Πώς να επιλέξτε το σωστό και ασφαλές κράνος μηχανής | Generali
LIFE IN MOTION

Πώς να επιλέξετε το σωστό και ασφαλές κράνος μηχανής;

30.09.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Είτε χρησιμοποιείτε τη μηχανή ως καθημερινό μέσο μεταφοράς είτε μόνο περιστασιακά, ένα κατάλληλο, υψηλής ποιότητας κράνος είναι απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνησή σας. Η χρήση του κράνους σώζει χιλιάδες ζωές στα ατυχήματα με δίκυκλα που σημειώνονται ετησίως, απορροφώντας την ενέργεια κρούσης με το έδαφος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μοτοσυκλετιστών που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα χωρίς προστατευτικό κράνος μηχανής, καταλήγουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η χρήση του μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρου τραυματισμού κατά 44%.

Όμως, με όλους τους διαφορετικούς τύπους που διατίθενται στο εμπόριο αλλά και τις τιμές, η επιλογή του κατάλληλου κράνους μπορεί να είναι δύσκολη. Κατά την επιλογή σας πρέπει να λάβετε υπόψιν πράγματα όπως το είδος μηχανής που οδηγείτε, τις διαδρομές που κάνετε και τις ώρες που ταξιδεύετε. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι εάν ταξιδεύετε βράδυ ακόμα και το χρώμα του κράνους σας είναι σημαντικό καθώς θα πρέπει να διαθέτει φωσφορίζοντα αντανακλαστικά ώστε να είστε ορατοί, σε συνδιασμό φυσικά με την υπόλοιπη προστασία σας.

Διαβάστε παρακάτω τις σημαντικότερες παραμέτρους που πρέπει να εξετάζονται κατά την αγορά κράνους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το ασφαλέστερο για εσάς.

 

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε τη σωστή επιλογή για την αγορά ενός ασφαλούς κράνους! Επιπλέον, με την Ασφάλιση Μηχανής Speed της Generali, θα απολαμβάνετε πάντα διαδρομές χωρίς άγχος!