήσιμο πληροφοριογράφημα, έχουμε συγκεντρώσει τις 7 νέες τεχνολογίες στην υγεία που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών!

ID_Generali_7 Health trends_Round 1_a (1).png

Αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να εξασφαλίσετε το μέλλον το δικό σας αλλά και της οικογενείας σας, είναι να επιλέξετε το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης υγείας Life On της Generali. Γνωρίστε όλα όσα έχει να προσφέρει και συζητήστε με τον ασφαλιστή σας για να το προσαρμόσετε άριστα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.