4 προγράμματα γυμναστικής για να ξεκινήσετε τέλεια τη μέρα σας
LOVE U

4 προγράμματα γυμναστικής για να ξεκινήσετε τέλεια τη μέρα σας

27.04.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, καθώς θα σας δώσει όλη την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε! Μπορεί τα πρωινά να μην έχετε πάντα όρεξη να ξεκινήσετε το πρόγραμμά σας με γυμναστική, αλλά θα δείτε ότι όταν το ολοκληρώσετε, θα νιώθετε πολύ καλύτερα και θα απολαμβάνετε και τα οφέλη της γυμναστικής μακροπρόθεσμα. Ξεκινήστε με ένα σύντομο και εύκολο πρόγραμμα γυμναστικής που να μπορείτε να ολοκληρώσετε σε λιγότερο από 10 λεπτά, και σίγα σιγά, θα βρείτε το ρυθμό σας και το πάθος για τη γυμναστική.

Έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Cambridge σε 15,000 Βρετανούς ηλικίας 40 έως 79, έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν 150 λεπτά γυμναστική την εβδομάδα μείωσαν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με όσους έκαναν μία καθιστική ζωή. Ουσιαστικά, απλά έκαναν 30 λεπτά γυμναστικής 5 φορές την εβδομάδα, ή 20 λεπτά καθημερινά. Όσοι αθλούνταν περισσότερο (με μέσο όρο 43 λεπτά καθημερινά) μείωσαν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 42%!

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά βήματα, με ένα σύντομο αλλά λίγο πιο έντονο πρόγραμμα γυμναστικής, μέχρι να αναπτύξετε την αντοχή σας (και να κολλήσετε το μικρόβιο της γυμναστικής!). Υπάρχουν φανταστικά προγράμματα που μπορείτε να ολοκληρώσετε μέσα σε 20 λεπτά χωρίς εξοπλισμό, είτε στο σπίτι, είτε στο πάρκο.

1. Πρόγραμμα Γυμναστικής 7 λεπτών
Κάντε ένα σύντομο αλλά έντονο πρόγραμμα γυμναστικής, δοκιμάζοντας το Πρόγραμμα Γυμναστικής 7 λεπτών. Αυτό το διάσημο πρόγραμμα, δημιουργήθηκε από τους New York Times και λατρεύτηκε από το κοινό. Το πρόγραμμα συνδυάζει έντονη κυκλική γυμναστική (interval training) 12 ασκήσεων, χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος, μία καρέκλα (ή ένα παγκάκι) και έναν τοίχο. Υπάρχει επίσης και Advanced εκδοχή 9 ασκήσεων. Είναι εντελώς δωρεάν και διαθέσιμο online.

2. Πρόγραμμα Γυμναστικής 20 λεπτών
Το πρόγραμμα γυμναστικής 20 λεπτών από τις αδελφές Sadie Frost και Holly Davidson είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και ιδανικό για όσους γυμνάζονται στο σπίτι. Το πρόγραμμα είναι φανταστικό για όσους προσπαθούν να εντάξουν τα πάντα στην καθημερινότητά τους και να έχουν μία ισορροπημένη σχέση εργασίας και σπιτιού. Στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενέργεια ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε καλά τη μέρα σας.

3. Πρόγραμμα Γυμναστικής 30 λεπτών
Ξεκινήστε δυναμικά τη μέρας σας με το πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα της Elsa Patacky. Το Πρόγραμμα Γυμναστικής 30 λεπτών περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα γρήγορο και ολοκληρωμένο 30λεπτο πρόγραμμα. Κάντε το 3 φορές την εβδομάδα και δε θα αργήσετε να δείτε πολλαπλά οφέλη.

4. Πρόγραμμα Γυμναστικής 40+ λεπτών
Αν δυσκολεύεστε να εντάξετε στην πρωινή σας ρουτίνα ένα δυναμικό πρόγραμμα, μην απογοητεύεστε. Η γιόγκα είναι για εσάς. Η Adriene Mishler χαρακτηριστικά λέει «Η γιόγκα είναι η τέχνη του να ξυπνάς». Για μία πιο «ομαλή» πρωινή δραστηριότητα, δοκιμάστε ένα από τα δωρεάν online yoga βίντεό της, τα οποία έχουν ένα μεγάλο εύρος διάρκειας και έμφασης σε σημεία του σώματος για να διαλέξετε το ιδανικό για εσάς. Τα προγράμματά της είναι ιδανικά για γυμναστική από το σπίτι και είναι κατάλληλα για όλους, οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία!