Η Πορεία μας

Χρονολογικά ορόσημα της ιστορίας μας

Ανακαλύψτε τα βασικότερα γεγονότα, τους ανθρώπους και τις ιστορίες πίσω από τα 190 χρόνια του Ομίλου και τα 135 χρόνια πορείας μας στην Ελλάδα.

2021

Επέτειος των 190 χρόνων του

Γιορτάζει τα 190 χρόνια του και λανσάρει το πρώτο ομόλογο βιώσιμης ανάπτυξης.

2020

Λανσάρεται η 1η παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια του Ομίλου, “Reditude”

2020

Υποστηρικτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Συστήνεται ένα Έκτακτο Διεθνές Ταμείο ύψους 100 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία Covid-19 στους τομείς της υγείας και της οικονομίας.

2019

We SHARE

Λανσάρεται το We SHARE, ένα πρόγραμμα απόκτησης μετοχών αφιερωμένο σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου Generali, προωθώντας μια κουλτούρα ενδυνάμωσης και συμμετοχής στη δημιουργία βιώσιμης αξίας.

2018

Lifetime Partner

Το νέο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου παρουσιάζεται στο Investor’s Day εισάγοντας τη φιλοδοξία η Εταιρία να υπάρξει ως Lifetime Partner των πελατών, των συνεργατών και των ανθρώπων της.

2004

Κώδικας Ηθικής

Ο Όμιλος δημιουργεί έναν επίσημο κώδικα δεοντολογίας, ορίζοντας με ακρίβεια τις αρχές που πάντα υποστήριζε. Ειλικρίνεια και δικαιοσύνη, αμεροληψία, επαγγελματισμός και εκτίμηση των ανθρώπων του.

1994

Τηλεφωνική Ασφάλιση

Ιδρύεται η Genertel, η πρώτη εταιρία στην Ιταλία που ειδικεύτηκε στην πώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων μέσω τηλεφώνου και αργότερα, διαδικτυακά.

1971

Μία σύγχρονη εταιρία

Το «Assicurazioni» αποσύρεται από το νέο λογότυπο – στο εξής η εταιρία θα είναι γνωστή απλά ως «Generali». Το φτερωτό λιοντάρι περνάει επίσης λίφτινγκ.

1964

To the moon…

Κάνει το ντεμπούτο της στις ασφάλειες Διαστήματος παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη στο project «San Marco» για την κατασκευή και εκτόξευση ιταλικών επιστημονικών δορυφόρων.

1963

Europ Assistance

Ιδρύεται στη Γαλλία, η Europ Assistance η οποία θα μετεξελιχθεί στο μεγαλύτερο όνομα του κλάδου ιδιωτικής βοήθειας παγκοσμίως.

1949

Ο Όμιλος αναπτύσσεται

Το τέλος του Β’ Π.Π. φέρνει ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Generali ισχυροποιεί την παρουσία της στη Δυτική Ευρώπη και στρέφει την προσοχή της στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

1931

Επέτειος 100 χρόνων

Γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, έχοντας βγει αλώβητη από τοπικές οικονομικές κρίσεις, έναν παγκόσμιος πόλεμο και το κραχ του 1929. Το αποθεματικό της ανέρχεται σε 1,5 δις λίρες και οι επενδύσεις της κοντά στα 300 εκ.

1916

Ιταλίδα κυρία

Αποκτά ιταλική ιθαγένεια και πλέον η Έδρα της στη Ρώμη μπορεί να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς.

1900

Ένας νέος καλλιτέχνης, ο Pablo Picasso, στέλνει ένα σκίτσο του σε μια ισπανική θυγατρική της Generali.

Απεικονίζει τη μητρότητα, δίνοντας τη δική του εκδοχή της έννοιας της ασφάλειας.

1893

Il Bollettino

Εκδίδεται το 1ο τεύχος του περιοδικού Il Bollettino. Γραμμένο στα ιταλικά, διανέμεται στους εργαζόμενους στην Ιταλία. Η έκδοσή του συνεχίζεται έως τις ημέρες μας έχοντας μετεξελιχθεί σε βασικό εργαλείο επικοινωνίας.

1880

Εγκαινιάζει την εταιρική της επικοινωνία εκδίδοντας το Mittheilungen, ένα ενημερωτικό έντυπο για τους εργαζόμενους στην Αυστρία

1880

Ασφαλίζει το αερόπλοιο που κατακτά το Βόρειο Πόλο επιδεικνύοντας το πνεύμα καινοτομίας και πρωτοπορίας της

1875

Μερίσματα για σταθερότητα

Προσφέρει μερίσματα σε χρυσά φράγκα, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την υποτίμησή τους. Το μέτρο αυτό συνεχίζεται μέχρι την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1857

Εισάγεται στο Χρηματιστήριο

Οι μετοχές της εισάγονται για πρώτη φορά στο Χρηματιστήριο Αξιών της Τεργέστης.

1855

Πρόνοια για τους ανθρώπους της

Δημιουργεί συνταξιοδοτικό καταπίστευμα για τους εργαζόμενους και τους ασφαλιστικούς της πράκτορες.

1848

Νέο όνομα

Η Εταιρία αλλάζει το όνομά της σε Assicurazioni Generali και υιοθετεί ως σύμβολό της το Λιοντάρι το οποίο αντιπροσωπεύει τη νίκη και την ασφάλεια σε όλη την Ιταλία.

