Ενοικίαση αυτοκινήτου: Συμφέρει; | Generali
LIFE IN MOTION

Ενοικίαση αυτοκινήτου. Συμφέρει;

19.07.2022 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Αγορά ή ενοικίαση αυτοκίνητου; Σίγουρα δεν πρόκειται για μία εύκολη απόφαση αφού κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Σίγουρα η απόφαση είναι απόλυτα προσωπική και βασίζεται στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και την κατάσταση του κάθε ενδιαφερόμενου. Η αγορά αυτοκινήτου συνεπάγεται μία σχέση διαρκείας. Από την άλλη, η μίσθωση αυτοκινήτου για πολύ κόσμο, συνεπάγεται τη δυνατότητα συχνής αλλαγής μοντέλων και μεγαλύτερη ποικιλία.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί εδώ και πολύ καιρό συνήθη επιλογή για διακοπές στο εξωτερικό ή για επαγγελματικά ταξίδια. Συνήθως πηγαίνουμε στον προορισμό μας με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο και παραλαμβάνουμε το όχημα μόλις φτάσουμε. Η πανδημία της Covid-19, παρότι έχει μειώσει τα ταξίδια στο εξωτερικό, έχει αυξήσει εκείνα στο εσωτερικό. Έτσι παρουσιάστηκε ταχεία ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτων. Όπως προβλέπουν οι ειδικοί, μέχρι το 2026 θα υπάρχουν 65,2 εκατομμύρια χρήστες των σχετικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα ευέλικτες επιλογές καθημερινής μετακίνησης και υπηρεσίες όπως η κοινή χρήση αυτοκινήτου (διεθνώς γνωστό ως «carsharing»), όπως eCarSharing και Switch by Avis. Προς το παρόν, αυτές οι υπηρεσίες διατίθενται μόνο στις μεγάλες πόλεις. Οι εταιρείες χρεώνουν τα μέλη τους με τον μήνα για να τους προσφέρουν πρόσβαση σε οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα μέλη μπορούν να τα εντοπίσουν, να τα ξεκλειδώσουν με μια ψηφιακή συσκευή ή κάρτα μέλους και να τα χρησιμοποιήσουν για σύντομες διαδρομές. Τα προγράμματα με τα οποία οι πελάτες μοιράζονται ένα αυτοκίνητο θεωρούνται πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση από την αγορά αυτοκινήτου ή τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, κυρίως για όσους δεν χρειάζονται αυτοκίνητο μόνο περιστασιακά, για να κάνουν ορισμένες δουλειές ή να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους. Επιπλέον, φαίνεται να έχουν περιβαλλοντικά οφέλη.

Αν λοιπόν, αποφασίσετε να προχωρήσετε με την ενοικίαση αυτοκινήτου ακολουθούν κάποιες πληροφορίες που θα πρέπει να έχετε κατά νου.

ID_Generali_Car-rental_v3.png

 

Ωστόσο για όλους όσοι επιλέξουν την αγορά αυτοκινήτου, επιλέξτε το Speed On που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.