Χειμερινές δραστηριότητες για να κρατηθείτε σε φόρμα | Generali
LOVE U

Χειμερινές δραστηριότητες για να κρατηθείτε σε φόρμα

31.01.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η διατήρηση της φυσικής και ψυχικής μας υγείας τους χειμερινούς μήνες είναι πιθανό λίγο πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης ήλιου και ζέστης, αλλά παραμένει εξίσου σημαντική. Επειδή ο κρύος καιρός μπορεί να μην επιτρέπει πάντα τις outdoor προπονήσεις, παρακάτω θα βρείτε κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες «παντός καιρού»!

Mobile apps γυμναστικής

 

Αν νιώθετε ότι το χειμώνα το «χουχούλιασμα» υπερνικάει τη θέλησή σας να βγείτε από το σπίτι για να γυμναστείτε, τότε ίσως η χρήση μίας εφαρμογής στο κινητό που θα σας επιτρέπει να ασκήστε οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα, είναι για εσάς. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Boxx HIIT Cardio Boxing Videos  σας επιτρέπει να κάνετε ασκήσεις βασισμένες στο box από το σαλόνι σας. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που σας προσφέρουν μία κυκλική προπόνηση για όλο το σώμα μέσα σε λίγα λεπτά. Αφιερώνοντας μόνο 10 με 20 λεπτά κάθε μέρα, μπορείτε, από τη ζεστασιά του σπιτιού σας, να διατηρήσετε μία πολύ καλή φόρμα.

Wearables

 

Επενδύστε σε ένα smartwatch ή fitness tracker και παρακολουθήστε την υγεία σας 24/7. Τα wearables σας κρατάνε σε εγρήγορση και σας δίνουν κίνητρο να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε τα στατιστικά σας, αφού μετράνε τα πάντα: τα βήματα, τους καρδιακούς σας παλμούς, τις θερμίδες που καίτε, τις ώρες που κοιμάστε κ.α. Κάντε μία έρευνα αγοράς και ανακαλύψτε το ιδανικότερο για εσάς, όπως για παράδειγμα ένα wearable της Garmin ή το Fitbit. Μάλιστα, μπορείτε να μοιραστείτε τα δεδομένα σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ώστε να παρακινείτε ο ένας τον άλλο να βελτιώνετε τα στατικά σας. Λίγη… ευγενής άμιλλα πάντα βοηθάει να βελτιωθούμε!

Τμήματα γυμναστικής

 

Πλέον, τα γυμναστήρια έχουν εξελιχθεί σε κάτι πολύ ανώτερο και sophisticated από απλούς χώρους με όργανα, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ελεύθερη γυμναστική δεν ταιριάζει σε όλους. Ρωτήστε το τοπικό σας γυμναστήριο για τις επιλογές που προσφέρει και ανακαλύψτε ομάδες στατικής ποδηλασίας (το λεγόμενο spinning), γιόγκα στον αέρα, γυμναστική με τραμπολίνο, και άλλα πολλά. Οι διαφορετικές επιλογές θα σας επιτρέψουν και να βρείτε το είδος γυμναστικής που ταιριάζει σε εσάς αλλά και να δοκιμάσετε κάτι νέο όταν αρχίσετε να χάνετε το ενδιαφέρον σας.

Χειμερινές βόλτες

 

Αν πάλι δεν μπορείτε να κλειστείτε μέσα όλο το χειμώνα και έχετε ανάγκη την επαφή με τη φύση, γραφτείτε σε μία ομάδα πεζοπορίας ή πάρτε τους φίλους σας και οργανώστε μία εκδρομή για περπάτημα στον καθαρό αέρα. Η ορεινή πεζοπορία – με τον κατάλληλο πάντα εξοπλισμό – αποτελεί ένα πολύ καλό είδος γυμναστικής, χωρίς να το καταλαβαίνετε, αφού απολαμβάνετε το φυσικό τοπίο και την παρέα σας. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι ακόμα και ένα μισάωρο περιπάτοτ στην πόλη θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.

Η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας, από τη βελτίωση του ανοσοποιητικού και του ύπνου μας μέχρι καλύτερη διάθεση και αυτοπεποίθηση. Δοκιμάστε τις προτάσεις μας και δείτε και τη δική σας διάθεση να ανεβαίνει!