Συμβουλές για άνετη οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις | Generali
LIFE IN MOTION

Συμβουλές για άνετη οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις

26.05.2021 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Αν οδηγείτε τακτικά σε μεγάλες αποστάσεις για αναψυχή ή για δουλειά, θα γνωρίζετε πόσο κουραστικό μπορεί να γίνει. Αν, πάλι, έχετε συνηθίσει να οδηγείτε πολύ, μάλλον θα σας είναι εύκολο να μπείτε στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσετε με ελάχιστη προετοιμασία. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που συχνά παραβλέπουμε, παρότι μπορούν να κάνουν τα ταξίδια μας πολύ πιο ευχάριστα και πολύ πιο άνετα.

Τροφή για νου και σώμα

Όσο σημαντικό είναι να μην αφήνετε να αδειάσουν τα καύσιμα του αυτοκινήτου, άλλο τόσο είναι να μην αφήνετε άδειο το στομάχι σας. Καλό είναι να έχετε πρόχειρο ένα ρόφημα και ένα σνακ που τρώγεται εύκολα, ώστε να ενυδατώνεστε και να έχετε ενέργεια στη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού. Ένα ρόφημα πρωτεΐνης, μία μπάρα δημητριακών και ένας φυσικός χυμός αποτελούν καλές ιδέες, σε συνδιασμό με νερό. Αποφύγετε σνακ που περιέχουν αλάτι και προγραμματίστε τις στάσεις σας για φαγητό και τουαλέτα.

Άνετα ρούχα

Εύκολα το ξεχνάμε, αλλά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθουμε δυσφορία μέσα στα ρούχα μας, ειδικά όταν πρόκειται να περάσουμε πολλές ώρες στο αυτοκίνητο. Αφήστε τα τζιν και τα σκληρά παπούτσια και προτιμήστε τις φόρμες και τα αθλητικά. Μπορείτε κάλλιστα να αλλάξετε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

Φρέσκος αέρας

Τόσο απλό και τόσο αναζωογονητικό. Μόλις αφήσετε πίσω σας την πόλη, κατεβάστε ελαφρώς τα τζάμια και αφήστε να μπει ένα απολαυστικό ρεύμα καθαρού, δροσερού αέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμένετε σε εγρήγορση και θα νιώθετε ωραία. Αν παρόλα αυτά νιώσετε υπνηλία, σταματήστε στην άκρη και πάρτε έναν σύντομο υπνάκο.

Μουσική

Η οδήγηση είναι εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαγείτε από το κουδούνισμα του τηλεφώνου και από τις ειδοποιήσεις των μηνυμάτων. Αποκλείστε κάθε περισπασμό και ακούστε μόνο τραγούδια που σας αρέσουν από μια λίστα κομματιών που έχετε επιμεληθεί προηγουμένως ή από τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό. Αν προτιμάτε τα podcast, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας με το ηχοσύστημα του οχήματος και να τα απολαύσετε από εκεί.

Motor

Τα απαραίτητα

Πάντα να φροντίζετε να έχει το αυτοκίνητό σας ορισμένα είδη που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ άλλων, μην παραλείψετε να έχετε κουτί πρώτων βοηθειών, φακό, χάρτη, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα οδήγησης και το έγγραφο ασφάλισης αυτοκινήτου σας. Εάν διαθέτετε Ασφάλιση Αυτοκινήτου Generali μην ξεχνάτε ότι μέσα από το MyGenerali app έχετε άμεση πρόσβαση στα έγγραφα και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου σας, SOS κουμπί για κλήση της οδικής βοήθειας ή φροντίδας ατυχήματος και δυνατότητα να την ειδοποιήσετε online, παρακολουθώντας live την πορεία του οδηγού.

Τέλος, ακόμη και αν γνωρίζετε τη διαδρομή, η χρήση GPS μπορεί να σας βοηθήσει να μην περάσετε στο αμάξι περισσότερο χρόνο από όσον πραγματικά χρειάζεται. Οι καλές εφαρμογές μπορούν να σας γλιτώσουν από τα σημεία με κυκλοφοριακή συμφόρηση ή οδικά συμβάντα, όπως ατυχήματα. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η κούραση είναι αναπόφευκτη, είναι απαραίτητο να κάνετε διάλειμμα κάθε δύο ώρες, για να ξεκουράζεστε και να αναπληρώσετε τις δυνάμεις σας. Για να είναι τα διαλείμματα πιο ευχάριστα, μπορείτε να τα κάνετε σε σημεία με θέα στην εξοχή, μέσα στη φύση ή με μια πόλη να απλώνεται κάτω από το βλέμμα σας.