3+1 συμβουλές για επαγγελματική ανέλιξη | Generali
LOVE U

3+1 συμβουλές για επαγγελματική ανέλιξη

11.01.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Όσοι έχετε μερικά χρόνια εργασιακής εμπειρίας, ενδεχομένως να σκέφτεστε πώς θα κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας.

Είναι σημαντικό, η επιδίωξη  της επαγγελματικής καταξίωσης και ικανοποίησης να χτίζεται σε γερές βάσεις. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε ζητήματα όπως, οι ασφαλιστικές καλύψεις, τρόπους επένδυσης των χρημάτων σας και τρόπους προσωπικής ανάπτυξης, ώστε να μπορείτε να αξιοποιείτε στο μέγιστο τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. 

1. Βρείτε το πάθος σας

Για να μπορείτε να εξελίσσεστε διαρκώς, πρέπει να έχετε ανακαλύψει το αντικείμενο που σας ενθουσιάζει και σας ενδιαφέρει πραγματικά να ασχοληθείτε. Γι’ αυτό και τα πρώτα χρόνια της εργασιακής σας εμπειρίας είναι καλό να δοκιμάσετε διαφορετικές πτυχές του αντικειμένου σας ή και αλλάξετε εντελώς αντικείμενο ενασχόλησης ώστε όταν εντοπίσετε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε να μπορείτε να αφιερωθείτε στη μέγιστη κατανόησή του. Εάν επιλέξετε την αλλαγή καριέρας, η απόφαση αυτή αρχικά θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο μισθός σας θα είναι χαμηλότερος. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να αποταμιεύετε και να επενδύετε, καθώς και να κάνετε έναν ρεαλιστικό οικονομικό προγραμματισμό, ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε θέση να ανταπεξέρχεστε στις καθημερινές σας ανάγκες και σε τυχόν έκτακτα έξοδα.

2. Παραμείνετε ανταγωνιστικοί

Ένας τρόπος να είστε ανταγωνιστικός στην σημερινή αγορά εργασίας, είναι να παραμένετε ενημερωμένος στο αντικείμενό σας, καθώς στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η γνώση και η εξειδίκευση είναι πολύτιμα εφόδια για την επαγγελματική σας επιτυχία. Η δια βίου μάθηση σας επιτρέπει να είστε διαρκώς δημιουργικοί και καινοτόμοι στον τρόπο σκέψης και υλοποίησης της εργασίας σας. Παρακολουθήστε σεμινάρια για να έχετε πάντα εικόνα των τελευταίων εξελίξεων και αναπτύξτε τις βάσεις σας με ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα. 

3. Αναπτύξτε τις πρακτικές σας γνώσεις

Επιδιώξτε να αναπτύξετε τις πρακτικές σας γνώσεις αναλαμβάνοντας νέους ρόλους ή νέα έργα. Μιλήστε στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και τον προϊστάμενό σας σχετικά με το ενδιαφέρον σας να αναλάβετε νέα καθήκοντα και να αναπτυχθείτε. Η επαγγελματική εξέλιξη δεν σημαίνει απαραίτητα και αλλαγή εργασίας. Εάν είστε ικανοποιημένοι από την εταιρεία στην οποία εργάζεστε μπορείτε να αναζητήσετε τρόπους ανάπτυξης εσωτερική. Μία νέα θέση εργασίας, ένα πλάνο ανάπτυξης, ένα έργο με μεγαλύτερη ομάδα ή μεγαλύτερο budget σας δίνουν ευκαιρίες ανάπτυξης.

Savings

4. Κάντε μία αλλαγή

Εναλλακτικά, εάν νιώθετε ότι είναι ώρα για μία αλλαγή, μπορείτε να αναζητήσετε νέες ευκαιρίες σε άλλες εταιρείες. Σε αυτό το νέο σας βήμα, είναι σημαντικό να έχετε εξασφαλίσει ότι τα οικονομικά σας επιτρέπουν αυτή την αλλαγή. Ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα σας εξασφαλίζει τη σιγουριά ότι σε κάποιο έκτακτο γεγονός θα έχετε ένα σεβαστό ποσό για την κάλυψή του. Επιπλέον, με την επαγγελματική και κατά συνέπεια οικομική σας εξέλιξη, θα έχετε τη δυνατότητα να συνεισφέρετε μεγαλύτερο ποσοστό προς την μελλοντική σας ασφάλεια και οικονομική ευρωστία.