Ασφαλής οδήγηση στη βροχή: Οι «χρυσοί» κανόνες | Generali
LIFE IN MOTION

Ασφαλής οδήγηση στη βροχή: Οι «χρυσοί» κανόνες

20.02.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Από τις καταιγίδες και τις έντονες βροχοπτώσεις μέχρι τις μεγάλες πλημμύρες, ο καιρός ενέχει κινδύνους για κάθε οδηγό. Είτε οδηγείτε για να πάτε στη δουλειά, είτε για να δείτε φίλους,  είναι σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς στον δρόμο ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες για ασφαλή οδήγηση στη βροχή.

 

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε σωστά τη διαδρομή σας. Αν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι κάποιοι δρόμοι τείνουν να πλημμυρίζουν, προσπαθήστε να τους αποφύγετε. Ενημερωθείτε για την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ώρες ώστε να γνωρίζετε αν οι καιρικές συνθήκες θα ενταθούν και να είστε πλήρως προετοιμασμένοι.

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμο το τηλέφωνο της Οδικής Βοήθειας και Φροντίδας Ατυχήματος, σε περίπτωση ανάγκης. Ό,τι και αν συμβεί η Generali θα είναι δίπλα σας, είτε τηλεφωνικά στο 210 8096100 και το 18112 είτε online συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στο My Road Assistance.

 

Η καλή ορατότητα είναι απαραίτητη για την οδήγηση σε βροχερές ή ομιχλώδεις συνθήκες, οπότε βεβαιωθείτε για την καλή λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων και των φωτών, όπως και των φωτών ομίχλης. Επιπλέον, μην παραλείψετε να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού ώστε να μπορέσετε να ξεθολώσετε τα παράθυρά σας εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της οδήγησης και μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα ελαστικά σας και να τα διατηρείτε σε άριστη κατάσταση για να κάνετε το ταξίδι σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερο.

 

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, να είστε προσεκτικοί – ακόμα και οι πιο έμπειροι οδηγοί μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εάν δεν προσαρμόσουν την οδηγική τους συμπεριφορά κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Οδηγήστε κάτω από το όριο ταχύτητας, κρατώντας μεγαλύτερη απόσταση από το συνηθισμένο από τα προπορευόμενα οχήματα. Μην χρησιμοποιείτε το cruise control και πραγματοποιήστε με απαλές κινήσεις και σταθερή χαμηλή ταχύτητα τις στροφές για να αποφύγετε την υδροπλάνηση.

 

Προσέξτε τα μεγάλα οχήματα τα οποία λόγω του όγκου τους εκτοξεύουν μεγάλες ποσότητες νερού εμποδίζοντας την ορατότητά σας.

 

Το άγχος και η βιασύνη να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο οδήγησής σας, οπότε πάντα φροντίστε να ξεκινάτε νωρίτερα για να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση περιορίστε τους περισπασμούς και μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας όσο οδηγείτε, ώστε να εστιάσετε την προσοχή σας στο δρόμο.

 

Τέλος, εάν τα καιρικά φαινόμενα είναι πολύ έντονα – όπως σε περιπτώσεις μεγάλου κατακλυσμού, αέρα και χαμηλών θερμοκρασιών – αναβάλετε εάν γίνεται την μετακίνησή σας για αργότερα. Η ασφάλειά σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

 

Ασφαλιστικό tip: Για να απολαμβάνετε τις διαδρομές σας χωρίς άγχος, φροντίστε να επιλέξετε μια αξιόπιστη ασφαλιστική λύση, που θα σας προστατεύει από κάθε απρόοπτο! Η Ασφάλιση Αυτοκινήτου Speed αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλες αυτές τις ανάγκες.