Άσκηση & διατροφή στις διακοπές: Πώς να παραμείνετε σε φόρμα
LOVE U

Άσκηση & διατροφή στις διακοπές: Πώς να παραμείνετε σε φόρμα

27.07.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Οι διακοπές είναι ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να αφεθείτε σε όσες γλυκές απολαύσεις θέλετε. Αυτές, όμως, οι υποχωρήσεις προς τον υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση βάρους έως 4,5 κιλά. Το τελευταίο που θα θέλατε είναι να επιστρέψετε με καλή διάθεση, ξεκούραστοι, μαυρισμένοι και να μη χωράτε στα ρούχα σας. Για αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα, ώστε να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση στις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Συνεχίστε να γυμνάζεστε στις διακοπές

Πιθανόν να επιθυμείτε ένα διάλειμμα από το καθημερινό σας πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση στις διακοπές, χωρίς να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Μπορείτε να κάνετε έναν μεγάλο περίπατο στην παραλία. Προτιμήστε να πάτε με τα πόδια από το ένα αξιοθέατο στο άλλο ή κάντε ένα σύντομο πρόγραμμα yoga κάθε πρωί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Επίσης, κολυμπήστε όσο πιο συχνά μπορείτε καθώς η κολύμβηση είναι η πιο ολοκληρωμένη φυσική δραστηριότητα. Όχι μόνο ενεργοποιεί όλο το σώμα αλλά είναι κατάλληλο και ευεγερτικό για όλες τις ηλικίες.

Health

Μην τρώτε μεγαλύτερες μερίδες 

Σύμφωνα με μελέτες, η περιστασιακή υπερκατανάλωση τροφής από έναν μπουφέ μπορεί να παρασύρει ακόμη και τους πιο πιστούς της υγιεινής διατροφής. Αυτό συμβαίνει επειδή σε έναν μπουφέ υπάρχουν πολλές λαχταριστές επιλογές και έτσι χάνεται η αίσθηση του μέτρου. Αρχίστε με φρούτα και λαχανικά, πριν περάσετε στα τηγανητά, και χρησιμοποιήστε μικρό πιάτο, για να μην το παρακάνετε. Στο εστιατόριο, προσπαθήστε να διατηρήσετε το μέγεθος της μερίδας που τρώτε συνήθως. Αν η μερίδα του εστιατορίου είναι μεγαλύτερη, μπορείτε να τη μοιραστείτε την παρέα σας. Έτσι μπορείτε να χαρείτε όλες τις λιχουδιές που επιθυμείτε χωρίς να επιβαρύνετε τη φυσική σας κατάσταση.

Προσοχή στις κρυφές θερμίδες 

Τα cocktail στο beach bar μπορούν να χαλάσουν τη δίαιτά σας πολύ γρήγορα. Πολλά από αυτά τα ποτά περιέχουν υπερβολικό αριθμό θερμίδων –ορισμένα έως 650! Φροντίστε να μην πίνετε πολλά οινοπνευματώδη και να μην υπερβείτε τις συνιστώμενες εβδομαδιαίες μονάδες (14 μονάδες την εβδομάδα στην Ελλάδα) και να πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό που καταναλώνετε.