Τι πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητό σας για παν ενδεχόμενο
LIFE IN MOTION

Τι πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητό σας για παν ενδεχόμενο

13.12.2019 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Είναι πάντα καλό και…χρήσιμο, να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο όταν βρίσκεστε στο δρόμο. Υπάρχουν ορισμένες βασικές προμήθειες που θα ήταν καλό να έχετε πάντα στο αυτοκίνητό σας, για να είστε προετοιμασμένοι για το αναπάντεχο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Νερό και σνακ

 

Το να μην είστε πολύ πεινασμένοι ή διψασμένοι είναι πολύ σημαντικό για να μένετε ξύπνιοι και γεμάτοι ενέργεια σε ένα ταξίδι. Τοποθετήστε στο αυτοκίνητο νερό, ιδανικά σε μεταλλικό θερμός ή σε κάποιο αντικείμενο που δεν αλλοιώνεται με το φως και το χρόνο, και φροντίστε να το ανανεώνετε με φρέσκο νερό περιστασιακά. Επίσης, μαζί με το νερό, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και κάποια σνακ που δεν αλλοιώνονται εύκολα, όπως μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς ή κρακεράκια, για εσάς και την οικογένειά σας. Είναι επίσης βολικό να έχετε υγρά και στεγνά μαντιλάκια.

Σε περίπτωση ανάγκης

 

Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας το αυτοκίνητό σας να είναι εφοδιασμένο με αντικείμενα που θα σας χρησιμεύσουνε σε μια έκτακτη ανάγκη. Αυτό περιλαμβάνει προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός, το ασφαλιστήριό σας ώστε να έχετε εύκαιρο και το τηλέφωνο της οδικής βοήθειας, μία ρεζέρβα την οποία θα ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση, έναν πυροσβεστήρα, ένα φαρμακείο, ένα μπουφάν ή κουβέρτα και αν οδηγείτε σε ψυχρά κλίματα, ξύστρα πάγου και αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Διασκέδαση

 

Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να σταματήσετε για μία βόλτα, ένα πικνίκ ή μία μονοήμερη διανυκτέρευση, αλλά δεν ήσασταν προετοιμασμένοι; Γι’ αυτό βάλτε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας μερικά βασικά πράγματα, όπως μια αλλαξιά ρούχων, κάποια είδη υγιεινής, μία κουβέρτα για πικνίκ και αθλητικά ρούχα ή παπούτσια.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν δεν πρόκειται για διασκέδαση, μπορεί να σας φανούν χρήσιμα, καθώς μπορούν να σας «σώσουν» αν βρεθείτε στη βροχή ή λερωθείτε.

Για παιδιά και κατοικίδια ζώα

 

Όσοι ταξιδεύουν με παιδιά ή κατοικίδια ζώα γνωρίζουν ότι ποτέ δεν μπορείτε να είστε αρκετά προετοιμασμένοι. Για τα παιδιά φτιάξτε ένα κουτί με μερικά παιχνίδια για το δρόμο, σνακ, ένα σετ ρούχων και μία κουβέρτα, ενώ για το κατοικίδιό σας, έχετε εύκαιρα σακουλάκια για σκουπίδια, μαντηλάκια και μπισκότα ζώων.

Τέλος, μην ξεχνάτε να έχετε πάντα στο ντουλαπάκι σας την Άδεια Κυκλοφορίας και το δίπλωμά σας, έναν εφεδρικό φορτιστή κινητού καθώς και κάποια κέρματα εάν χρειαστεί να πληρώσετε για στάθμευση ή διόδια.

 

Ασφαλιστικό tip: Τέλος, για να απολαμβάνετε τις διαδρομές σας χωρίς άγχος, φροντίστε να επιλέξετε μια αξιόπιστη ασφαλιστική λύση, που θα σας προστατεύει από κάθε απρόοπτο! Η Ασφάλιση Αυτοκινήτου Speed αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλες αυτές τις ανάγκες.