1836

Ο Φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του

Καταστρέφεται από πυρκαγιά το φημισμένο θέατρο La Fenice (Ο Φοίνικας) της Βενετίας. Η αποζημίωση που καταβάλλει η Generali επιτρέπει στο θέατρο την άμεση έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης και την επαναλειτουργία του μόλις 12 μήνες αργότερα.

1831

Ιδρύεται η Assicurazioni Generali Austroitaliche

2021

 

Ολοκληρώνεται η εξαγορά της “AXA Ασφαλιστική Α.Ε.”

Η Εταιρία ολοκληρώνει την εξαγορά της AXA Ασφαλιστική στην Ελλάδα, και ξεκινά 20ετή αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank.

2020

 

Ανακοινώνεται η εξαγορά της “AXA Ασφαλιστική Α.Ε.”

Η Εταιρία ανακοινώνει την εξαγορά της εταιρίας “AXA Ασφαλιστική Α.Ε.”, του Ομίλου AXA και τη διαπραγμάτευση συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας με την Alpha Bank για τις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες, για περίοδο 20 ετών.

2020

 

Λανσάρεται το Οικοσύστημα Υγείας “Life On”

Η Εταιρία παρουσιάζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα Υγείας “Life On”, μία πολυμορφική πρόταση ασφάλισης που συνδυάζει την ευελιξία προσαρμογής στις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου και την παροχή υπηρεσιών υγείας και ευ ζην.

2020

 

Ανακοινώνεται η απόκτηση νέας στέγης

Την απόκτηση νέας υπερσύγχρονης στέγης υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης και αρχιτεκτονικής μελέτης του Divercity Architects και Bennetts Associates Limited ανακοινώνει η Generali Hellas. Η νέα στέγη θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή στην Αθήνα, σε κτίριο με επιφάνεια άνω δομής 8.000 τ.μ.

2020

 

Νέο μανιφέστο “Generali Caring Insurance Ecosystem”

Λανσάρεται το “Generali Caring Insurance Ecosystem”, το νέο μανιφέστo της εταιρίας εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή φροντίδας και προστασίας και ένα μοντέλο ασφάλισης 360°.

2019

 

LionHearts

Το όραμα της Generali είναι να προστατεύει ενεργά και να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων. Η αποστολή αυτή συντελείται και από τον ενεργό ρόλο που αναλαμβάνει στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, μέσω της εθελοντικής ομάδας εργαζόμενων Lion Hearts.

2018

 

Είσοδος στο χώρο του insurtech

Η Εταιρία μπαίνει δυναμικά στον κλάδο του insurtech, εισάγοντας μία πρωτοπόρο υπηρεσία τηλεματικής στον κλάδο αυτοκινήτου και προχωρά σε στρατηγικές συμμαχίες στον κλάδο ζωής.

2015

 

Με το σύνθημα “Smart & Simple” ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Εταιρίας με σύνθημα “Smart & Simple”. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην επένδυση στην τεχνολογία για τη δημιουργία έξυπνων, απλών και πιο ελκυστικών ασφαλιστικών λύσεων και διαδικασιών.

2010

 

Ενοποιούνται η Generali Hellas και η Generali Life υπό την επωνυμία Generali Hellas Ανώνυμος Ασφαλιστική Εταιρία

 

1999

 

Αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο ζημιών (υπό εκκαθάριση) της Schweiz Insurance

 

1998

 

Εξαγοράζει την Εταιρία γενικών ασφαλίσεων της Zurich Insurance στην Ελλάδα

 

1993

 

Εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Schweiz Life

 

1991

 

Συστήνεται η Ανώνυμη Εταιρία Ζημιών Generali Hellas

 

1990

 

Είναι η 1η ασφαλιστική στην Ελλάδα που δέχεται το AIDS ως ασφαλισμένο κίνδυνο

 

1986

 

Συστήνεται η Ανώνυμη Εταιρία Ζωής Generali Life

 

1982

 

Αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη έως τότε ασφαλιστική κάλυψη στην Ελλάδα

Η εταιρία προχωρά στη μεγαλύτερη ασφαλιστική κάλυψη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, ασφαλίζοντας κατά 100% τα δύο μεγάλα ηλεκτροδοτικά έργα της ΔΕΗ (σε Σφηκιά και Ασώματα Βέροιας) και 40% της κατασκευής του μετρό.

1980

 

Tο πρακτορείο μετατρέπεται σε υποκατάστημα της Assicurazioni Generali

 

1965

 

Η 1η ασφαλιστική στην Ελλάδα που λανσάρει Ασφαλιστήριο Ομαδικής Συνταξιοδότησης

 

1917

 

Η Generali ανάμεσα στις εταιρίες που αποζημιώνουν τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης

Στις 5 Αυγούστου 1917, πυρκαγιά ξεσπά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία καίει ανεξέλεγκτα επί τρεις ολόκληρες ημέρες. 10.000 ακίνητα καταστρέφονται και 74.000 άνθρωποι μένουν άστεγοι. Συνολικά 15 ασφαλιστικές εταιρίες καταβάλλουν το αστρονομικό ποσό των 96.350.000 δραχμών με την Generali να πληρώνει 12.000.000 δραχμές.

1885

 

Ο Όμιλος Generali πραγματοποιεί την είσοδό τoυ στην Ελλάδα

Στις 30.12.1885 εγκρίνεται η σύσταση του πρακτορείου «Γενικές Ασφάλειες Τεργέστης» στην Ελλάδα με απόφαση του τότε βασιλιά Γεώργιου του Α’. Η απόφαση δημοσιεύεται στις 04.02.1886 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδας.