Πώς να Αποφύγετε το Χάος στα Χειμερινά Ταξίδια | Generali
LIFE IN MOTION

Πώς να Αποφύγετε το Χάος στα Χειμερινά Ταξίδια

08.12.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Όλοι το έχουμε ζήσει. Έχουμε προγραμματίσει με σύνεση τον χρόνο μας για το ταξίδι μας, ώστε να φτάσουμε στο σημείο της αναχώρησης αρκετά έγκαιρα. Η απογοήτευση και το στρες που προκαλεί η ξαφνική αναγγελία καθυστέρησης ή, ακόμη χειρότερα, ακύρωσης της πτήσης μας ή του ακτοπλοϊκού δρομολογίου μας δεν περιγράφονται! Δυστυχώς αυτό το σενάριο δεν είναι καθόλου σπάνιο. Ειδικά τον χειμώνα, εκτός από την εποχικά αυξημένη ζήτηση, ταξιδιώτες και εταιρείες μεταφορών έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συχνά κακές καιρικές συνθήκες. Πώς θα γίνει να αποφύγετε το χάος στις μετακινήσεις και να μην πάνε στράφι τα σχέδιά σας; Ανακαλύψτε παρακάτω τους πιο έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε με προνοητικότητα κάθε αναποδιά στις χειμερινές αποδράσεις σας.

Έγκαιρος προγραμματισμός

Κλείστε τα εισιτήριά σας τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη περίοδο αιχμής. Δεν θα γλιτώσετε μόνο χρήματα, αλλά θα έχετε και περισσότερες επιλογές. Ταξιδεύοντας εκτός των περιόδων αιχμής, μειώνεται ο κίνδυνος ακυρώσεων, έχετε καλύτερη εξυπηρέτηση και ενδεχομένως περισσότερες πιθανότητες να βρείτε καλύτερες και πιο οικονομικές θέσεις. Αν το δρομολόγιό σας περιλαμβάνει ενδιάμεσους σταθμούς, φροντίστε να μεσολαβεί αρκετός χρόνος μεταξύ των διαδρομών. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε έγκαιρα στον προορισμό σας, ακόμη και σε περίπτωση καθυστέρησης του πρώτου σκέλους της διαδρομής. Αφιερώστε ολόκληρη την ημέρα στο ταξίδι, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος και να μην αγχωθείτε αν δεν εξελιχθούν όλα βάσει σχεδίου. 

Ευελιξία

Μερικές φορές, η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να ταξιδέψουμε. Για να έχετε όμως περισσότερες εναλλακτικές στις χειμερινές αποδράσεις σας, θα ήταν ίσως καλύτερο να κλείσετε εισιτήρια κατηγορίας «Flex». Αυτή η κατηγορία εισιτηρίων σάς δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρετε, για οποιονδήποτε λόγο, το ταξίδι σας σε άλλη ημερομηνία. Με τον τρόπο αυτό, το ταξίδι απλώς αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται. Αξίζει επίσης να έχετε προβλέψει και ένα εφεδρικό σχέδιο, για παράδειγμα να ταξιδέψετε ως συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο φίλου σας που θα σκόπευε να κάνει το ίδιο δρομολόγιο. Για να είστε καλυμμένοι για κάθε ενδεχόμενο!

Συνεχής ενημέρωση

Ελέγχετε κάθε τόσο τον ιστότοπο ή την εφαρμογή της εταιρείας που έχετε επιλέξει μέχρι και πριν από την αναχώρησή σας. Κανονικά θα πρέπει να σας ενημερώνουν για τυχόν καθυστερήσεις λόγω καιρού, απεργιών ή βλάβης. Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ταξίδι και τον προορισμό σας, τηλεφωνώντας στην εταιρεία που έχετε επιλέξει ή ακολουθώντας την στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποκτήστε ασφάλιση ταξιδιού

Εξασφαλίστε ότι είστε καλυμμένοι ό,τι κι αν συμβεί. Με την ασφάλιση ταξιδιού Fly Away της Generali είστε ασφαλισμένοι σε περίπτωση καθυστέρηση ή ακύρωση ταξιδιού, απώλεια συσκευών, κλοπή ταξιδιωτικών εγγράφων κ.α. 

Ψυχραιμία, σε κάθε περίπτωση…

Μερικές φορές, οι ανατροπές είναι αναπόφευκτες, ειδικά στις χειμερινές αποδράσεις. Επομένως, διατηρήστε την ψυχραιμία σας, φροντίστε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις και περάστε τον χρόνο σας ευχάριστα με βιβλία, γράψιμο, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια κ.α. Με αυτόν τον τρόπο αποσπάστε από το πρόβλημα και η ταλαιπωρία μοιάζει πιο υποφερτή!