Διαλέξτε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής! | Generali
LOVE U

Διαλέξτε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής!

10.05.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας προσφέρουν βοήθεια στο μακρύ ταξίδι προς την υγεία και τη ζωτικότητα, με τη μορφή ενός χαπιού.

Αλλά είναι όλα τα συμπληρώματα εξίσου ωφέλιμα για την υγεία μας; Ποια είναι τα πιο αναγκαία με βάση τον τρόπο ζωής μας; Ποια είναι αυτά που μπορούν να μας προσφέρουν αυτή την extra τόνωση που έχουμε ανάγκη; Συγκεντρώσαμε αυτά που ενδέχεται να αποδειχτούν πιο χρήσιμα είτε πρόκειται για τη Βιταμίνη C είτε για τον σίδηρο και σας τα παρουσιάζουμε. Μην ξεχνάτε βέβαια, κάθε φορά που κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας ή στον τρόπο ζωής σας, να συμβουλεύεστε πρώτα με τον γιατρό σας.

Σίδηρος

Ενδείκνυται για: Εγκυμονούσες και άτομα με εξαιρετικά δραστήριο τρόπο ζωής

Γιατί; Ο σίδηρος βοηθάει τα κύτταρα του αίματος σας να αντλούν οξυγόνο από το σώμα. Οι περισσότεροι από εμάς θα έπρεπε να λαμβάνουμε το σίδηρο που έχουμε ανάγκη από μια πλούσια, υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά εάν ανησυχείτε ότι δεν προσλαμβάνετε την ποσότητα που χρειάζεστε, τότε ένα καλό συμπλήρωμα θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την αναιμία. Ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα βοηθητικός στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ωστόσο, πάντα θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας ώστε να λαμβάνετε τη σωστή για εσάς δοσολογία.

Βιταμίνη Β12

Ενδείκνυται για: Μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, vegans και χορτοφάγους

Γιατί; Όσο μεγαλώνει κανείς, αυξάνονται οι ανάγκες του σε Β12, αλλά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για κάποιους να την εντάξουν στη διατροφή τους μέσω της πρόσληψης αρκετής ποσότητας ψαριού, πουλερικών και γάλατος ιδιαίτερα εάν πρόκειται για vegan ή χορτοφάγους. Μερικά τρόφιμα είναι πλούσια σε Β12 αλλά ένα συμπλήρωμα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις όποιες ελλείψεις.

Βιταμίνη C

Ενδείκνυται για: Όλη την οικογένεια, αλλά ιδιαίτερα για παιδιά και ενήλικες που υποφέρουν από κρυολόγημα και βήχα

Γιατί; Η Βιταμίνη C, πιθανώς η πιο γνωστή βιταμίνη που υπάρχει, είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Μία κάψουλα ημερησίως μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη ιδίως την περίοδο του χειμώνα. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην πρόληψη του καρκίνου καθώς βοηθάει το σώμα να πολεμήσει τα κακοήθη κύτταρα.

Σπιρουλίνα

Ενδείκνυται για: Όλους όσοι πάσχουν από αλλεργίες ή έχουν πολύ απαιτητικό τρόπο ζωής

Γιατί; Η σπιρουλίνα είναι ένας τύπος άλγης που φύεται σε τροπικά ή υποτροπικά περιβάλλοντα. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα και για αυτό είναι μια εκπληκτική προσθήκη σε ένα πρωϊνό smoothie ή χυμό. Φημίζεται για τη μείωση της έκκρισης Ισταμίνης στα κύτταρα του οργανισμού. Η υπερπαραγωγή της ισταμίνης μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, οπότε η σπιρουλίνα αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική στα αντισταμινικά.

Ασφαλιστικό Tip: Συνδυάστε ένα ισορροπημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής με συμπληρώματα διατροφής και τα πλούσια σε καλύψεις check-up των προγραμμάτων υγείας της Generali και πάρτε άριστα στην πρόληψη!