Βαλίτσα ταξιδιού: Πως να τη προετοιμάσετε σαν επαγγελματίες
LIFE IN MOTION

Βαλίτσα ταξιδιού: Πως να τη προετοιμάσετε σαν επαγγελματίες

02.08.2018 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Από τις θήκες κενού αέρα, μέχρι τη φύλαξη των απαραίτητων για το ταξίδι σας εγγράφων, μάθετε πώς να γίνετε επαγγελματίες στην ετοιμασία των αποσκευών σας, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να τρέχετε την τελευταία στιγμή να προμηθευτείτε όσα τυχόν ξεχάσατε!

Ξεκινήστε από τα απαραίτητα

Ενώ μπορείτε να αγοράσετε μια οδοντόβουρτσα στο κατάστημα του αεροδρομίου, σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το διαβατήριό σας! Γράψτε μία λίστα με τα απαραίτητα αντικείμενα και βάλτε τα σε μια ξεχωριστή θήκη ή τσαντάκι, ώστε να μην τα ξεχάσετε. Μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί σας φωτοτυπίες εγγράφων, ένα σετ πρώτων βοηθειών και μετρητά στο νόμισμα του προορισμού σας. Στην Ευρώπη χάνονται περίπου 3 εκ. βαλίτσες τον χρόνο και 1 εκ. από αυτές δεν επιστρέφονται ποτέ, γι’ αυτό καλό θα είναι να έχετε μια αλλαξιά ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης στη χειραποσκευή σας.

Μικρά & έξυπνα μυστικά

Εξοικονομήστε χώρο και χρήματα, γεμίζοντας επαναχρησιμοποιούμενα μπουκαλάκια ταξιδιού με τα αγαπημένα σας προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Μπορείτε να βρείτε συσκευασίες ταξιδιού πολλαπλών χρήσεων σε φαρμακεία και καταστήματα ομορφιάς. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τα ρούχα σας σε ρολό, αντί να τα τοποθετείτε επίπεδα, ή να χρησιμοποιήσετε θήκες ρούχων σε κενό αέρος, για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στη βαλίτσα σας. Υπάρχουν ειδικές θήκες στο εμπόριο, αλλά αν δεν έχετε μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε τα ρούχα σε πλαστικές σακούλες που σφραγίζουν και να τα πιέσετε μέχρι να βγει όλος ο αέρας. Θα δείτε ότι έτσι εξοικονομείτε πολύ περισσότερο χώρο.

Να είστε ρεαλιστές

Πολλές αεροπορικές εταιρίες μειώνουν το όριο των αποσκευών και επιβάλλουν πρόστιμα για επιπλέον τσάντες ή υπέρβαρες αποσκευές. Γιατί να μην προσπαθήσετε να πάρετε μόνο χειραποσκευή σε ένα σύντομο ταξίδι; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι από εμάς φοράμε μόνο το 1/3 όσων έχουμε στη βαλίτσα των διακοπών μας. Γιατί λοιπόν να μην πάρετε λιγότερα μαζί σας; Ίσως τελικά να μην χρειάζεστε εκείνα τα ψηλοτάκουνα ή το σακάκι στο νησί… Πάρτε μαζί σας κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν σε πολλά διαφορετικά σύνολα και ελέγξτε αν το κατάλυμά σας διαθέτει πλυντήριο, αν πρόκειται να μείνετε πολλές ημέρες.