Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ταξίδια την εποχή της πανδημίας
LIFE IN MOTION

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ταξίδια την εποχή της πανδημίας

12.07.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Όταν ταξιδεύετε από και προς χώρες που έχουν περιορισμούς σε ισχύ λόγω κορονοϊού, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αρκετά. Ανάλογα με τον προορισμό σας, θα πρέπει ενδεχομένως να διαθέτετε πιστοποιητικά εμβολιασμού, να υποβληθείτε σε τεστ μοριακής ανίχνευσης κορωνοϊού (PCR) πριν την αναχώρησή σας και να απομονωθείτε κατά την άφιξή σας. Παρόλα αυτά, οι διακοπές και τα ταξίδια στην Covid-19 εποχή, δεν θα πρέπει να σας αγχώνουν. Το σημαντικότερο είναι να ενημερώνεστε διαρκώς, επειδή οι κανόνες και οι περιορισμοί συνέχεια αλλάζουν. Για να σας βοηθήσουμε να θυμάστε όλα τα απαραίτητα για τα πρώτα ταξίδια σας μετά την πανδημία, ετοιμάσαμε μία πολύ χρήσιμη λίστα.

Καθώς ο κορωνοϊός εξακολουθεί να υπάρχει στη ζωή μας, ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους ταξιδιώτες είναι το επίπεδο καθαριότητας των καταλυμάτων τους. Επομένως, στη λίστα σας πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε την αναζήτηση αξιολογήσεων από άλλους πρόσφατους επισκέπτες ή να λάβετε υπόψιν σχετικά φίλτρα ή budges από μηχανές αναζήτησης.

Όσοι ανησυχούν για τα αεροπορικά ταξίδια, πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σημερινά αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με φίλτρα υψηλής απόδοσης για τη συγκράτηση σωματιδίων (HEPA), που αιχμαλωτίζουν από 85% έως και 99,9% των βακτηρίων και των ιών. Επιπλέον, ο ρυθμός παροχής αέρα στο εσωτερικό του αεροσκάφους είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον μέσο όρο άλλων κλειστών χώρων. Ο αέρας μέσα στην καμπίνα αποτελεί ένα μείγμα καθαρού αέρα που έρχεται από έξω και αέρα που έχει περάσει από εξαιρετικά αποδοτικά φίλτρα HEPA.


 
Δείτε μερικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη αν προγραμματίζετε να κάνετε τις πρώτες διακοπές σας μετά την πανδημία.

EssentialChecklist_Greek_v2.png

Και μην ξεχνάτε! Απόλαύστε ξέγνοιαστα επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια αναψυχής με την ασφαλιστική κάλυψη του Fly Away της Generali. Ενημερωθείτε σήμερα για τις καλύψεις και το κόστος συμπληρώνοντας την Φόρμα Ενδιαφέροντος.