Τι αλλάζει στην ασφάλιση όταν γινόμαστε γονείς; | Generali
FAMILY MATTERS

Τι αλλάζει στην ασφάλιση όταν γινόμαστε γονείς;

24.09.2020 - 5 λεπτά ανάγνωσης

Η ανατροφή των παιδιών μας μας αποζημιώνει – και ταυτόχρονα μας τρομάζει – όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Μεταξύ άλλων, όταν γινόμαστε γονείς θέλουμε να φροντίζουμε, ώστε τα παιδιά μας να έχουν όσα χρειάζονται, ό,τι κι αν συμβεί σε εμάς.

Γι’ αυτό, όσο μεγαλώνετε και οι ανάγκες σας αλλάζουν, είναι σημαντικό και η ασφάλισή σας να μπορεί να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται αναλόγως. Ο καλύτερος τρόπος να εξετάσουμε το ζήτημα της διασφάλισης των παιδιών μας για το σήμερα και το μέλλον, είναι να εξασφαλίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και εκείνα είμαστε ασφαλισμένοι.

Η ξεγνοιασιά που μπορεί να σας προσφέρει μια ασφάλεια είναι ανεκτίμητης αξίας –ιδίως όταν αφορά τα παιδιά σας. Για να το πετύχετε κι εσείς, δείτε τι πρέπει να εξετάσετε: 

Ασφάλιση ζωής για γονείς

Η ασφάλιση ζωής είναι μία πράξη αγάπης για όσους εξαρτώνται οικονομικά από εσάς και διασφαλίζει ότι τα παιδιά και ο/η σύζυγος θα λάβουν οικονομική στήριξη σε περίπτωση πρόωρου θανάτου σας. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ασφάλισης ζωής όπως:

Η Πρόσκαιρη Ασφάλιση Ζωής σας καλύπτει για το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ το Ασφαλιστήριό σας και προστατεύει την οικογένειά σας σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος. Αυτού του είδους η ασφάλιση συνδιάζεται συχνά με ένα ασφαλιστήριο Υγείας ή Αποταμίευσης/Επένδυσης. 

Η Βασική Ασφάλιση Ζωής σας καλύπτει για ορισμένο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά σας. Για το χρονικό διάστημα διαρκεί η ασφάλισή σας η Ασφαλιστική Εταιρεία δεσμεύεται να καταβάλλει στην οικογένειά σας ένα ορισμένο ποσό.

Όταν επιλέγετε ποιο πρόγραμμα ασφάλισης ζωής θα αγοράσετε, πρέπει να συνυπολογίσετε όλα τα έξοδα για την ανατροφή των παιδιών, όπως εκπαίδευση, στέγαση και ιατρικές ανάγκες. Πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τυχόν οφειλές, όπως στεγαστικά δάνεια, διότι το ασφαλισμένο κεφάλαιο μπορεί να συμβάλλει στην τακτοποίησή τους.

Ασφάλιση υγείας: η καλύτερη φροντίδα σε προσιτή τιμή

Αν ήδη διαθέτετε ασφάλιση υγείας, μην παραλείψετε να ενημερώσετε τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο ή την Ασφαλιστική Εταιρεία, ότι αποκτήσατε παιδί, ώστε να συμπεριληφθεί στην κάλυψη. Αν δεν διαθέτετε ασφάλιση υγείας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο σύναψης ενός κοινού ή ατομικού ασφαλιστηρίου υγείας.

 Ακόμη κι αν δικαιούστε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να προσφέρει στην οικογένειά σας περισσότερες επιλογές, μικρότερους χρόνους αναμονής, υψηλής ποιότητας ιατρικά κέντρα και πρόσβαση σε πιο καινούργιες και/ή καλύτερες θεραπείες.

Oι επιλογές που έχετε είναι τρεις:

  • Να εντάξετε το παιδί σας ως εξαρτώμενο μέλος σε ένα Ασφαλιστήριο Υγείας που ήδη διαθέτετε ως γονέας,
  • Να αποκτήσετε μία Ασφάλιση Υγείας αποκλειστικά για το παιδί σας προσφέροντάς του ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας με το Medical Safety,
  • Εάν δεν έχετε ήδη δικό σας Ασφαλιστήριο Υγείας αλλά θέλετε να ασφαλιστείτε και εσείς ή/και άλλα μέλη της οικογένειάς σας, μία ακόμα λύση είναι το Οικογενειακό Ασφαλιστήριο Υγείας Medical Family  στο οποίο οι ασφαλισμένοι μοιράζονται το κεφάλαιο κάλυψης και υπάρχει καλύτερη οργάνωση του οικογενειακού σας προϋπολογισμού.

Εξασφαλίστε την οικογένειά σας ακόμη κι όταν δεν μπορείτε να εργαστείτε με μία ασφάλιση που προσφέρει επιπλέον επιδόματα

Αυτή η παροχή θα υποκαταστήσει το εισόδημά σας, σε περίπτωση που  δεν μπορείτε να εργαστείτε για μεγάλο διάστημα, ή και μόνιμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε μικρά παιδιά.

Αν έχετε αμφιβολίες για τη χρησιμότητά του, σκεφτείτε ότι θα καλύψει πράγματα τα οποία κανένας δεν θέλει να σκέφτεται ότι θα συμβούν στον ίδιο, όπως ένα ατύχημα που θα προκαλέσει ολική αναπηρία ή μία σοβαρή ασθένεια όπως ο καρκίνος ή ένα εγκεφαλικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν δεν μπορείτε να εργαστείτε για ένα διάστημα, η παροχή επιδόματος βοηθά υποκαθιστώντας το εισόδημά σας –όλο ή μέρος του– και προστατεύοντας την οικογένειά σας, ώσπου να σταθείτε στα πόδια σας.

Ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδιά σας: χρηματοδοτήστε τις σπουδές τους ή την αγορά σπιτιού ξεκινώντας ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα

Για να είμαστε ακριβείς, αυτό δεν είναι ασφάλιση με τη στενή έννοια· προστατεύει, ωστόσο, τα παιδιά σας με τον ίδιο τρόπο. Αν ξεκινήσετε ένα αποταμιευτικό ή επενδυτικό πρόγραμμα, όπως το Αποταμιευτικό/ Επενδυτικό Πρόγραμμα Maximizer, μπορείτε να διευκολύνετε το μέλλον ενός παιδιού σας με διάφορους τρόπους: φροντίζοντας για τις σπουδές του ή το νέο του σπίτι. Και, χάρη στη δύναμη του ανατοκισμού, όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε, τόσο μεγαλύτερο όφελος θα έχετε από το αποταμιευτικό σας πρόγραμμα και τόσο λιγότερα θα χρειαστεί να πληρώσετε. Μπορεί να είναι φθηνότερο από όσο νομίζετε!